USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Бурштинові» нардепи затягують слідство, – політолог

20 Серпня 2017 16:38
Розслідування у «бурштиновій справі» Розенблата-Полякова затягується через незгоду депутатів проводити по них слідчі дії. Без згоди нардепів за ними неможливо організувати стеження та проводити прослуховування.

Про це Gazeta.ua розповів політолог Володимир Фесенко:

«Головна проблема у бурштиновій справі Розенблата-Полякова, що без згоди депутатів за ними не можна організовувати стеження та прослуховування. Така норма процесуального кодексу. Але це парадокс. Треба провести розслідування, та для цього потрібна згода депутата. На цю норму якраз і посилаються депутати. Говорять, що стеження проти них було протизаконним».

Все залежить від ступеню громадської уваги до цієї справи, вважає експерт:

«Якщо вона буде великою, то вирок для депутатів буде неминучим. Інше питання – який. Поляков бачить підтримку з боку своїх колег, зі фракції Народного фронту, які посідають провідні посади. Тому так нахабно поводиться. Розенблат, на відміну від Полякова, не відмовлявся від браслету. Тому у них буде різна тактика. У Розенблата більше ризиків. Він фігурант відомого фільму, який знімали НАБУ. Також спілкувався з агентом Катериною».

Народні депутати від фракції «Народний фронт» 35-річний Максим Поляков та 48-річний Борислав Розенблат є фігурантами справи щодо незаконного видобутку бурштину.

Розенблата виключили з фракції «Блоку Петра Порошенка» та 11 липня зняли недоторканість. Його підозрюють в отриманні $280 тис. хабара. На нього наділи електронний браслет.

Також суд прийняв рішення про арешт майна Розенблата. Той вирішив оскаржувати це рішення. Проте суд заяву не прийняв.

Максима Полякова теж позбавили недоторканості. Звинувачують у тому, що одержав $7,5 тис. хабара по цій же справі. Депутати мали внести правки в деякі закони щодо регулювання видобутку бурштину.

На відміну від Розенблата Поляков вже тричі відмовився надягати електронний браслет.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus