USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Чи готові воювати бійці волинського тербатальйону

22 Липня 2014 12:39
Про те чи готові волинські військові до служби у зоні АТО, розповів командир Першого батальйону територіальної оборони Волинської області.

Майор Сергій Козак виступив перед депутатами Волиньради під час другого пленарного засідання 27-ї сесії облради 22 липня.

З його слів, батальйон розпочав бойове злагодження 10 червня. Передбачалося, що він використовуватиме матеріальну базу 51-ї механізованої бригади, проте бригада вже вирушила у зону АТО, тому матеріальна база була відсутня. Зі слів командира, усе доводилося «вибивати» з труднощами, зокрема звертатися в оперативне командування «Північ».

До того ж, 19 офіцерів батальйону не проходили службу на військових посадах, а лише закінчили навчання на військовій кафедрі, тож їм самим доводилося навчатися. Згідні із планами генштабу, 20 червня планували прозвітувати про готовність батальйону, однак, зі слів офіцера, протягом 10 днів підготувати 385 чоловік особового складу неможливо.

З його слів, він вирішив не йти на конфлікт із совістю та не поставив підпис у акті про готовність. Таким чином, терміни бойового злагодження батальйону продовжили і батальйон виявився єдиним в Україні, який стільки часу проводив заняття.

Сергій Козак запевнив, що військовослужбовці стріляли з усіх видів зброї, отримав техніку (шкільні автобуси), бронежилетами солдат почали забезпечувати районні ради Волині, є сталеві шоломи, бойова розвідувально-дозорна машина для ведення хімічної розвідки, уніформа, спальні мішки та карімати, зброя та боєприпаси.

Зі слів командира, бійці батальйону наразі готові до виконання бойових завдань.

До слова, як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, для 51-ої бригади і 1-ого батальйону тероборони необхідно терміново відремонтувати техніку, близько 30 автомобілів для військових. Шукають хлопців-майстрів для ремонту автомобілів КАМАЗ, ЗИЛ, УРАЛ, ГАЗ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
ВОНО Показати IP 22 Липня 2014 12:46
Стояти на майдані так приємно, так патріотично. А воювати хай роботяги з селюками йдуть там жеж і вбити можуть
Анонім до ВОНО Показати IP 22 Липня 2014 12:53
Сто відсотків підтримую! Недавно ЗВІДТИ, шановні, там справжній жах. Всім "диванним" бійцям цього не зрозуміти.
Вона до ВОНО Показати IP 22 Липня 2014 12:57
Воно помиляється... На майдані теж було несолодко: сніг, мороз, беркут, тітушки... І там теж вбивали. Звичайно, умови були не найкращі, але ж не війна. А от іти під кулі треба підготовленим, бо якщо помирати, то героєм, перед тим поклавши сто москалів. Тому добра підготовка необхідна.Захисникам України - найкращі побажання: повертайтеся з перемогою!!!
Анонім до Вона Показати IP 22 Липня 2014 15:58
коментар було видалено
гiсть Показати IP 23 Липня 2014 05:50
Йдучи по чужу голову.неси i свою.
Лучанин Показати IP 23 Липня 2014 13:24
19 студентів-офіцерів, Вони і офіцери такі як і студентами були! А що у військоматовському архіві покопатись складно було, відставних офіцерів хоч за інструкторів набрати!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus