USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Дітей на Волині годують фальсифікатом

16 Грудня 2013 15:12
Переможці тендерів, які постачають продукти до навчальних закладів Волині, наступного року щомісяця за свої гроші перевірятимуть якість харчів.

Таку ініціативу озвучили під час відеоселекторної наради у голови облдержадміністрації сьогодні, 16 грудня.

Як з’ясувалося, ДП «Волиньстандартметрологія» відібрало 34 зразки масла, сметани, сиру у волинських школах і садочках. 19 з них не відповідають нормативним документам і містять пальмову олію, тобто вважаються фальсифікатом. Дітей годували навіть забороненим для них сирним продуктом. Більше того, як повідомив генеральний директор ДП «Волиньстандартметрологія» Михайло Жуков, майже усі виробники – не місцеві. Є виробники з Рівненської, Житомирської, Миколаївської та інших областей.





Голова облдержадміністрації Борис Клімчук наголосив, що у 2014 році тендери мають виграти волинські виробники. Щоправда, як саме заклади освіти мають виконати таке розпорядження, не порушивши законодавство, він не озвучив.

«У нас є два виробники масла – Шацьк або Рожище. Я не втручаюся в бізнес, я констатую факт неякісного харчування дітей. Якщо хоч кілограм масла буде не наше… Ми тут будемо відповідати за якість. Ліпше переплатіть 5 гривень», - зауважив Клімчук.

Щоправда, очільник області не уточнив що буде тим, хто дасть добро на «не наше» масло.

Окрім того, керівник ДП «Волиньстандартметрологія» Михайло Жуков озвучив пропозицію, аби постачальники-переможці тендерів за свої кошти щомісячно перевіряли якість продукції. Перевірку мають здійснювати на тому ж таки державному підприємстві «Волиньстандартметрологія».

Борис Клімчук своєю чергою зауважив, що така умова має бути вписана у тендерні угоди, які заключатимуть наступного року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
цікаво Показати IP 16 Грудня 2013 15:47
а хто заважає переможцю раз в місяць привозити на перевірку пачку нормального масла, а в школи як і зараз возити "пальму". Ідея бредова. Такий підхід тут не допоможе. Хіба що пан Жуков буде мати постійних клієнтів на перевірку якості молокопродуктів.
Знайка Показати IP 16 Грудня 2013 19:52
Ого, я давно мала підозри щодо якості продуктів. У мого чотирирічного сина місяць після початку навчання в дитсадку зявились проблеми з травленням. Я грішила на масло і сир, впевнена, що вони на рослинних жирах!!!
Q Показати IP 16 Грудня 2013 21:28
1) «У нас є два виробники масла – Шацьк або Рожище. Я не втручаюся в бізнес, я констатую факт неякісного харчування дітей. Якщо хоч кілограм масла буде не наше… Ми тут будемо відповідати за якість. Ліпше переплатіть 5 гривень», - зауважив Клімчук. В шацька масло немає і небуде, а в колишнього Рожища його ніколи і не буде, а пальма, буде. Про що меле наш губернатор????, і ціна його 70грн/кг.(ціна така тому що масла то нема...) 2) Окрім того, керівник ДП «Волиньстандартметрологія» Михайло Жуков озвучив пропозицію, аби постачальники-переможці тендерів за свої кошти щомісячно перевіряли якість продукції. Перевірку мають здійснювати на тому ж таки державному підприємстві «Волиньстандартметрологія». Простий приклад міста Луцьк, луцьких ДНЗ. Щомісяця "Тиверія"(підприємство яке вже більше 10 років "харчує" луцьких дітей, привозило в управління освіти висновок виданий ДП «Волиньстандартметрологія» про те що "масло" Агропобутсервіс відповідає всім показникам згідно ДСТУ 4399-2005, але коли взяли відбір зразків без попередження то виявилося що то чим харчували дітей навіть не спред, а живий маргарин. Тому пан Жуков, ваша пропозиція недоречна. 3) Голова облдержадміністрації Борис Клімчук наголосив, що у 2014 році тендери мають виграти волинські виробники. Я особисто за ринкову економіку, а не за лоббізм. З цією людиною в європу нам зась.... 4) Дітей годували навіть забороненим для них сирним продуктом. Більше того, як повідомив генеральний директор ДП «Волиньстандартметрологія» Михайло Жуков, майже усі виробники – не місцеві Нарешті проснулися, відкрили очі, краще пізно ніж ніколи, так тримати. І ще одне питання чому вже 2 тижні немає жодного "місцевого" виробника на ярмарці біла фуршету? Хто знає підскажіть
небайдужий Показати IP 17 Грудня 2013 14:54
Шановний губернаторе! Дочитайте надану Вам довідку до кінця!!! Там є і рожищенське масло в переліку фальсифікованих продуктів і сир ,до речі, теж!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus