USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Півтора року волинянин не може отримати посвідчення учасника бойових дій

10 Червня 2016 23:05
Вже півтора року мати волинського бійця АТО не може домогтися, щоб її син отримав посвідчення учасника бойових дій.

Про це повідомляє Буг.

Мати бійця Алла Юндак, погодилася розповісти журналістам про те, скільки насправді триває оформлення документу.

У постанові Кабінету Міністрів України зазначено, що для військовослужбовця не виникає складності під час оформлення посвідчення. Всі документи на комісію при Міністерстві оборони України відправляє командир військової частини. Бійців це взагалі не має хвилювати, вони приходять і отримують вже готові посвідчення. Але на практиці все дещо по-іншому.

Олександр Юндак, учасник бойових дій на сході, мешкає у селі Колона Іваничівського району, тому питання вирішує спершу у військовому комісаріаті цього району. Там запевнили, що документи готують близько двох тижнів. На жаль, підготовка необхідної документації затягнулася на півтора року.

Мати бійця говорить, що її син був командирований 9 квітня 2014 року як водій БТР. Це був перший призов, тепер 51-ша бригада розформована, натомість створена нова 14-та. Виникли проблеми з документацією, зразок довідки 2014 року був видозмінений у 2015 році.

Мати іваничівського бійця, Алла Юндак, коментує:

“Моєму синові ще не встигли зробити посвідчення УБД (учасника бойових дій), як принесли нову повістку. Три рази я змушена була їздити до Володимира-Волинського і все даремно: то немає людини, яка мені потрібна, то немає відповідного наказу. Я звернулася за допомогою до реєстраційно-правового центру у Ковелі. Вони допомогли отримати довідку із Донецька, написавши звернення до Міністерства оборони України. Коли прийшла відповідь, виявилося, що не вистачає витягу та не зазначено, в якому секторі був мій син. Це призупинило процес до січня 2016 року. Все залежить від папірця і комісії, яка працює. Але вона у цьому абсолютно не зацікавлена, тому ця справа тягнеться так довго. Мені казали, що деякі документи в них лежать ще з минулого року, тому самостійно прискорити цей процес неможливо”.

Днями всі необхідні документи відправили до Луцька і пообіцяли розглянути впродовж двох тижнів, – повідомляє Алла Юндак.

Наразі Олександр Юндак разом зі своєю матір’ю чекають відповіді і вірять, що скоро захисник отримає довгоочікуване посвідчення УБД, яке чекає півтора року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Україна Показати IP 10 Червня 2016 23:38
Зворушливо наші хлопці бідні страдають за депутатські чемодани які вони не можуть поділити я свого чоловіка невідпускаю хоча і була повістка лише тому що немає справедливості
Анатоль_ Показати IP 11 Червня 2016 11:11
Може йому не положено як не дали. Кому положено тому дають!
Правда Показати IP 11 Червня 2016 12:16
А скільки поробили липових посвідчень! чого ніхто не перевіряє? У володимирі є такий Малина, робив на птахофабриці заступником начальника охорони, мамінька його начальниця відділу кадрів, отчим заступник вірковського і друг саганюка. Всі робочі знають що не в якому АТО він не був, бо весь час на роботі! І йому землю виділили! Тепер їх директорша обох вигнала, але такий факт треба перевірити. Ще синок адвоката омелянюка тоже липове посвідчення має - сам хвалився! А всі мєнти які учасники УБД? Вони там і близько не були.
Луцьк Показати IP 11 Червня 2016 13:05
А нащо воно йому? Тож за рідну неньку, за державу, за ідею був... Пільги хочете?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus