USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Діти волинських військових відпочинуть у Польщі

17 Липня 2014 16:14
Десятки дітей вояків, які служать у зоні АТО, вирушать на відпочинок за кордон.

Про це під час прес-конференції психолога Оксани Бєльської 17 липня у Луцьку розповіла голова правління Волинського обласного відділення Дитячого фонду України Олени Грінченко.

З її слів, завтра у Польщу вирушать 40 дітей військових, які захищають Україну на Сході, віком від 7 до 17 років. Поїдуть мешканці Любомльського, Ківерцівського, Старовижівського, Камінь-Каширського районів, міст Луцька та Ковеля. Раніше фонд організував передачу дитячих малюнків військовослужбовцям.

«Коли ми починали працювати з дітками, у них була якась настороженість – вони запитували, про що малювати, як малювати. Я всіляко та різнобічно пояснювала їм, і через добу в нас вже були малюночки», - розповіла Олена Грінченко. На її думку, невдовзі діти надішлють воякам нові малюнки, листівки та свої фото, планують також записати відеозвернення волинських дітей до військовослужбовців.

З її слів, непросто відправити дітей за кордон, складно спілкуватися з матерями та дітьми військових, адже багато тривоги про рідних на Сході. До того ж, для оздоровлення дітлахів потрібні кошти, зокрема на транспорт, хоча польська сторона практично повністю оплачує оздоровлення. Відпочинок дітей буде внеском у те, щоб батьки почували себе більш впевнено та спокійно.

«Нехай бійці, які відстоюють незалежну Україну, знають, що ми - з ними», - зазначила Олена Грінченко.

Вона повідомила, що наразі формують наступну групу дітей, ведеться робота серед жінок, бабусь, усіх, хто найтяжче сприймає тягар на свої плечі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
123 Показати IP 17 Липня 2014 20:38
Олена Грінченко ідіть на пенсію ! Вам вже тяжко ходити не то щоб робити, дайте молодим дорогу!
до 123 Показати IP 17 Липня 2014 23:04
ця "пані" на таку роботу і на читирьох буде добиратися.як іі совість не мучить?
Риска Показати IP 18 Липня 2014 22:25
А в мене питання, як відбирали отих "обраних" 40 діток? Я , наприклад, вперше чую про такий відпочинок... Чи можливо, це та ж ситуація як з табором в Згоранах, де запропонували відпочити далеко не всім діткам татів, що воюють на сході...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus