USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Держлісагентство перевірить причетність волинських лісівників до контрабанди

6 Жовтня 2016 13:31
Дисциплінарна комісія з числа працівників центрального апарату Держлісагентства, створена для перевірки роботи службових осіб ВОУЛМГ, запрацює на Волині з понеділка, 10 жовтня. Зокрема, перевірятимуть причетність посадовців до незаконного експорту деревини цінних порід.

Про це у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини повідомила очільниця Держлісагентства Христина Юшкевич.

Так, влітку цього року прокуратура Волинської області доручила Державному агентству лісових ресурсів України провести службове розслідування стосовно керівника Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства й керівників усіх лісгоспів Волині.

Слідчим відділом прокуратури Волинської області проводиться досудове розслідування кримінального провадження за фактами зловживання службовим становищем службовими особами Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства, які, перебуваючи в злочинній змові з суб’єктами господарювання, на підставі підроблених документів, здійснювали незаконний експорт деревини цінних порід в офшорні компанії, засновниками яких є наближені до керівників лісопідприємств особи.

В рамках розслідування кримінального провадження правоохоронці здійснили спецоперацію з проведення оглядів усіх лісогосподарських підприємств Волині, у ході якої вилучили понад 500 метрів кубічних необлікованої деревини цінних порід, орієнтовною вартістю понад 3 мільйона гривень.

Тож прокуратура області скерувала тимчасово виконуючому обов’язки Голови Державного агентства лісових ресурсів України доручення провести службове розслідування стосовно керівника Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства й керівників та службових осіб усіх лісгоспів області з питань дотримання ними вимог чинного законодавства щодо заготівлі, обліку, переміщення, реалізації й експортування деревини.

Як інформує Христина Юшкевич, матеріали з прокуратури області до Києва надійшли у вересні. Тож службова перевірка у волинських лісгоспах та обласному управлінні розпочнеться уже наступного тижня – з понеділка, 10 жовтня. Уже створена для цього дисциплінарна комісія, до складу якої увійшли працівники центрального апарату Держлісагентства. Скільки триватиме розслідування – наразі невідомо, оскільки в комісії великий обсяг роботи: треба перевірити діяльність багатьох посадовців. Про результати діяльності дисциплінарної комісії в Держлісагентстві обіцяють повідомити прокуратуру і ЗМІ, у разі, якщо виявлять порушення.

«Можливо, після проведення розслідування, доведеться приймати кадрові рішення», – припустила Христина Юшкевич.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
лис Показати IP 6 Жовтня 2016 13:33
А тож бо. Лисиця буде сама перевіряти свій курятник.
баба Яга до лис Показати IP 6 Жовтня 2016 21:36
а чого лисиця? КУРКА!!!
Сірий вовк Показати IP 6 Жовтня 2016 14:35
Перевіряйте цінні породи, а ми і на дровах заробимо ха ха ха!
до до Сірий вовк Показати IP 6 Жовтня 2016 20:22
Правильно підвазуєте, особливо в Цумані.
я Показати IP 6 Жовтня 2016 14:52
Трохи пізно спохватились
Анонім до я Показати IP 6 Жовтня 2016 20:20
Краще пізніше ніж ніколи, кватирко на вихід ти вже так назловживавсь, що страшне куди колісник дивиться.
баба Яга до Анонім Показати IP 6 Жовтня 2016 21:34
Колісник заздрить
Тьотя Рая Показати IP 6 Жовтня 2016 15:28
Всі підпільні і легальні пілорами завалені лісом ..., в яких будинках на "зарплату" живуть лісники , їх родичі та керівники . Поспілкуйтеся з місцевим людом , якщо дійсно хочете щось , чи когось викрити .
до тьотя рая до Тьотя Рая Показати IP 6 Жовтня 2016 20:16
Вас почули!
баба Яга Показати IP 6 Жовтня 2016 21:32
Добре було б перевірити Цуманське і Сильненське лісництва, там де керують Шпоруки.
митник Показати IP 7 Жовтня 2016 03:17
М*даки що ви там перевіряєте - щотижня іде ешалон контробанди
Оса Показати IP 7 Жовтня 2016 11:31
Не завжди винні і лісники .Більшу вину по порушеннях можна привязати до того що на підприємствах лісового господарства Волині так навязливо надають свої "незамінні послуги " незамінні підприємці які наполегливо радять дати ім щось робити а те що все іде в пришвидшеному режимі від заготівлі до реалізації це і є діяльність змій пдколодних зачасту вони і посідають керівну лавку.А лісники тільки покривають свої моральні приниження кількома кубами для себе.
ВОЛОДЯ Показати IP 10 Жовтня 2016 09:48
І ще ПЕРЕВІРТЕ "дІректорА" ВОЙТЮК ДМИТРО ВІКТОРОВИЧ в Горохові будучи при посаді СПАЛИВ В ЛОБАЧІВЦІ СУШАРКУ , ЗНИЩИВ ПИЛОРАМУ ТАМ ЖЕ ,протягував партію регіонів ...І що далі .... ПРОЛИТО БАГАТО КРОВІ НЕВИНИХ ЛЮДЕЙ , БАГАТО МАТЕРІВ НЕДОЧЕКАЛИСЯ СВОЇХ СИНІВ , ВДОВИ, ЯКІ ПРОЛИВАЮТЬ СВОЇ СЛЬОЗИ НАД СИРОТАМИ НЕ ЗНАЮЧИ ЩО СКАЗАТИ ДИТИНІ ДЕ ЇХНІЙ ТАТО ....ОСЬ ТАК ВОЛИНЬ ПРОВЕЛА "ЛЮСТРАЦІЮ" ТА ЩЕЙ НИНІ ЦЕЙ "діректор" ВИВОЗИТЬ ДЕРЕВИНУ ДУБА ЗА МЕЖІ НАШОЇ КРАЇНИ, ПІД ДОКУМЕНТАМИ "ЛИПОВИЙ - ДУБ" , ТОБТО В ДОКУМЕНТАХ ОДНЕ ПО ФАКТУ ДУБ...ГАНЬБА ВОЙТЮКУ, ХАЙ ЗНАЮТЬ ЛЮДИ ЩО він ЧЛЕН ПАРТІЇ РЕГІОНІВ ЯКИЙ ВИНИЙ В ЦІЙ КРОВІ . ЦЕ ЛЮДИНА ЯКА НЕ МАЄ ЧЕСТІ І ГІДНОСТІ ЗАЙМАТИ ДАНУ ПОСАДУ .....МАВБИ СОВІСТЬ ---ЗВІЛЬНИВСЯ...СОРОМНО, ГАНЬБА .... А те як підприємство працює в даний момент ЗОВСІМ НЕ його заслуга, цього нікчеми він лише знає як заганяти деревину в Руминію

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus