USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Баристці, яку привселюдно принизила власниця луцького кафе, не віддають записи з камер

20 Квітня 2018 13:41
Скандальна історія, що трапилася 27 березня у РЦ "Промінь", має своє продовження, інформує Під прицілом.

Як повідомлялося, підприємиця, яка винаймає торгову площу на четвертому поверсі закладу, Марія Шевчик, не виплатила заробітної платні своїй працівниці Ірині Демидюк. Ба більше, вона привселюдно облаяла та обматюкала дівчину, не віддавши при цьому їй оригінали документів.

Все сталось через те, що Ірина вирішила змінити місце роботи, адже заклад мав працювати до 2 години ночі, а Марія не хотіла працевлаштовувати дівчину, щоб не сплачувати за неї податки. Через це, Ірина вирішила змінити роботу, попередивши заздалегідь свою роботодавицю, щоб їй шукали заміну.

Нагадаємо, що Ірина разом із журналістами звернулась до поліції, аби там допомогли розібратись у ситуації та повернути їй документи. За фактом привласнення Марією Шевчик чужих документів, поліція розпочала розслідування справи. Також про інцидент було повідомлено Управління Держпраці у Волинській області та ДФС. Але, незважаючи на поліцію та прохання Ірини, Марія категорично відмовилася повернути трудову книжку дівчині, щоб та могла десь влаштуватися на роботу.

Марія плуталася у своїх свідченнях і спочатку розповідала, то про те що у неї були ксерокопії документів, то вона узагалі їх ніколи не бачила, а зараз із своїм адвокатом Олександром Давидюком вперто повторює, що дівчина ніколи не працювала у неї, вона її не знає, не бачила і таке інше.
За цей час поліція опитала майже десяток свідків і працівників інших закладів РЦ "Промінь", які підтвердили, що дійсно бачили Ірину у кав'ярні і саме вона працювала у "Sheff Coffee" баристою. Щоб допомогти у розслідуванні справи принижена дівчина попросила поліцію подивитися відео із камер спостереження закладу, мовляв, так і розставляться усі крапки над "і". Це б дало можливість підвердити чи спростувати факт приниження честі та гідності молодої дівчини її працедавицею.

Тут варто зазначити, що Марія Шевчик була категорично проти цього, адже відеозапис став би доказом, щоб притягнути її до відповідальності Управлінням Держпраці та ДФС і стягнути з бізнесвумен майже 112 тисяч гривень штрафу за одного неоформленого працівника. Представники поліції звернулись до адміністрації РЦ "Промінь", щоб там надали відео із камер спостереження за кілька останніх днів.

Проте, у закладі відмовили у наданні записів, зіславшись на незрозумілі технічні проблеми. Нібито, саме у ті дні, за дивним збігом обставин, проводився демонтаж камер відеоспостереження на четвертому поверсі, відповідно вони нічого не зафіксували. Шукаючи причину відмовити представникам поліції, тут розповідали, і що відео зберігається лише один тиждень, і що камери працюють просто онлайн, і записи узагалі не ведуться.

Ймовірно, скандальна підприємиця домовилася із адміністрацією "Променя", щоб відео назавжди зникло, а дівчину, у якої нема грошей та зв'язків, просто "відфутболили".

Тож поки працівниця шукає справедливості і просить повернути їй трудову книжку, бізнесвумен найняла адвокатів і усіляко намагається уникнути багатотисячних штрафів.

Віталій Іщук
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Олег Показати IP 20 Квітня 2018 14:01
Штраф на повну 112000+виплата з/п + компенсація за моральну шкоду.+стажування має оплачуватися працівнику а не працедавцю+слава на все місто тій підприємиці.
MK Показати IP 20 Квітня 2018 14:17
И что, полиция даже в таких обстоятельствах проявит свою импотентность?
!!! до MK Показати IP 20 Квітня 2018 14:51
І до чого тут поліція ? Це питання інспекції праці та податкової. А компенсації працівнику, або добровільно, або через суд.
Євробидло Показати IP 20 Квітня 2018 14:32
Просто "свідомий" власник Проміня - дуже "свідомий". ЦЕ тікі на лозунгах всі гарні і пушисті і свідомі
даша Показати IP 20 Квітня 2018 14:43
Люди, просто минайте ту кафешку в Промені. От і все! Така роботодавці не мають отримувати прибутку, а повинні нести покарання!
Таня Строцюк Показати IP 20 Квітня 2018 15:05
Копняка їй в д*пу. Баристка як звучить гордо, а кухонна працівниця гірше?
позор Показати IP 20 Квітня 2018 15:52
Ура ми в ЄВРОПІ!!!!!!!! Позор владі. Позор роботодавцю.
! до позор Показати IP 20 Квітня 2018 16:29
Заспокойся клоуне.До чого тоут твої ккоменти про Європу ? До чого, коли це є єхо самого махрового совка і особисті якості б*длякуватої директорки ...
Лучанка Показати IP 20 Квітня 2018 16:42
Потрібно зробити пост в Facebook або в інстаграм. Там багато дітей , підлітків відпочиває, можливо хтось робив фото чи трансляцію і в кадр попала ця дівчина. і будуть докази
Лучанка Показати IP 20 Квітня 2018 17:08
ось якби хтось не заплатив , то відразу кинули б відеоі інтерне. але ж тут гроші, свої гроші і власника,
Валя Показати IP 20 Квітня 2018 18:08
просто зіткнулася з тим же самим у іншому закладі, але у роботодавиці взяв гору здоровий глузд і вона не тільки усе мені повернула, але ще й виплатила неустойку, бо я мала уже влаштуватися на роботу в іншому місці. І моя мене не принижувала працедавиця, бо якби так сталося, то мій чоловік міг би просто їй вибити б зуби. А цій би так не завадило б Марії зробити. Корисно було б цій к**ві похудати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus