USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Бізнесмен «прогорів» на мільйонній оборудці

14 Червня 2013 11:44
Бізнесмен, будучи директором приватного товариства, продав за 86 тисяч гривень власній фірмі приміщення в центрі Луцька, вартість якого експерти вимірювали у мільйонах. За таку оборудку чоловік потрапив під кримінал.
Про це йдеться в ухвалі Апеляційного суду Волинської області.
Власне, чоловік у 2008 році обіймав посаду генерального директора луцького ТзОВ. Згідно зі статутом, він мав право розпоряджатися майном, вартість якого не перевищує 100 тисяч гривень.
Однак спритний підприємець продав власній фірмі за 86 тисяч гривень приміщення площею майже 680 квадратних метрів на проспекті Волі в Луцьку. При цьому згідно з будівельнотехнічною експертизою вартість споруд становила 10 мільйонів гривень. Та й із виручених 86 тисяч гривень реально ТзОВ отримало лише 10 тисяч. Решту ж списали як борги.
Таким чином, правоохоронці інкримінували чоловіку, що він завдав ТзОВ збитків обсягом 5,4 мільйона гривень. А також закидали ухилення від сплати податків обсягом майже 2,5 мільйона гривень.
Суд першої інстанції виправдав бізнесмена від обвинувачення в ухиленні від податків. Але при цьому визнав винним у злочині, передбаченому частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).
Таким чином, спритника засудили до семи років «неба в клітинку» з конфіскацією майна. Окрім того, заборонили впродовж трьох років обіймати посади, пов'язані з виконанням фінансово-розпорядчих обов'язків у сфері господарської діяльності.
Цей вирок оскаржили як засуджений, так і прокуратура. Якщо захист просив виправдати спритника, то державне обвинувачення – навпаки, визнати винним за обома статтями.
Зрештою, колегія суддів Апеляційного суду Волинської області залишила апеляцію засудженого без розгляду. Натомість частково задовольнила вимоги прокуратури. Служителі Феміди скасували виправдальний вирок суду першої інстанції і направили справу на новий розгляд до Луцького міськрайонного суду.
В частині ж визнання бізнесмена винним вирок залишили без змін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Бухгалтер Показати IP 14 Червня 2013 12:00
Щось тут не зрозуміло "Та й із виручених 86 тисяч гривень реально ТзОВ отримало лише 10 тисяч. Решту ж списали як борги". Виходить, що підприємство - юридична особа придбала майно, вартість якого більше 10 млн. грн. лише за 86 тис. грн. і оплатило лише 10 тис. грн., тобто отримало подвійну вигоду : придбало нерухомість за заниженою вартістю (не віднесло до виртат значних амортизаційних сум) ще й отримало прибуток у розмірі 76 тис. грн. (списання кредиторської заборгованості). Щось тут журналісти не розібрались...
лучанин Показати IP 14 Червня 2013 12:15
Чоловік працював на підприємстві А. При цьому мав власне підприємство Б. Маючи вплив на обидві фірми, наробив боргів у фірмі якій працює перед фірмою яка є у його власності. І за ці борги віддав своїй фірмі те приміщення. Фактично вкрав.
булгахтер Показати IP 14 Червня 2013 15:16
ПОСАДІТЬ_Ь_Ь_Ь_

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus