USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Біля Луцького райуправління юстиції – нічні черги

12 Листопада 2013 14:53
Щоб зареєструвати законні сотки землі, декому доводиться оббвивати пороги не один місяць. Живі черги під реєстраційною службою Луцького районного управління юстиції нікуди не зникають. Біля установи люди днюють і ночують, - інформує ТРК «Аверс».

Загалом, біля Луцького районного управління юстиції люди збираються ще з ночі. Мешканка села Гірка Полонка Жанна розповіла, що сільська рада виділила землю, втім, свої законні сотки вона не може оформити вже другий рік. Цього разу вирішила стояти до останнього.
З її слів, аби потрапити до кабінетів районної реєстраційної служби, люди записуються на папері, щоб знати за ким стоять: «Хто перший приходить, той складає список, і от один прийшов - записали, другий прийшов... І ми сюди приходимо, цілу ніч стоїмо, мерзнемо. Є з 5-ої години приходять, є з 8-ми, з 2-ох, цілу ніч чергуємо, щоб потрапити».

Лучанин Степан теж розповів, що вже декілька років не може зареєструвати спадщину у Луцькому районі. Перший раз приходив торік, в колишнє бюро технічної інвентаризації, що на вулиці Винниченка у Луцьку. Там чоловіку дали папірчик із порядковим номером та призначили дату, коли потрібно прийти із документами на реєстрацію майна: «За два дні думаю, не буду йти в останній день. Дзвоню. Мовчить телефон. В той день, коли номерок приходжу на час, мужчина стоїть. Засміявся, каже, що тут ходити нема толку. Каже то в БТІ, приходжу, а тут по новому пишуть. І я був записаний вже тоді 169-м».

Люди скаржаться, що за день працівники реєстраційної служби не можуть прийняти документи в усіх бажаючих. Аби встигли зареєструвати майно десяти людей. Та додають - в установі на людських проблемах наживаються спритники: «Така папочка - тут беруть 4 гривні, взяти заявку - 3 гривні, ксерокс - 3 чи 4… Ну то скільки можна з людей шкуру дерти?», - обурився Степан.

Окрім того, як зауважили люди, знаходяться ще й «ділки», які за кругленьку суму пришвидшують процес реєстрації майна. Щоправда, знайти таких бізнесменів журналістам не вдалося. Та й переконатися, чи справді ціни на ксерокопіювання та канцелярію такі, як розповіли люди, теж не змогли. Працівники зачинились із середини. Проте роздавати коментарі кореспондентам взявся начальник реєстраційної служби головного управління юстиції Сергій Передон. Він примчав відразу, як дізнався про присутність журналістів. Чиновник запевнив, що зараз в реєстраційній службі Луцького району приймає четверо людей. Планують штат збільшити до шести працівників, та пообіцяв, що всіх людей, які сьогодні записані в чергу, а це понад двадцять чоловік, приймуть: «Є ще певна черга, однак, якщо черга 20 людей, я вважаю, що це невелика черга, і люди сьогодні до 4-ої години всі здадуть документи. Тим більше, що вони всі мають по одній заяві, то там проблем не буде», - зауважив пан Передон.

Після закінчення робочого дня, кореспонденти зателефонували людям, які стояли в черзі біля реєстраційної служби та з’ясували - багато з них так і не потрапили на прийом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
IGOR Показати IP 12 Листопада 2013 17:11
Сергій Передон - типовий чиновник. Головне пообіцяти. Хоча він сам знає, що його обіцянка виявиться черговою брехнею.
барбос Показати IP 12 Листопада 2013 18:27
сьогодні,кажуть, в головному управлінні була сцена ромео і джульетта
! до барбос Показати IP 13 Листопада 2013 16:59
Не Ромео і Джульєтта, а Отелло і Дездемона.
лучанин Показати IP 12 Листопада 2013 20:19
а хто знає, шо сталося, бо нічого не ясно?
Hunter Показати IP 12 Листопада 2013 22:33
Бюро технічної інвентаризації ніколи не знаходилось на вул.Винниченка. Реєстраційна служба працює з замовниками лише з 2013 року, тому не потрібно писати про те, що людина декілька років не могла зареєструвати своє право. До 2013 року свідоцтво про спадщину видавав нотаріус, яке без будь-яких проблем можна було зареєструвати в ВОБТІ. Якщо власник майна лінувався або документи були оформлені не належним чином - то це проблема замовника. Біля луцького райуправління юстиції немає нічних черг. Черги є біля реєстраційної служби. А взагалі відчуйте "ПАКРАЩЕННЯ УЖЕ СЄГОДНЯ".
Я Показати IP 13 Листопада 2013 09:45
Що сталося?! Позор для начальника ГУЮ...Ігорюша підняв руку на Петрівну...допрацювався
!!! до Я Показати IP 13 Листопада 2013 17:01
Я б на місці Ігорюши вже давно б її задушив. Ще та ско*ина. Більшої гадини, ніж Петрівна не зустрічав.
усім Показати IP 13 Листопада 2013 10:19
"ПОКРАЩЕННЯ НАСТУПИЛО" взагалі ідея з реєстрацією непогана, але ніхто на місці не винен,щоб зареєструвати тільки один документ потрібно півтори години, потрібно працівників 10 мінгімум,з часом все стане на місце
Юля Показати IP 13 Листопада 2013 17:03
Згідна на 100%

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus