USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Боєць з Волині бореться з безсонням, вишиваючи бісером

12 Травня 2016 08:46
Вишивання, зокрема бісером, стало порятунком для важкопораненого на сході України бійця 51 бригади Андрія Слюсарчука. Внаслідок важкого поранення і кількох контузій він втратив сон, практично не спить ночами, а щоб згаяти час, почав вишивати. Причому вишиває лежачи (бо так легше, болить спина) і лівою рукою.

Про це йдеться у матеріалі «Дня».

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини писало, що волинський боєць продає на аукціоні власні вироби ручної роботи, аби допомогти своїй родині.

Відтак, вже півтора року Андрій Слюсарчук не випускає із рук голки. Навіть зараз, перебуваючи на лікуванні у Києві, він вишиває і вишиває...

Спочатку вишивав тільки ікони, опісля почав вишивати на замовлення і сорочки та блузи, рушнички, навіть картини. Ось зараз вишиває картину «Соняшники», яку замовила йому українка з Італії. Для неї це – спогад про рідний край. А для Андрія – дуже болючі спогади про півроку у зоні неоголошеної війни, символом якої стали і мирні соняшники...

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ІКОНУ ВОЛИНСЬКОГО БІЙЦЯ КУПИЛИ НА ІНТЕРНЕТ-АУКЦІОНІ В АМЕРИЦІ

Водночас Андрій вишиває й ікону «Таємна вечеря». Чимало вже його ікон пішли, як кажуть, у люди, є і за кордоном. Змушений продавати свій талант, бо потребує дороговартісного лікування.

Нині він перебуває у клініці радіаційної медицини у Києві, був би радий, аби його хтось провідав, а можливо, комусь стануть потрібні і його неймовірної краси вишивки. Волонтер із Ковеля Людмила Савіна, котра опікується Андрієм, каже: робіть у нього замовлення, бо надто важкі для нього наслідки війни, постійно потрібна медична підтримка, дороговартісні ліки. А роботи його – пречудові.

Телефон Андрія – 0986307414.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 12 Травня 2016 14:38
яка краса! тільки жаль, що так важко дається....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus