USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Біля Ковеля розкопали поселення мідного віку. ФОТО

8 Серпня 2011 09:27
Ковельська рятівна археологічна експедиція виявила поселення мідного віку у селі Колодниця Ковельського району Волині.

Пам'ятка розташована у центральній частині села, на відстані 100 метрів на схід від приміщення будинку культури та близько 300 метрів на південь від русла річки Бобрівка, - повідомили у ДП «Волинські старожитності».

Дослідження на цій пам'ятці археологи проводили шляхом закладання траншеї у північній частині ділянки вздовж лінії північ-південь довжиною 10 метрів, шириною 2 метри та глибиною 0,3 метра.

Археологи виявили два господарські об'єкти культури лійчастого посуду (мідний вік, початок - перша половина ІІІ тис. до н.е.), а також колекцію фрагментів кераміки цього ж часу.

В експедиції під керівництвом наукового співробітника Дмитра Дем'янчука працювали Борис Ліщук та Андрій Бардецький.

Це перші археологічні дослідження у цьому глухому поліському селі, які будуть продовжені і наступного року, – кажуть археологи.


Господарська яма мідного віку

Знахідки мідного віку з траншеї

Зразки кераміки

Довідково:

На території села Колодниця Ковельського району відомі такі пам'ятки археології, як поселення культури лійчастого посуду у центрі села, на якому проводилися дослідження 2011 року; стоянки свідерської культури фінального палеоліту на правому березі р. Турія, на схід від села; а також багатошарове поселення доби бронзи, ранньозалізного часу і давньоруського періоду Х-ХІІІ ст. на південній околиці села.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus