USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Біометричні паспорти у Луцьку: прийом заявок з 1 січня

16 Грудня 2014 14:50
У Луцьку з 1 січня розпочнеться прийом документів на виготовлення біометричних паспортів. Про це 16 грудня під час презентації розповів начальник управління Державної міграційної служби у Волинській області Микола Бандура, - повідомляє Волинський інформаційний портал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЯК ВИГЛЯДАТИМЕ БІОМЕТРИЧНИЙ ПАСПОРТ

В управлінні ДМС представили нове обладнання, яке використовуватимуть для внесення даних у систему для виготовлення біометричних паспортів. Це засіб для сканування відбитків пальців, планшет для зчитування електронного підпису та фотоапарат. Також надали нове програмне забезпечення.

Микола Бандура розповів, що вже з 1 січня в Луцьку будуть готові приймати документи на виготовлення біометричних паспортів. Також планується, що до кінця січня облаштують 21 таке робоче місце, аби уможливити прийом документів у всіх районних центрах. «Тож черг не повинно бути», – зазначає службовець.

Разом із тим Микола Бандура наголошує, що ніяких додаткових привілеїв нині біометричний паспорт не надає. Порядок оформлення віз зберігається той, що був. Але у випадку досягнення домовленостей і підписання відповідних угод з Євросоюзом, право безвізового в’їзду може бути надане українцям у жовтні-листопаді. Але і це не факт.

Також у міграційній службі зазначають, що наявні закордонні паспорти необов’язково міняти на біометричні, і вони лишаються дійсними до зазначеного періоду.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Вася Показати IP 16 Грудня 2014 16:53
А я собі зробив візу на 2 рока) Хе-хе. Так що по біометричний пальчики здавати побіжу не скоро))))
Volynyaka Показати IP 16 Грудня 2014 17:20
Литва закликає ЄС пришвидшити надання безвізового режиму українцям. Про це повідомив міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс на своїй сторінці у Twitter. Зокрема, за його словами, Литва ініціювала листа до європейських інституцій із закликом пришвидшити процес візової лібералізації перед самітом Східного партнерства в Ризі. "Литва ініціювала листа до інституцій ЄС, підписаного сімома міністрами закордонних справ, із закликом пришвидшити візову лібералізацію для партнерів перед Ризьким самітом Східного партнерства", - написав Лінкявічюс. Нагадаємо, що з усіх країн Східного партнерства (окрім Молдови, яка вже має безвізовий режим) Україна є найближчою до отримання безвізового режиму з ЄС. Раніше заступник міністра закордонних справ України Лана Зеркаль повідомила, що реалістичною датою отримання Україною безвізового режиму з ЄС є саміт Східного партнерства в Ризі в травні 2015 року. А БАНДУРА ВИДНО НЕ В КУРСАХ: "...Але у випадку досягнення домовленостей і підписання відповідних угод з Євросоюзом, право безвізового в’їзду може бути надане українцям у жовтні-листопаді..."

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus