USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Багатодітна лучанка з нетрів отримала від міськради двокімнатну квартиру

1 Листопада 2017 19:00
Оксана Владичко, яка з чотирма дітьми мешкала у приміщенні площею 11 квадратних метрів без жодних зручностей, отримала двокімнатну квартиру у Луцьку.

Рішення про надання квартири ухвалили під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради 1 листопада.

Лучанка Оксана Владичко кілька років добивалася кращого існування для своїх чотирьох неповнолітніх дітей, до слова, наймолодшому з них нині вісім років.

Сімʼя жила в нетрях на 11 квадратних метрах по сусідству зі свинями.
Радник міського голови, депутат Ігор Поліщук чотири роки добивався покращення житлових умов багатодітної мами та її дітей.

«Ця жінка звернулася до мене ще в 2013 році, щойно я став депутатом. Вона просила хоча б якесь житло. Багатодітна мама живе, фактично, в сараї – без водопостачання, без газу та електрики. Жінка працює на Луцькому підприємстві електротранспорту, тому придбати житло чи орендувати його немає можливості. Я одразу зайнявся цим питанням: звертався до тодішньої влади, на сесії піднімали проблему, але все було безрезультатно. Чи не бачили проблеми, чи умисно не хотіли допомогти – не знаю. Але це дивує, адже якийсь підмінний фонд житла є, і це не проблема для міської влади за 3 роки допомогти людям», - розповів Ігор Поліщук.

Ставши виконувачем повноважень Луцького міського голови, Ігор Поліщук зайнявся пошуками квартири. Питання вдалося вирішити – відтепер сімʼя житиме у двокімнатній квартирі на вулиці Кравчука.

«У нас великі плани щодо забезпечення людей квартирами. Для прикладу, на вулиці Рівненській забудовник має зводити багатоповерхівку і ми з ним домовилися, аби 6% квартир дали місту. Також ми домовилися про 8% із забудовником, який будується на проспекті Волі. Приблизно 9 квартир отримають люди, які роками стояли на черзі. Не розумію, чому це не робилося раніше. Я вважаю, міська влада для того й існує, аби вирішувати проблеми. Це лише перші кроки, які ми робимо для вирішення проблеми з чергою на помешкання», - пояснює Ігор Поліщук.

Та додав, що наразі у міській раді напрацьовують нову програму для пільгових категорій щодо безвідсоткового кредитування на купівлю житла.

Звістка про отримання помешкання порадувала Оксану ледь не до сліз.

«Багато років я живу з дітьми у складних умовах. Мої хлопці вчать уроки за свічкою і по черзі, бо стіл у нас лише один. Побутові умови вкрай жахливі. Я надзвичайно рада житлу, емоції переповнюють», - каже пані Оксана.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 27
Анонім Показати IP 1 Листопада 2017 19:13
Артистка
Анонім Показати IP 1 Листопада 2017 19:22
Допишу до свого коментаря,вчать уроки за свічкою)))а машинка пральна як стіл?мікрохвильовка,холодильник)))Я собі не дозволяю аріель купувати,дорого,хоч працюю і заробляю не погано,що відбувається,хтось знає?Просто цікаво
Європеєць Показати IP 1 Листопада 2017 19:57
у всіх європейських країнах держава забезпечує багатодітних, то нехай і Україна щось робить. А то ніхто не нічого не скаже проти депутатів, які мають по декілька квартир, які надала безкоштовно держава, а от біднішій варстві населеня тбеда цим дорікнути, що отримали квартиру
Ангст Показати IP 1 Листопада 2017 20:35
А навіщо народжувати 4-х дітей в 11 квадратних метрах?
User до Ангст Показати IP 2 Листопада 2017 01:46
В нас люди такими дурними думками голову не заморочують. Більшість вважає що, "Дав Бог дитину - дасть і виростити." А потім починається те, що описано у статті вище, люди добрі, дайте-подайте, бо ми бідні-нещасні.
Мігель до User Показати IP 2 Листопада 2017 11:49
Та живи без дітей, не заморочуй голову! Чого людину критикуєте? Квартира не за бюджетні кошти куплена, не за ТВОЇ юзер! Квартиру надав забудовник, як і має бути. Не дали б дозвіл на забудову, і того б не було. А так і дешеве житло в новобудовах, і хоч декілька квартир місту буде. Краще поцікавтесь, кому решту квартир передадуть, бо є певне відчуття, що точно не тим кому реально вони більш потрібні.
User до Мігель Показати IP 2 Листопада 2017 16:08
Я не стверджую, що дітей не потрібно народжувати. Я за те, щоб жити за доходами, і не перекладати свої проблеми на інших. А квартири "безкоштовні", тому що їх ціна закладена в ціну інших квартир, які забудовник продасть за ціною вищою, ніж могла би бути, щоб компенсувати збитки. І результаті за квартиру цієї пані заплатять люди, які все життя заробляли і складали гроші, щоб КУПИТИ собі житло. А дехто його просто виклянчив. Це справедливо?
До європейця Показати IP 1 Листопада 2017 20:45
Має держава забеспечувати людей з посвідченям ато , а не всіх підряд.
Теж мама до До європейця Показати IP 1 Листопада 2017 22:16
А це не всі підряд- це Мама 4 дітей. Як вам не грішно перед Богом. А В кожного своя доля. Комусь в ато ( моя повага до вас). А комусь ( жінці) народжувати і виховувати. Але в інтернат не здала та аборт не зробила. Вітаю, Оксанка!
Аля до До європейця Показати IP 1 Листопада 2017 22:23
Тобто,багатодітна мати не заслуговує на квартиру для 4 дітей? Ало,народ!давайте не забувати,що не лише атовець людина)нічого немаю проти АТО, низький уклін кожному герою) Бо виходить,що людина без "дорогоцінного" посвідчення ато немає права в цій державі ні на що!!!!!
здивований до "до єв до До європейця Показати IP 2 Листопада 2017 11:47
Хіба тільки "люди з посвідченням ато" мають право на пільги? Чи тільки "люди з посвідченням ато" заслуговують на державне забезпечення від держави? А як же ж Конституційні права кожного громадянина країни, якими має забезпечувати держава кожного свого громадянина? А як же ж інші соціально незахищені верстви населення, які мають право на соціальне та пільгове забезпечення? Поважаю кожного справжнього воїна ато. Але потрібно розуміти і воїнам, і всім іншим, що державу будуємо разом, атовці в зоні ато, вчителі в школі, робітники на заводах, спортсмени в спортзалах, і кожен гідний поваги і достойний соціального забезпечення від держави, а не тільки "люди з посвідченням ато".
Мігель до До європейця Показати IP 2 Листопада 2017 12:05
З якого такого має забезпечувати? Це взагалі то військовий обовязок прописаний законом. у нас більше 100 000 мають посвідчення АТО, з них частина там і близько не була. Ось вони і отримають від держави житло. Ті хто йшов як доброволець багато не отримали УБД. Я уже мовчу про 10 000 ! втрат небойових, це більше половини загальних втрат!! Такого немає ніде, щоб половина втрат була внаслідок алкоголю, халатності, просто тупо вбивст одних військовий іншими, необережне поводження та інше. Всім сімям буде виплачено компенсації та інше, хоча це по-суті банальне порушення дисципліни, за яке нікого толком не карають.
До дебіла Показати IP 1 Листопада 2017 21:09
Держава має забеспечувати багатодіні сімї так само як і сімї АТОвців, бо це майбутьнє
Лучанин Показати IP 1 Листопада 2017 21:49
Навіщо мікрохвильовка і холодильник, якщо світла немає?
Igor Показати IP 1 Листопада 2017 22:48
Не держава в першу чергу має думати за родину, за дітей,а БАТЬКИ!!!! Де чоловік ??? Де батько дітей ? Для чого вступати в статеві стосунки і вагітніти знаючи,що нема де жити і нема за що утримувати дітей.?
Катерина Показати IP 2 Листопада 2017 00:05
А навіщо житло давати, що лише ця сім"я так живе? Хоч поприбирати в приміщенні де діти живуть могла спромогтися. Дама з освітою, хай би допомогли знайти роботу з достойною зарплатнею, от і пан Хомична місці. Вчителі добре отримують, але це працювати треба, а так мінімалка і, я впевнена, допомога по малозабезпеченості не маленька, та і на халяву. Навіщо напрягатись?
User Показати IP 2 Листопада 2017 01:40
"Також ми домовилися про 8% із забудовником, який будується на проспекті Волі." Ну молодці, що домовилися. Тепер вартість цих "безплатних" квартир закладуть у вартість квадратного метру решти житла, і їх оплатять ті, хто придбає квартири у цьому будинку. А ці люди можливо теж роками збирали гроші на необхідне житло, відмовляли собі у якихось речах, влізали у борги. А дехто отримає квартири просто тому що стояв у черзі на житло. Тобто "багаті" заплатять за "бідних", як і заповідав товариш Ленін? Де справедливість?
777 Показати IP 2 Листопада 2017 08:16
Думаю фото з холодильником автор статті нарив в інтернеті. Просто щоб люди уявити що таке 11м квадратних
Я мама багатодітна Показати IP 2 Листопада 2017 08:35
Маю трьох. Держава скрутила мені дулю(вибачте за слово), бо маю завеликий дохід на дітей(зароблені), навіть пільг немає.А комусь квартиру.Де справедливість? Хто працювати не хоче,або ховає батьків дітей тому все, хто чесний-- тому НУЛЬ!!!!!!!!!!!!!!!!
Лучанка Показати IP 2 Листопада 2017 11:44
У цих дітей є тато - здоровий чоловік (любить випити) і проживає на ДПЗ. Бабуся живе у хаті на подвір"ї. Оксано май совість, владнай відносини з мамою і чоловіком. Тоді не потрібно і до влади звертатися. Люди повертаються з війни з набагато більшими проблемами.
далека сусідка Показати IP 2 Листопада 2017 11:49
Ну так треба вміти жити))Знаєте "дурне діло не хитре" народжувати дітей....щоб потім за рахунок них жити ,за ті гроші які дає держава на тих дітей...А інші кидають з бабами ОДНУ дитину і їдуть на заробітки щоб дати своїй дитині, житло ,одяг ,нормальну їжу, освіту і т.д. Я розумію коли не дієздатним допомагають ...бо фізично людина не може...а тут ко?ила вибачте сидить - іди працюй ..."Любишь кататься -люби и саночки возить"
Триндець Показати IP 2 Листопада 2017 12:08
"держава має багатодітним сім"ям бла-бла-бла", хтось може пояснити чим дитина з сім"ї де двоє дітей, чи навіть одна, гірша за тих де безтолкова мамаша, не думаючи головою де її діти будуть жити і за що, а задіюючи активнор інше місце ,наплодила їх, як крольчиха, чим ці кращі і достойніші за інших, що їм до повноліття всі повинні соплі підтирати за кошти платників податків?!
Мігель до Триндець Показати IP 2 Листопада 2017 12:43
Таки тринедць насправді. Пояснюю: 1) Діти - однакові. 2) в нормальній державі для того і збирають податки, щоб забезпечувати різні потреби - оборону, медицину, дороги і таке інше. ЗОКРЕМА - допомога різного роду групам - АТО, пенсіонери, інваліди, малозабезпечені, багатодітні. ТОМУ що це база СОЦІАЛЬНО справедливої держави! Ми ж в Європу йдемо? Хочете щоб все було інакше, як в Азії наприклад? де тих хто тоне не рятую переважно, а дивляться і знімають на камеру? Бо там людське життя нічого не варте, виживає сильніший . 3) В усіх країнах, окрім деяких Азійських борються за збереження населення корінного, підтримують народжуваність, бо це стратегічне завдання! Але про що тут говорити, якщо "наплодила їх, як крольчиха"....
Так до Мігель Показати IP 2 Листопада 2017 13:27
саме наплодила, як крольчиха, а ви всім миром, б...ть, забезпечуйте їх. Стратегія в нормальних країнах - це міцна нормальна сім"я, де батьки не працюють на трьох роботах одночасно, щоб прийнятний рівень життя, навчання, освіту , лікування, відпочинок своїм дітям, яких одне -двоє, таким чином практично їх не бачачи за роботою, а в них щей відбирають частину того заробітку в рахунок крольчих, в нормальних державах сприятливі умови для всіх дітей, бо всі діти майбутнє, а не лише багатодітні. Інваліди не вибирають свій статус, як і воїнам Ато ми всі зобов"язані, то зовсім інше, а всі категорії спочатку на роботу, а тоді все решта. Не можеш забезпечити дітей на нормальному рівні, то поменше ноги розставляй чи презервативів купи. Дістали з своїми соплями і нюнями.
До Мигеля від до євр Показати IP 2 Листопада 2017 17:52
Видано не 100 тисяч посвідчень ато а приблизно 500 тисяч.
Лучанка Показати IP 2 Листопада 2017 23:47
Шановні! Я думаю що Оксана прочитає всі ваші коментарі і зробить правильні висновки...
Мен Показати IP 3 Листопада 2017 11:06
Нормальні умови проживання для дітей - це важливо звичайно, і в окремих випадках мабуть доведеться їх ростити фактично за кошти інших. І це виділення теж ніби з одного боку правильне. Але є і інший бік медалі. Можна згадати ситуацію, коли допомога при народженні дитини була більша за річну зарплату не останнього працівника - так тоді серед окремих "категорій населення" дуже поширилась практика "рожай - нафіга працювати". До речі, а ця мадама не з цих "розумних"? Воно звичайно зрозуміло, що спад населення, потрібно збільшувати народжуваність - але не забувайте про "якість" (в широкому розумінні). Бо хоч "всі діти однакові", але чогось в таких "сім'ях" (якщо це можна так назвати) виростає дуже мало лікарів, викладачів чи інженерів, для прикладу. Чогось більше зацікавлених чи в тебе "єсть закуріть" і "а ти с какова района".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus