USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Близько 250 тис. дітей у світі змушені воювати, – UNICEF

11 Лютого 2019 23:05
Попри заборону в більшості країн, і досі десятки тисяч неповнолітніх хлопців і дівчат у всьому світі змушені бути солдатами. Хоча точних статистичних даних щодо цієї кількості немає, за деякими оцінками кількість дітей-солдатів у світі сягає до 250 тисяч.

Про це в понеділок, 11 лютого, заявили в Дитячому фонді ООН (UNICEF), передає ТСН.

У UNICEF закликали уряди держав світу докласти більше зусиль, щоб покласти край «цьому тяжкому порушенню прав дитини».

«Діти – не солдати. Вони в жодному разі не можуть бути залучені у війни дорослих», – заявив керівник німецького відділення UNICEF Крістіан Шнайдер (Christian Schneider).

Як зазначається у звіті Дитячого фонду ООН, у близько 20-ти країнах чи конфліктах здійснюються тяжкі порушення прав людини щодо дітей, такі як рекрутування їх у солдати, а також вбивства і каліцтва дітей або ж напади на школи та лікарні.

У так званому «Списку ганьби», який веде ООН, міститься 50 армій чи озброєних груп, про які з доведеністю можна сказати, що вони рекрутують дітей у солдати. Особливо багато дітей експлуатують як солдатів у Південному Судані, Центральноафриканській Республіці, Демократичній Республіці Конго, Сомалі, Сирії та Ємені. Але також, за цими даними, як солдатів чи помічників озброєних груп неповнолітніх використовують в Афганістані, Малі та М’янмі.

Також у звіті ООН повідомляється, що не всіх дітей-солдатів використовують як бійців, багатьох також експлуатують як шпигунів, посередників чи носіїв або ж примушують готувати їжу чи збирати дрова для вогнища.

Крім того, деяких дівчат примушують, наприклад, виходити заміж за бойовиків. У той же час як дівчата, так і хлопці зазнають сексуального насильства. У крайніх випадках дітей навіть використовують як «живий щит» чи примушують підривати себе в людних місцях, заявляють в UNICEF.

До терористичних угруповань, які найчастіше експлуатують дітей-солдатів, в ООН відносять, зокрема, «Аш-Шабаб», «Талібан», «Ісламську державу» та «Боко Харам».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus