USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Депутати облради хочуть перевірити дороги Волині

17 Травня 2013 14:15
Депутата облради Василя Пецентія зацікавило питання стану комунальних доріг у Ковельському районі, тож їх вирішили перевірити разом із іншими дорогами в області.

Про це йшлося під час засідання постійної депутатської комісії Волинської облради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, ПЕК, архітектури, будівництва і ЖКГ 17 травня.

Доповідаючи щодо гарантійного терміну на дороги після ремонту, начальник управління інфраструктури та туризму Волинської ОДА Леонід Кирильчук, зазначив, що він становить від 3 до 9-10 років, проте, усе залежить від того, як же автошляхи експлуатують. Окрім того, він додав, що після перевірок стану доріг, які ремонтували на Волині торік суттєвих зауважень немає. Проблеми виникли лише з 4 об’єктами: дороги в селі Липини Луцького району, селі Сенкевичівка Горохівського району та дві дороги у Старовижівському районі. Утім, наразі усі недоліки усунули.

У депутата Василя Пецентія виникло запитання щодо стану доріг у Ковельському районі. Мовляв, у райцентрі щодо цього «практично нічого не робиться».

«Всю зиму я докладав, що не чистили, не сипали, нічого. Чи там начальника вже немає, чи там, я не знаю, влади над там немає, чи немає вже кому з ними говорити. Всі десь щось роблять, ну але в Ковелі – абсолютно нічого», - зазначив він.

«Поробили дорогу, яка в самому селищі Голоби, ця державна дорога: ямки засипали. То зрівняйте хоч із дорогою, так ні – трішки вкинули, а ямки, як були, так і залишилися. Кинули, щоб тільки списати, що вони зробили ямку. Сьогодні їхав сюди: сил не вистачає. Що вони? Гроші беруть і куди вони їх тратять? Як їх заставити працювати?», - обурювався обранець громади.

«Це функції не нашого управління, це державні дороги. Все впирається в недостатню кількість коштів», - зазначив Леонід Кирильчук. Так, з його слів, на ремонт доріг державного значення цього річ взагалі не виділили коштів, лише на утримання – трохи більше 100 мільйонів гривень.
А щодо, власне, доріг у Ковелі, Кирильчук додав, що за їх утримання відповідає орган місцевого самоврядування. А облдержадміністрація несе відповідальність лише за виконання ремонтних робіт і кошти, які на це виділяють. Тому щодо стану доріг треба звертатися до служби автомобільних доріг у Волинській області.
Тож, депутат Віктор Прокопчук зазначив, що представників Укравтодору запрошували і «на минулій сесії питали, чому їх немає». «Постановка завдання, контроль завдання прийом результатів роботи – оце є основа роботи. Але якщо ми навіть не знаємо хто робить, що робить і як робить… Дорожники самі ставлять собі завдання, самі виконують і самі все приймають», - зазначив він.

Урешті, після тривалих дискусій депутати вирішили організувати виїзне засідання комісії і перевірити комунальні дороги на Волині та те, як їх ремонтують.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
виборець Показати IP 17 Травня 2013 15:29
Тому Пецентію давно треба на "заслужену" пенсію, а то строїть з себе великого-"справедливого", а як за щось толкове проголусувати, то демагогію розводить і у "великого" політика грається. Мовчав би вже...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus