USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Сплачуючи пайову участь, будівельники поповнили бюджет Луцька на 8 млн

18 Липня 2018 22:26
Від сплати пайової участі у розвиток інженерно-транспортної інфраструктури міста, бюджет поповнився на 8,26 млн грн за півріччя.

Про це звітував в. о. начальника відділу державного архітектурно-будівельного контролю Луцькради Сергій Літвицький під час засідання виконкому.

«Станом на 01.07.2018 відділом прийнято 402 документи, зареєстровано 381 в тому числі: повідомлення про початок підготовчих робіт, самі роботи, готовність об’єктів тощо. Зокрема від сплати пайової участі місто отримало більше 8 млн грн.

Видано 30 дозволів на виконання будівельних робіт, зокрема на капітальні ремонти прибудинкових територій, реконструкцію мереж зовнішнього освітлення, капітальний ремонт дошкільного навчального закладу № 4 (встановлення індивідуального теплового пункту, заміна вікон і дверей, утеплення конструкцій), капітальний ремонт дошкільного навчального закладу № 13 (заміна вікон і дверей, утеплення конструкцій), реконструкції теплових мереж котелень, капітальний ремонт шатрового даху будівлі дошкільного навчального закладу № 16 та № 12, капітальний ремонт рампи приймального відділення Волинського обласного дитячого територіального медичного об'єднання з влаштуванням безбар'єрного доступу хворих з особливими потребами», - інформував посадовець.

Також відділ видав 29 сертифікатів про готовність об’єкта до експлуатації, в тому числі про будівництво 32-квартирного житлового будинку на вул. Прасолів, 4а, будівництво багатоповерхового житлового будинку з вбудовано-прибудованими нежитловими приміщеннями № 3 на вул. Рівненській, 25, нове будівництво багатоквартирного двохсекційного житлового будинку з вбудовано - прибудованими приміщеннями на вул. Ковельській, 29-31, будівництво багатоквартирного житлового будинку на вул. Набережній, 4а тощо.

Загальна площа багатоквартирної житлової забудови прийнятої в експлуатацію становить 41 417,1 кв м.

Зваживши на те, що законодавством передбачено плату за видачу сертифікатів про готовність об’єкта до експлуатації, сума надходжень до місцевого бюджету за видачу сертифікатів становила 235 тисяч грн.

Щодо перевірки, то відділ державного архітектурно-будівельного контролю за I півріччя 2018 року здійснив двадцять дві позапланові й одну планову перевірки.

«На двох об’єктах будівництва порушень вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності виявлено не було, відповідно, на двадцятьох об’єктах порушення були зафіксовані. Переважна кількість порушень на об’єктах будівництва пов’язані з виконанням будівельних робіт без отримання права на їх виконання (без повідомлення про початок виконання будівельних робіт або без відповідного дозволу).

Сума накладених штрафів за правопорушення у сфері містобудівної діяльності склала 914 702 грн, а сума добровільної сплати – 85 080 грн. Станом на 01.07.2018 року в судах на розгляді перебуває 32 судові справи нашого відділу», - інформував Сергій Літвицький.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
будівельник Показати IP 19 Липня 2018 08:56
Сплатили власникі житла

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus