USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Десятирічний лучанин бореться зі страшною недугою

21 Липня 2017 14:03
Десятирічному лучанину, хворому на рак, потрібна допомога. Волинян просять не бути байдужими.

У десятирічного Сашка Павлика із Луцька можна безкінечно вчитися радіти життю. Усіх своїх відвідувачів він зустрічає посмішкою. Здається, що від неї навіть світлішає у похмурій лікарняній палаті. Біля нього неймовірно тепла та позитивна енергетика. Й усе це, незважаючи на важку недугу, яка мучить його зсередини, – лімфогранулематоз, інформує балагодійний фонд Стопрак.

Про серйозну хворобу дізналися не одразу. Спочатку, коли Сашка турбувало горло, кашель та задишка, батьки думали, що у дитини – астма. Проте, діагноз не підтвердився, а згодом аналізи показали, що у хлопчика – лімфогранулематоз.



Сам Саша у виникненні онкохвороби звинувачує свою непосидючість. Пригадує, як взимку довго був на ковзанці і, коли вже геть втомився бігати, то ліг на ліг і так лежав декілька хвилин. Тож тепер він впевнений, що винен у всьому саме той день.

У лютому Сашка прооперували. Згодом розпочали курси хіміотерапії. Спочатку організм дитини не сприймав ліків, хлопчик страждав від болю у животі. Але згодом стало трохи краще. Тепер же він проходить вже п’ятий курс хіміотерапії. Усього ж має бути шість курсів та опромінювання, на яке батьки планують відвезти дитину до Польщі. Тому зараз вони складають копійку до копійки. Адже грошей у сім’ї не надто багато. Мама Олександра працює помічником вихователя у дитячому садку, а тато та старший брат – далекобійники. До речі, і Сашко мріє у майбутньому пов’язати своє життя із кермом. Зізнається, що спочатку мріяв бути водієм автобуса. А зараз хоче бути далекобійником, як тато і брат.

«Інколи мені погано, особливо, коли тільки починається хімія. Але я знаю, що це все для того, щоб невдовзі стати здоровим. Інколи не хочеться їсти зовсім нічого. Але я пересилюю себе і їм, бо моєму організму потрібні сили для того, що вилікуватися. А коли я був здоровий, то міг з’їсти 40 пельменів», – розповідає Саша. Сам же він розуміє, що грошей на лікування потрібно ще не мало. Тому уся сім’я сподівається на власні сили та допомогу добрих людей.

Попри погане самопочуття, Сашко продовжує посміхатися та жартувати. Перед тим, як сфотографуватися, налаштовується і намагається зробити серйозне обличчя. А на прощання перед виходом із палати усі відвідувачі Сашка отримують від нього щирі обійми, від яких з’являється непереборне бажання радіти життю, незважаючи на будь-які турботи.

Надати фінансову допомогу онкохворим дітям можна за поданими нижче реквізитами:

Отримувач – Благодійний фонд «СТОПРАК» ЄДРПОУ – 37537784

р/р 2600802349723 у Волинському відділенні Центральної філії ПАТ Кредобанк, МФО – 325365, або

БФ «СТОПРАК», поточний рахунок 26006055501466, МФО – 303440. КБ ПАТ «ПРИВАТБАНК».

Обов’язково вказуйте ПРИЗНАЧЕННЯ ПЛАТЕЖУ та ВІД КОГО («Благодійна допомога від Іванова І.І.») (для того, щоб Фонд міг прозвітуватись за використання коштів).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus