USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Берестейська: з лучанами розпочали консультацію щодо перейменування вулиці Чернишевського

11 Жовтня 2019 22:28
Протягом двох місяців триватиме консультація щодо перейменування однієї з найбільших вулиць міста.

Ініціатором обговорення виступила комісія з питань впорядкування назв вулиць міста.

«В результаті обговорення на засіданні комісії з питань впорядкування назв вулиць міста було вирішено провести громадське обговорення щодо перейменування вул. Чернишевського на вул. Берестейська. Висловлюйте свою позицію з цього питання, надавайте пропозиції», - звертаються до лучан ініціатори.

Висловити свої пропозиції та зауваження щодо перейменування вулиці можна на платформі електронної демократії E-dem.

Нагадаємо, пропозицію комісія підтримала під час засідання 7 жовтня. Раніше, у травні розглядали звернення управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності міськради щодо перейменування однієї з вулиць міста на вулицю Брестську. Так, у 2019 році Брест святкує тисячоліття від заснування міста. Це місто є партнером Луцька. Делегації з Бреста відвідують заходи у Луцьку, відбуваються спільні спортивні турніри у двох містах, триває співпраця в галузі освіти гімназії № 4 з Брестом, білоруські школярі відвідали святкування Дня Європи в Луцьку. Тоді пропонували перейменувати вулицю Чернишевського на Берестейську (за історичною назвою міста).

Наразі успішно пройшли громадське обговорення пропозиції щодо перейменування трьох вулиць у різних мікрорайонах міста.

Окрім того, в комісії отримали пропозиції щодо перейменування однієї з вулиць у місті на честь героїв Чорнобиля. Також у Луцьку можуть з’явитися вулиці Пречистенська та Олексія Брися.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Жителька Чернишевськ Показати IP 11 Жовтня 2019 23:25
Перейменування вулиці яким чином вплине на збільшення бюджету, розвиток інфраструктури ? Відразу ремонт цих вулиць відбудеться? Що вживають перед тим ,як має виникнути така дурна ідея в головах ? Що змінює назва вулиці ? І яке відношення взагалі має така недолуга назва ( берестейська)до Чернишевського ? Ще які вулиці не зачепили? Абсурд, куди ми падаєм...
Коля Показати IP 12 Жовтня 2019 00:58
Білорусія підтримує росію,а як ми можемо називати вулиці, їхніми назвами міст!?Давайте назвемо-Шацька,Голобська,Люблінська,Хелмська,Варшавська.
Правда Показати IP 12 Жовтня 2019 06:53
коментар було видалено
Наталя Показати IP 12 Жовтня 2019 07:20
А скільки коштів і часу витратять люди на переоформлення документів! Недолуга ідея. Місто співпрацює не тільки з Брестом, то будемо усі вулиці перейменовувати? Цікаво, чи є в Бресті вулиця Луцька?
Неля Показати IP 12 Жовтня 2019 07:42
Категорично проти перейменування вулиці Чернишевського на Берестейську, оскільки дана вулиця жодним чином не пов'язана з Брестом. Якщо вже і виникла така нагальна потреба перейменувати вулицю, тоді повертайте історичну назву.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus