USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.90

Депутати хочуть, аби пішоходів навчали соцрекламою

29 Квітня 2011 08:59
На Волині зменшилася кількість ДТП з важкими наслідками, а найпоширенішим видом автопригоди є наїзд на пішохода.
Про це стало відомо 28 квітня під час засідання постійної депутатської комісії з питань промисловості, транспорту, зв’язку, ПЕК, архітектури, будівництва та ЖКГ.
За словами начальника УДАІ УМВС України у Волинській області Володимира Поліщука, в області спостерігається покращення ситуації щодо автопригод з тяжкими наслідками.
«За три місяці 2011 року зареєстровано лише одна ДТП, в якій загинуло відразу троє людей», – розповів начальник УДАІ.
Водночас найбільш поширеним видом автопригод залишається наїзд на пішохода: 27 ДТП за три місяці. Також поширені зіткнення автомобілів, наїзд на перешкоду та гужовий транспорт, перекидання тощо.
Причинами дорожньо-транспортних пригод зазвичай стають перевищення водіями безпечної швидкості руху, порушення правил маневрування, пішоходи у нетверезому стані, недодержання дистанції, неочікуваний вихід пішохода на проїжджу частину.
Щодо останнього, то начальник УДАІ пообіцяв, що невдовзі у Луцьку будуть проводитися рейди, під час яких навчатимуть наших пішоходів культурі поведінки на дорогах. За словами Володимира Поліщука, сьогодні в області оштрафовано 979 пішоходів за порушення ПДР.
У свою чергу депутат обласної ради Віктор Кобринчук запропонував комісії зобов’язати управління Державтоінспекції разом із місцевим телебаченням розробити соціальну рекламу.
«Я був у країнах Європи і бачив цю соціальну рекламу. Вона дуже коротка, але ефективна. Пішоходи повинні розуміти, що автомобіль не може так різко зупинитися, як вони», – зауважив Кобринчук.
Загалом за перших три місяці 2011 року на Волині зареєстровано 56 автопригод із потерпілими, у яких 16 осіб загинуло та 65 травмовано.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ostap Показати IP 29 Квітня 2011 09:15
Пішоходи іноді просто "нагліють". На переходах часто буває що пішоходи не звертаючи увагу на то чи їде транспорт чи ні, просто йдуть собі і ще й повільненько та буває по телефону балакають. Це неправильно. Особливо неприємно бачити біля Телекому зранку, коли студенти висипають з тролейбуса і нескінченним потоком, незважаючи на автомобільні корки, добігають на пари. Пішоходи - будьте взаємо ввічливі!
Читач Показати IP 29 Квітня 2011 16:29
"Корків" автомобільних не буває - є "пробки". Перекладати це слово, що перекладати Сокиричі на Топорково, чи прізвище Пєтухов на Півньов. А ще в усіх європейських мовах існує такий розділовий знак, як кома - ",". Очевидно, "перекладач" з "Аверса". В цьому "голівуді" всі полюбляють козирнути глибоким незнанням мови - від "головного" до рядового оператора, який на зйомках урочистих подій в міському театрі навіть картуз не зніме. Там всі "палять цигарку". Це - відгомін вивчення мови в кузні кадрів для "Аверса" - інституті ім. Журавльова.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus