USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Чи чекати Луцьку 30 нових тролейбусів?

9 Лютого 2015 08:59
Міністр інфраструктури пообіцяв допомогти Луцьку придбати 30 нових тролейбусів.

Про це написав на своїй сторінці у Фейсбуці Луцький міський голова Микола Романюк.

Він просив сприяння Міністерства у залученні коштів міжнародних фінансових інституцій на придбання 30 тролейбусів для Луцька та ремонту контактної тролейбусної мережі, і міністр дав відповідні доручення стосовно допомоги у вирішенні цього питання.

«Під час зустрічі з Міністром інфраструктури України Андрієм Пивоварським я порушив питання сприяння Міністерства у залученні коштів міжнародних фінансових інституцій на придбання 30-ти тролейбусів для Луцька та ремонту контактної тролейбусної мережі. Міністр дав відповідні доручення стосовно допомоги у вирішенні цього питання», - написав Микола Романюк.

Нагадаємо, 6 лютого Міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський приїжджав на Волинь - аби обговорити ситуацію в цій галузі в області.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, жодних конкретних шляхів подолання проблем, конкретних цифр чи даних тоді ніхто не назвав. Натомість все в Міністерстві планується, аналізується, дискутується й обговорюється.

ЧИТАТИ ЩЕ: «ОБІЦЯЮ ОБГОВОРИТИ». ЧОМУ НА ВОЛИНЬ ПРИЇЖДЖАВ МІНІСТР?

Під час зустрічі міністра із Луцьким міським головою Миколою Романюком обговорили й «тролейбусне» питання. Андрій Пивоварський зазначив: тролейбуси замість маршруток – ідея благородна. І порадив звертатися за допомогою до … інвесторів: «Ми обговорили питання допомоги Міністерства в спілкуванні з інвесторами, віднаходженні резервів і створення робочої групи, яку б очолив один із моїх замів, щоб почати дискусію з регіональними лідерами, яким чином Міністерство може допомогти в розвитку електротранспорту. Я розумію фінансові обмеження місцевих громад, обмеження державного бюджету по фінансуванню, але й розумію потенціал співпраці з міжнародними організаціями, фондами які можуть надавати технічну допомогу, допомогу у вигляді лізингових програм. Тому все що буде в моїх силах допомогти місту - зроблю».

А ще Міністр вважає, що купувати треба тролейбуси у вітчизняних виробників: «Ми повинні закуповувати український продукт. Якщо є українські тролейбуси, які є якісні і конкурентоздатні, то громади повинні використовувати обмежені ресурси так, щоб гроші працювали в Україні. Гроші мають працювати тут. Ви повинні підтримувати наших виробників і наших працівників».

Щоправда, справжні результати зустрічі тоді так і залишилися за зачиненими дверима владних кабінетів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Том Показати IP 9 Лютого 2015 09:40
На польских зламках вже руки нагріли...
лучани до Том Показати IP 9 Лютого 2015 09:44
по собі судиш.
лучани Показати IP 9 Лютого 2015 09:44
Коли тариф буде 10 грн, тоді будуть нові тролейбуси
Корінний лучанин Показати IP 9 Лютого 2015 09:45
ДЛЯ ЧОГО ЗНОВУ "МУСОЛИТИ" це ПИТАННЯ на САЙТІ? Це вже якась хвороба. Хто вже тільки не приїжджав у Луцьк із урядовців від попередньої влади і віце-премєр ВІЛКУЛ і ЯНЕК,тепер і ново призначені від НОВОГО ЖИТТЯ. ВІЛКУЛ пообіцяв і всі знають чим це завершилось. Новий міністр ще тільки входить у стан справ і теж нічого не може наразі вирішити - бо основне питання ФІНАНСУВАННЯ і звідки кошти взяти. ПРО СИТУАЦІЮ в УКРАЇНІ кожен знає. Є правда одна вагома підстава для вирішення цієї проблеми із фінасуванням- це відміна ПІЛЬГ ДЛЯ ПРОЇЗДУ(за винятком окремих категорій) коли платити будуть всі. ПРИ ТАКІЙ УМОВІ ЗАТРАЧЕНІ КОШТИ НА ТРОЛЕЙБУСИ ШВИДКО ОКУПЛЯТЬСЯ І НЕ ТРЕБА НІЯКИХ ЗАКРИТИХ ДЕРЕЙ. А закритими дерима можна вирішувати ціну на проїзд, а її 100% підвищать як мінімум вісотків на 50( це моя думка).
Так Показати IP 9 Лютого 2015 10:52
До чого тут міністр, тут у міського керівництва з клепками і з совістю проблема. Треба повернути всі базари в комунальну власність, треба навести порядок з продажем та орендою комунальної землі - і з'являться гроші, щоб придбати необхідну кількість і тролейбусів, і автобусів. А головне скасувати нахабство приватних перевізників.
my_gift Показати IP 9 Лютого 2015 12:58
Для населення краще 5 беушних польських тролейбусів, аніж 1 новий вітчизняний.
Ололо до my_gift Показати IP 9 Лютого 2015 13:37
Воно то так, але трошечки не так... З тих 5-ти аби половина їздила. А нове є нове. Крім того, польські тролейбуси вже закінчуються у Любліні.
краще Показати IP 9 Лютого 2015 13:01
30 польских ніж 5 порошенківскіх.вже на автобусах нагріли місто .а так як в нас надлишок єлектрикі то замінити маршруткі на тролейбуси це розумне рішення
Tani@ Показати IP 10 Лютого 2015 08:32
а коли нам депо зарплату віддасть а? Набридло безплатно працювати!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus