USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Чому в «Бандерштат» телефонують з КДБ

3 Серпня 2014 16:19
Із закритим обличчям та зі зміненим голосом перед бандерштатівцями виступив представник білоруського загону «Пагоня», який братиме участь в АТО.

Гутірка із бійцем на псевдо друг Лісовик відбулася у рамках фестивалю українського опору «Бандерштат-2014: перезавантаження» 3 серпня.

Як пояснив один з організаторів фестивалю Ігор Гузь, ініціатива створення загону виникла у білорусів ще місяць тому, а білоруський КДБ з Мінська неодноразово телефонував організаторам «Бандерштату», дізнавшись про участь добровольців у гутірці. З його слів, працівники спецслужб розпитували про батальйон «Азов» та інші добровільні формування.

Боєць Лісовик розповів, що білоруси, насправді, вже воюють на Сході, серед них є загиблі, хоча про це практично ніхто не знає. Створення «Пагоні», з його слів – символічна дія заради того, щоб українці та білорусі стали ближчими.

Коли українці бачать, що білоруси борються пліч-о-пліч з ними, розуміють, що ці народи – брати, - вважає Лісовик. Створенням загону білоруси показують, що навіть після двох десятиліть керівництва Лукашенка в Білорусі є люди, які готові віддати життя за Україну, а в майбутньому і за Білорусь. Заявки на участь у загоні подали 100 чоловік, приймають до складу формування значно менше.



Боєць пояснив маску та зміну голосу тим, що на батьківщині за участь у такому загоні бійцям загрожує від 3 до 7 років ув'язнення, а за звинувачення у вербуванні добровольців до загону можна отримати від 7 до 15 років за гратами. Тому Лісовик не міг назвати свого справжнього імені та регіону Білорусі, з якого походить.

У загін приймають лише тих, кого знають особисто. До того ж, він розбитий на малі групи, що не перетинаються. Таким чином, якщо у «Пагоню» потрапить прихований кадебіст, він не знатиме нічого про інші групи.

Боєць вважає, що, у випадку поразки в Україні, для того, щоб підтримувати свою популярність перемогами, Путін може ввести війська в Казахстан та в Білорусь.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
123 Показати IP 3 Серпня 2014 16:20
Мордяку закрив... Сцикотно! Бацька а-та-та зробить!!!
Йухан до 123 Показати IP 3 Серпня 2014 18:23
Ти,)(уйлопут,подумав,що в нього є сім'я?
222 до Йухан Показати IP 3 Серпня 2014 18:37
Якщо переймаєшся сім"єю, треба сидіти вдома і займатися нею, а не натягувати на голову ганучі і шукати на свою дупу пригод.
Рузя до 222 Показати IP 4 Серпня 2014 18:51
ОТ сиди і не сци, а то розкудкудакався. тут як півень недорізаний, На себе подивися спочатку, чи не всрався бува? За тебе, боягузе, білорус має воювати?
Вiктор до 123 Показати IP 3 Серпня 2014 22:12
коментар було видалено
Олесь Показати IP 3 Серпня 2014 16:38
Гузь! Не потрібен ти ні кгб, ні фсб. Ні СБУ Не потрібен і Волині. Партієць - вічний перебіжчик, "революціонер"- руйнівник- популіст. Будь Мужиком- запроси воєнкома, вийди на сцену і запишися ДОБРОВОЛЬЦЕМ! і відірваних тусовщиків запиши. Хоч якийсь толк з тебе буде. Може армія вам мізки вправить. Людьми станете. Хоча куди вам,боягузи .... Там жиж стріляють! Склинати московітів в безпечний спосіб, під музон з дівчатками - ось ваш патріотизм... Не соромно? Перед матерями загиблих патріотів? Чи сорому ви не маєте? Рудимент- як і совість??? То скачіть далі- нечість, ганьба Волині.....
отако до Олесь Показати IP 3 Серпня 2014 17:03
Нерозважливий Ви чоловік, Олесь. Не можна Гузеві на схід. Вибори до Верховної пради на носі. Він вже кампанію почав, жертва білоруського КДБ. А ще в дошку свій хлопець. Посада заступника голови обласної ради не забезпечила "збитому льотчику" доходів, як у Степана Івахіва. Ось над цим йому саме час попрацювати. а війна - діло дурне.
бандід Показати IP 3 Серпня 2014 16:55
Підтримую
дідо Показати IP 3 Серпня 2014 17:00
міліцейська мафія навіть у вихідні не може спокійно жити необзиваючи Гузя.
отако до дідо Показати IP 3 Серпня 2014 18:22
Кого той Гузь ціквить? Крім самого Гузя. Вигадує всякі страшилки для себе. Про білоруське КДБ це вже вкотре згадує? Ну зателефонували раз. Вірю. А то можна подумати, що в нього з ними прямо он-лайн. Хоча все може бути. Як заплатять стільки, як в івахіва.
Лучанин до дідо Показати IP 4 Серпня 2014 00:45
ти напевно дід гузя, чи тому щось таке подібне. Бо ти, я дивлюсь, такий же неадекватний, як сам гузік.
цицело Показати IP 3 Серпня 2014 21:03
коментар було видалено
ваня Показати IP 3 Серпня 2014 21:33
співчуваю цьому іді..ту, із носком на головці в таку спеку...
нушору нибуть Показати IP 3 Серпня 2014 22:17
Гузь - організатор Бандерштату?? Смішіть мої.. Сцикло не білорус а сам Гузь. Доречі читайте новини на пару днів раніше - Гузем зацікавилися спецслужби саме через це залучення білорусів до укрїнських подій. От і зрозумій шо твориться, краще Гузю взагалі принити свою діяльність, раніше хоч ржали, тепер навіть і не смішно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus