USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Чиновники міськради піаряться на тарифах ДКП «Луцьктепло»?

21 Січня 2014 12:07
ДКП «Луцьктепло» звинувачує місцевих чиновників у незнанні законодавства щодо періодичної метрологічної повірки квартирних засобів обліку гарячої води, які є власністю фізичних осіб, йдеться у повідомленні прес-служби ДКП «Луцьктепло».

Зокрема, 16 січня цього року у ЗМІ з’явилась публікація під назвою «Луцьктепло» саме себе підвело під суд». Таким чином некомпетентність чиновників (Надії Коленди - заступника директора департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради, - ред. ) призвела до хибної думки про те, що за повірку квартирних лічильників гарячої води, ніби-то, має платити «Луцьктепло», стверджують на підприємстві.

«Хоча, кому як не тим же посадовцям, має бути відомо, що згідно чинного законодавства здійснювати періодичну метрологічну повірку квартирних засобів обліку гарячої води, які є власністю фізичних осіб, ДКП «Луцьктепло» за власний рахунок не має можливості, оскільки чинним законодавством не передбачено механізму відшкодування таких витрат, а займатися завідомо збитковими видами діяльності підприємству заборонили», - заявляють у прес-службі комунального підприємства.

Свого часу виконавчим комітетом Луцької міської ради при затвердженні тарифів на послуги з утримання будинків, відповідні витрати включені не були, що і призвело до таких непорозумінь. Хоча постановою Кабінету Міністрів за № 869 від 01.06.2011 року розписано формування відповідних тарифів.

Щодо кількості встановлених квартирних приладів обліку, ДКП «Луцьктепло» повідомляє, що за станом на 01.01.2014 року лише 75% споживачів здійснюють розрахунки відповідно до показників лічильників.

«Отже, переконливе прохання до деяких чиновників за круглими столами – не вводьте людей в оману, не заробляйте таким чином дешеву популярність!», - йдеться у повідомленні прес-служби ДКП «Луцьктепло».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
луцьк Показати IP 21 Січня 2014 13:05
Прес-служба Луцьктепло не повинна перекручувати слова посадоців. 16.01.2014 сказано було тільки за невідповідність у договорах, які укладені між Луцьктепло і споживачами, щодо повірки лічильників та оскаржування цих договорів до міської ради.
Працівник міської ра Показати IP 21 Січня 2014 14:34
У даному випадку дешеву популярність заробляє прес-служба ДКП "Луцьктепло". Невже комунальне підприємство за рахунок тарифу на теплопостачання може дозволити собі цілу прес-службу? Отже, проводити періодичну метрологічну повірку квартирних засобів обліку гарячої води ДКП «Луцьктепло» за власний рахунок не має можливості, а утримувати прес-службу має можливість? Надія Коленда і дешева популярність це абсолютно несумісні речі
остап до Працівник міської ра Показати IP 21 Січня 2014 17:10
Та ця неписаної краси "очаровашка" Казачек і мезинця Надії Коленди не варта. За що її тримають у Луцьктепло, якщо від неї стільки проблем та бруду?
Бельмандо до остап Показати IP 21 Січня 2014 17:37
Це точно, що "очаровашка". Клаудія Шифер відпочиває.
Арарат) до Працівник міської ра Показати IP 21 Січня 2014 22:44
Та яка там прес-служба, так... всього навсього один чєловєчєк))) - сестра директора. Не факт, що підготувала цю статтю сама прес-секретар.... швидше записано зі слів Танюши. Ну а Надюші можна лише поспівчувати.... нарвалась.... необережно висловилась і на тобі!
987 Показати IP 21 Січня 2014 15:51
Дочекались... вже заступниця директора луцьктепло Козлячек майже відкрито посилає на х... працівників міськради
колян Показати IP 21 Січня 2014 15:52
ага, скоро і Романюку вкаже напрямок руху, якщо її не зупинити.
Лулу Показати IP 21 Січня 2014 15:58
А ви ще не чули, як ота сама Козачек на оперативках відра бруду виливає на Малютіну. Це просто жах.
ненсі Показати IP 21 Січня 2014 16:04
ще декілька епітетів, які так охоче роздає Козлячек: Соколовська - тупа суч..., Романюк - хрон
правда тут Показати IP 21 Січня 2014 16:19
В статті 8 Конституції України зазначено, що "в Україні визнається і діє принцип верховенства права". Виходячи із принципу верховенства права Конституція України має найвищу юридичну силу, а закони і інші нормативно-правові акти повинні прийматися на її основи і відповідати їй. Знову ж таки, виходячи із принципу верховенства права Постанови КМУ повинні відповідати Законам України, а в разі їх невідповідності, потрібно апелювати саме до норм Законів України. У випадку ДКП "Луцьктепло" зазначу наступне: 1.У п.5 ст.28 Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність» від 11.02.1998 року (стаття 28) чітко визначено хто і за що повинен платити - згідно вимог статті повірка лічильників здійснюється за рахунок організації надавача послуг (у даному випадку ДКП "Луцьктепло"). 2.У пункті 5 Постанови Кабінету Міністрів України № 332 від 8.04.2009 року «Про затвердження Технічного регламенту щодо суттєвих вимог до засобів вимірювальної техніки» йдеться, що повірка здійснюється за рахунок організації надавача послуг (у даному випадку ДКП "Луцьктепло"). 3.Постановою Кабінету міністрів України від 01.06.2011 р. №869 затверджено «Порядок формування тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій» визначено, що вартість послуг з проведення періодичної повірки можливо перенести вартість послуг з утримання будинків, шляхом додавання вартості повірки до вартості послуг. Однак, більшість ЖЕКів не мають укладених договорів з мешканцями, і тим більше не мають укладених договорів з ДКП "Луцьктепло". У разі наявності таких договорів ЖЕК був би виконавцем послуг. Отже, враховуючи юридичні колізії раджу ДКП не шукати винних, а привести договори у відповідність до чинного законодавства України. Споживачам послуг раджу керуватися положеннями Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність» від 11.02.1998 року. Це ж підтверджує і Постанова Вищого адміністративного суду України від 07.02.2013 р. у якій сказано, що "Періодична повірка, обслуговування та ремонт (у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж) зазначених засобів вимірювальної техніки здійснюються за рахунок підприємств і організацій, які надають послуги з електро-, тепло-, газо- і водопостачання".
........ Показати IP 21 Січня 2014 22:43
прес-секретар на підприємстві - сестра директора киричука. чомуж її не утримувати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus