USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Для чотирьох маленьких дітей загиблого волинянина придбали житло

3 Серпня 2015 14:29
Дім для дітей загиблого воїна з Волині придбали волонтери. Про це інформує День.

До нового житла у селі Радехів Любомльського району можна вселяти після невеликого косметичного ремонту.

Волонтер із Любомля Ольга Савош каже, що вони й шукали саме таке обійстя, яке б не вимагало великої затрати ні сил, ні коштів. Бо у родини немає вже тата, який би це все робив. А є тільки мама і четверо малих дітей... Юрій Гіль загинув 5 травня цього року (за день до дня свого ангела). Тоді у Луганській області на фугасі підірвалося декілька солдатів Збройних Сил України.

На війну пішов у лютому. Мобілізації він, звісно, міг уникнути як багатодітний батько, але вирішив не ховатися, бо треба було боронити Україну.

Ольга Савош розповідає, що дуже мріяв Юрій про власний дім для своєї сім'ї, аби діти мали дах над головою. Бо мешкали вони у хаті, яку наймали. Після загибелі чоловіка саме волонтери найбільше піклувалися про його родину.



До слова, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що вдова загиблого Героя з Волині сама виховує чотирьох дітей.

Добрі люди привозили і одяг, і взуття, і продукти, вирішували чимало інших буденних проблем. Дім для Гілів шукали довго, і вже було й втратили будь-яку надію. Хат, які продаються, у волинських селах - чимало. Але багато із них мали проблеми з переоформленням документів, інші потребували роботящих чоловічих рук. А тут, каже Ольга, були лише вдова і четверо дрібних дітей... Тому, коли знайшовся дім у селі, де мешкають батьки Люби, у доброму стані, й поруч біля школи і дитсадка, що так важливо, просто не вірили своєму щастю. Кошти, за які придбали дім, повністю волонтерські.

Завдяки Наталії Деречинській, Катерині Кухаренко, Вероніці Федосовій-Цибульській та іншим небайдужим діти Юрія Гіля мають дах над головою. Хтось допоміг матеріально, хтось шукав дім, який оформили саме на дітей. Хтось із них волонтерить у Любомлі, хтось - у Ковелі чи Луцьку. Але об'єднати зусилля заради дітей. Ольга Савош каже, що головним було, аби рідні загиблого воїна знали, що вони не покинуті. А волонтери тепер міркують, як провести у дім воду, та й меблі ж також треба. Офіційної допомоги, яку держава має сплачувати у випадку загибелі воїна, ця родина ще не отримала.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus