USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Дідух в бліндажі, мамина кутя і бабусина колядка: як бійці АТО зустрічають Святвечір

6 Січня 2017 17:06
Бійці з передової розказали як святкуватимуть Святвечір і Різдво.

«Їду зараз в КрАЗі на пошту за маминою посилкою. Поки що святкового настрою нема. Але мама передала кутю. Коли пригощатиму нею побратимів, думаю, магія з`явиться. Так склалось, що більшість побратимів у роті з півдня. Святу вечерю пам`ятають тільки з дитинства. Я зі ще одним галичанином, відновлюватимемо традиції у бліндажі. 12 страв не буде. Але свічку запалимо, кутя, риба і пампушки (пончики, – ред.) з дому будуть. Зранку на Різдво буду на чергуванні, помолюся», - розповів Gazeta.ua Олег, боєць 93-ї бригади.

«Поки що з атрибутів вечері маємо тільки сіно і часник. Казали волонтери, що привезуть гриби, робитимемо поливку для вареників з капустою. Їх вже готує наш повар. Дуже хочеться, аби люди за столами згадали загиблих. Бо тільки їм треба дякувати за те, що в нас мирне Різдво», - розповів боєць «Правого сектору» на позивний «Дар».

«Для мене, як в колядці, це сумний Святий вечір. Багато наших пішло після останніх боїв. Інша частина в госпіталі. З дому дзвонила бабуся, колядувала мені. Настрій піднявся. Може на Різдво теж трохи поколядую»,- розповідаэ боєць Володимир з 54-ї бригади. Він зараз на Світлодарській дузі.

«Волонтери привезли ціле свято. Вертеп і патріотичні сучасні колядки. Це круть! Ми не думали святкувати, мали бути звичайні будні. Але коли дідух в бліндажі, то нема ради», - розповів львівський десантник Андрій, боєць 80-ї бригади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Місто Луцьк Показати IP 6 Січня 2017 20:09
Дякуємо Вам, що захищаєте нас!
Андрій Показати IP 6 Січня 2017 21:34
Низький вам уклін.Зі святом.Наші Захисники.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus