USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

ДБР почало розслідування проти Порошенка щодо незаконного вивезення судді Чауса

19 Липня 2019 12:30
Слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань (ДБР) зареєстрували кримінальне провадження щодо організації можливого незаконного вивезення групою осіб судді Чауса через державний кордон України до Молдови.

Підставою для реєстрації кримінального провадження стала інформація, викладена у ЗМІ. Про це повідомляє пресслужба відомства 19 липня.

Як зазначається, «за поширеною у ЗМІ інформацією, до організації незаконного вивезення судді може бути причетне колишнє керівництво держави».

Розпочато досудове розслідування. Зокрема, йде перевірка оприлюднених фактів.

Порушення кваліфікували за ч. 2. ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України способом, небезпечним для життя чи здоров’я особи, яка незаконно переправляли через державний кордон України, вчинене за попередньою змовою групою осіб, або службовою особою з використанням службового становища);

А також за ч.2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

Свого часу, Андрій Портнов заявив про кілька кримінальних статей для Порошенка в історії з суддею Чаусом.

Як повідомлялося, суддю Чауса доправили в Молдову, бо там Порошенко мав добрі зв’язки з тодішньою молдавською владою. Чауса в Молдові перебував під надійною охороною та користувався юридичною імунітетом.

Нагадаємо, його друг олігарх Плахотнюк втік з Молдови деякий час назад.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
до портнова Показати IP 19 Липня 2019 15:45
а янику хто допоміг????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus