USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Новий Луцьк» та УКРОП у міськраді: чого чекати місту*

10 Листопада 2015 16:40
«Отримати владу у місті – не самоціль. Потреба мати представництво у місцевій владі викликана необхідністю.

З тим баченням, яке має Ігор Палиця, із тими фінансовими можливостями, якими сьогодні володіє Фонд завдяки бажанню Ігоря Петровича вкладати у рідне місто, в регіон, просто необхідно йти у владу», - заявив голова правління Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» Олександр Товстенюк у нещодавньому інтерв'ю.

Окрім того, в ефірі телеканалу "Аверс" він розповів, які завдання ставлять перед собою члени теперішньої депутатської групи «Новий Луцьк», яка, очевидно, змінить формат та назву у новій каденції - кількість обранців громади, об'єднаних ідеологією політсили УКРОП, у міськраді наразі стала більш ніж удвічі більшою. Так, згідно з результатами місцевих виборів, у міську раду пройшло 15 депутатів від УКРОПу.

Зі слів Олександра Товстенюка, у депгрупи «Новий Луцьк» - чимало напрацювань, які депутати продовжують втілювати в життя.



«Усі наші напрацювання недаремні, й у новообраній міськраді, маючи вже 15 депутатів, ми зможемо реалізувати ініціативи, які вперто футболили тодішні опоненти.

Ми працюємо з експертами, які отримують теж від нас заробітну плату. Ми співпрацюємо з Інститутом розвитку територій, з Волинським інститутом права, і напрацювали дуже багато цікавих проектів рішень. Отож, сподіваємось, що в 2016 році їх подамо, і вони пройдуть», - наголосив Олександр Товстенюк.

Здавалося б, маючи сімох депутатів у міськраді, як це було в попередній каденції, можна було й так зробити багато корисного. Як переконує кандидат: безумовно, депутати "Нового Луцька" готували чимало важливих проектів рішень, та практично всі з них безпринципно блокувалися. Із політичних мотивів, - наголошує він.

«Не треба говорити, що сім депутатів з 50-ти - це така численна фракція. 7 чоловік з 50 – досить малий відсоток. Усі рішення, які пропонувалися, були заблоковані. Усім відомо, що телефонним дзвінком заборонялося робити одне і дозволялося робити інше тим чи іншим людям», - наголошує Олександр Товстенюк.

Так, як показав аналіз роботи депутатської групи «Новий Луцьк», непоодинокими в Луцькій міській раді є випадки, коли важливі для громади ініціативи та рішення не вдається реалізувати, бо їх «зрізають». Зі слів кандидата, таким чином блокувалися пропозиції членів депгрупи і стосовно Луцького підприємства електротранспорту, і стосовно ситуації щодо Центрального ринку міста, які неодноразово пропонували члени депргупи, зокрема, Андрій Осіпов та Ігор Поліщук.

«Піднімали неодноразово рішення і про ЛПЕ, і про Старий ринок - де взялися договори продовження оренди з облспоживспілкою? Та хто більше, ніж Ігор Поліщук і Андрій Осіпов піднімали це питання? Та ніхто», - наголосив в ефірі телеканалу "Аверс" Товстенюк.

ЧИТАТИ ЩЕ: ОФІЦІЙНИЙ ВІДЕОЗВІТ ПОЛІЩУКА ПРО ЙОГО 2-РІЧНУ РОБОТУ

Нагадаємо, як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, під час 71-ї сесії міськради 25 лютого 2015 року міськрада продовжила Облспоживспілці договір оренди Центрального ринку на 2 роки. На думку Ігоря Поліщука, облспоживспілка просто грабує мільйони й залякує людей на Старому ринку. Як він наголошував, цей посередник забирає щороку приблизно 30 мільйонів гривень. А це - ті гроші, за які можна будувати дошкільні навчальні заклади, ремонтувати дороги й розбудовувати місто.

Як пояснював Ігор Поліщук, звітуючи про роботу депгрупи, чимало рішень блокувалися тому, що більшість депутатів перебувають під впливом Луцького міського голови Миколи Романюка. «У більшості - через те, що вони працюють керівниками комунальних установ чи в міськраді, частина депутатів мають родичів, які займають якісь посади у виконавчих органах міської ради, і є ті, хто отримує блага й безпосередньо залежить від Романюка. Зокрема, це можливість мати земельні ділянки, вигравати в тендерах тощо. Відповідно, такі депутати не можуть йти наперекір градоначальнику, навіть тоді, коли його дії суперечать інтересам міста та громади. Тому багато корисних рішень від «Нового Луцька», які були проти корупції, не пройшли, бо є чимало людей, які стали заручниками ситуації, в яку їх втягнув Микола Ярославович і вони бояться бути звільненими чи втратити ті чи ті блага», - розповідав Ігор Поліщук.

Нагадаємо, нещодавно група «Новий Луцьк звітувала про свою роботу за 2015-й рік.

Утім чимало рішень членам депгрупи відстояти таки вдалося. Зокрема, щодо ТРЦ «ПортCity» - це повернення в міський бюджет чотирьох мільйонів, програма, яку депутати ініціювали і провели щодо підтримки учасників АТО та їхніх сімей, також відстояли рішення, аби не знімали доплати працівникам бюджетної сфери у Луцьку. За період роботи вдалося запровадити систему електронних закупівель в діяльність виконавчих органів Луцькради. Окрім того, протидіяли зловживанням на тендерах у комунальних господарствах тощо.

Насамкінець Олександ Товстенюк запропонував ведучому телеканалу ознайомитися з повним списком питань, які піднімалися депутатською групою за півтора року:

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
правда0 Показати IP 10 Листопада 2015 17:32
Пуслузайте пісню юрія антонова (мечты сбываютса)
Тарас Чурило Показати IP 10 Листопада 2015 17:57
До сьогоднішнього дня слова і справи Палиці не розбігалися. Надіємось що так і буде далі. Варто констатувати, що Палиця досить багато зробив для міста. Ну а діючій владі потрібно визнати свою поразку
ківерчанин Показати IP 10 Листопада 2015 18:35
Таке враження,що Волиньрада теж-Луцька міськрада,бо від УКРОПу -12 членів з Луцька. Поясніть ,як вони збираються представляти інтереси районів області.
Тарас Чурило до ківерчанин Показати IP 10 Листопада 2015 18:50
Це все ми побачимо, чомусь за УКРОП голосували не тільки в Луцьку, але й в області. Думаю в цієї політсили є політичне майбутнє
Деж це голосували... до Тарас Чурило Показати IP 11 Листопада 2015 09:38
скільки районів представляє партія укроп
той до ківерчанин Показати IP 10 Листопада 2015 18:51
Хай себе покажуть напевне вони кращі від поперелників
Анонім до той Показати IP 10 Листопада 2015 19:39
напевне, чи мабуть?
ківерчанин Показати IP 10 Листопада 2015 18:36
Наступні вибори проводьте в Луцьку та не дуріть людей.
!!! Показати IP 10 Листопада 2015 20:54
Ура!!! Він нарешті заговорив!!! Сам!!!!
чого чекати місту Показати IP 11 Листопада 2015 15:52
потужного заробляння грошей
Сергій Показати IP 13 Листопада 2015 21:55
"Чого чекати в місті"? Я рахую ,що чекати треба позитивних змін як для міста, так й для Лучан...
Док Показати IP 14 Квітня 2017 21:04
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus