USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Башкаленко: підприємства каратимуть за неналежну безпеку. ФОТО

13 Серпня 2013 16:46
Сьогодні, 13 серпня, під час наради щодо цивільного захисту та техногенної безпеки на потенційно небезпечних об’єктах та об’єктах підвищеної небезпеки області представники ВОДА та керівники підприємств обговорили питання щодо стану впровадження систем раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення людей у разі їх виникнення.

Заступник голови ВОДА Олександр Башкаленко закликав керівників потенційно небезпечних об’єктів забезпечити належні умови для працівників.

ЧИНОВНИКИ КОНТРОЛЮЮТЬ БЕЗПЕКУ НА ВИРОБНИЦТВІ

За словами першого заступника голови Волинської обласної державної адміністрації Олександра Башкаленка, влада вже третій рік поспіль намагається привести у належний стан безпеку на підприємствах області. Але, мовляв, є такі керівники, які не розуміють, на скільки важлива безпека на виробництві. На сьогодні з 242 волинських підприємств 12 не мають паспортів потенційно-небезпечних об’єктів, які видає Науково-технічний інститут мікрографії.

Заступник начальника управління з організації запобігання надзвичайним ситуаціям та заходів цивільного захисту У ДСНС України у Волинській області Микола Кревський зауважив, що багато керівників підприємств роками не реагують на приписи МНС. Він каже, що це стосується виробників харчової галузі, транспортної, будівельної тощо. Мовляв, таких недобросовісних директорів притягатимуть до адміністративної відповідальності.

На засіданні майже усі представники підприємств бідкалися, що у них немає коштів на встановлення систем раннього виявлення надзвичайних ситуацій. Нагадаємо, що це була ініціатива держави, але ці системи повинні встановлювати за власний кошт самі ж потенційно-небезпечні підприємства.

МОЛОКОЗАВОД МОЖЕ БУТИ ХІМІЧНО-НЕБЕЗПЕЧНИМ
Коли черга дійшла до обговорення Ратнівського молокозавода, то між його представницею та Олександром Башкаленком виникла невеличка суперечка. Жінка зауважила, що у молокозаводу є проект систем раннього виявлення надзвичайних ситуацій, але немає коштів на його реалізацію. З 2010 року їхнє підприємство просило відтермінувати впровадження цих систем. На це перший заступник голови Волинської обласної державної адміністрації відповів: « Вже три роки ми відтерміновуємо, скільки ще можна чекати. Навколо вас живуть люди, а у вашому підприємстві знаходиться дві тонни аміаку. Ваш об’єкт хімічно-небезпечний, і навколо вас проживає тисячу двісті чоловік, які знаходяться у зоні ураження. Ви в цьому питанні знаходитесь вже три роки на місці, і ми будемо звертатися до суду, щоб він прийняв відповідне рішення».

Окрім претензій з боку влади щодо несвоєчасного встановлення систем раннього виявлення надзвичайних ситуацій, обговорювалися питання про відсутність запасів медикаментів, нерозроблені проекти щодо оповіщення персоналу про небезпеку, відсутність засобів захисту для працівників тощо.

ПОРУШНИКІВ СУВОРО КАРАТИМУТЬ
На завершення Олександр Башкаленко попередив керівників: якщо вони не виконають усі приписи рятувальників і не проведуть усі роботи по організації безпеки на підприємстві, то ВОДА звертатиметься до суду з вимогою закрити таке приватне підприємство, а керівників державних заводів рекомендуватимуть на звільнення. Підприємці-порушники отримають листи, де будуть вказані терміни виконання завдань.









Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
лучани Показати IP 13 Серпня 2013 17:01
Власник підприємства відповідає своєю кишенею, і ніякий чиновник не може вказувати,як вести бізнес. Найбільше люди гинуть у приватному житлі,а не на підприємствах.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus