USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

День Прапора в Луцьку: «любов до національної символіки має бути в серці»

23 Серпня 2015 10:05
Урочисте підняття національного стягу відбулося біля Луцької міської ради. Більше сотні лучан долучилися до дійства, яке було по-особливому кольорове та красиве, адже різноманіття вишиванок не лише тішило око, а й викликало гордість за свій народ.

День Прапора України розпочали відзначати сьогодні, 23-го серпня в Луцьку із офіційного підняття стягу.

Більше сотні людей прийшли у вишиванках та з прапорами України. Аби виховувати повагу до національної символіки, учасники заходу привели із собою діток.



Зі святом привітав усіх Луцький міський голова та зауважив, що святкувати разом із містянами приїхала делегація із Німеччини, Польщі та Білорусі.


І хоча не всі присутні прийшли на урочисту подію у вишиванках, це не означало, що в серцях лучан поменшало патріотичного духу.

Чому не долучилася до гарної традиції одягати на державні свята національний одяг, розповідає лучанка Олена.

«Справді, дуже красиво, коли бачиш у місті різноманіття вишиванок, адже це не просто давній український одяг, це наша культура, яка показує душу народу, а ще, вишиванки дуже стильні. Так, дійсно, я сьогодні не у вишиванці. Але, знаєте, тут найголовніше, що любов до національної символіки має бути в серці: коли ти співаєш з усіма Гімн, носиш символіку за кордоном і пишаєшся тим, що ти – Українець, з великої літери!», - наголошує Олена.
Не обійшлося на заході й без політичного передвиборного піару: після підняття стягу вулицею під гул сирен проїхала колона автівок із прапорами України, Волині, а за ними - машини із прапорцями пропрезидентської партії.
До початку дійства сходи перед міськрадою вимили, про що свідчать ще не висохлі калюжі:
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
балбес Показати IP 23 Серпня 2015 10:38
Одні збираються на киівському майдані інші біля місьради. Там і там людей мінімум. Єдність влади чи організація слабенька?
Мишко Показати IP 23 Серпня 2015 11:56
Та кому треба те святкування? Оставили людей з голим задом, самі нажились на війні і на курсі долара і радіють, що скоро народ вимре, то чому радіти? Подивіться на вдоволені лиця міськрадівців, вони поодягали дорогущі блузки українські, а що під ними? Плакати хочеться від усього цього.
ксю Показати IP 23 Серпня 2015 11:58
Тільки ми сьогодні відзначаємо день НАЦІОНАЛЬНОГО прапору!!!чому кортежі проїхали з іншими прапорами мені не зрозуміло і особливо вважаю недоречними прарори ПАРТІЙНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ діючого президента??!!!пан мер підмазується перед виборами??!!!
ще не зовсім свідоми Показати IP 23 Серпня 2015 12:19
Чи багато дурню трнба? Вдягну свитку і на віче. І так 24 роки.
читач Показати IP 23 Серпня 2015 14:17
Оленка молодець.
лучанин до читач Показати IP 23 Серпня 2015 14:33
Хороша дівчинка, мудро сказала!
сало Показати IP 23 Серпня 2015 19:05
Скажіть, а що попередня злочинна влада забороняла це свято? Чи може в вишиванках не можна було ходити????? Люди, заради чого ВСЕ ЦЕ було?????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus