USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Для розвитку особливих дітей у Луцьку придбали розвиваючі тренажери

15 Грудня 2015 18:44
У «Центрі розвитку дитини» у Луцьку під керівництвом Людмили Вознюк – 12 вихованців, по шість у кожній групі. Щоправда, поки що вони не розмовляють, але - вчаться. Для того, щоб реабілітація була більш успішною, Центр розвитку дитини звернувся за допомогою у Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк». За кошти меценатів придбали тренажери й м’ячі для мультиболу.

Про це повідомляють у прес-службі Фонду.

Батьки, які привели сюди своїх дітей, кажуть, що заняття, до яких залучають малечу, дають їм змогу витрачати енергію з користю та максимально розвинути свої здібності.

«У наших дітей високий потенціал до рухових ігор, їх хочуть присадити, щоб вони сиділи тихесенько, і все повторювали. А тут є, де розбігтися, є де розігнатися, є куди свою енергію спрямувати в правильне русло і при цьому отримати такий результат, який нам потрібний», - каже мама одного із вихованців.

У більшості в діток такого віку ще немає жодних діагнозів, батьки і тренери сподіваються, що й не буде – бо працюють наполегливо, стараються і мають результати.

До кожної дитини у центрі індивідуальний підхід, адже всі вони - особливі. Педагоги використовують спеціальні методики і хоч неквапливо, але впевнено прогресують у своїй роботі з учнями.
Для того, аби реабілітація була більш успішною, повною, Центр розвитку дитини звернувся за допомогою у Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк». За кошти меценатів придбали тренажери й м’ячі для мультиболу.

Зі слів практичного логопеда та олігофренопедагога Людмили Вознюк, яка тривалий час займається з такою категорією дітей, цей інвентар вкрай важливий для розвиваючої роботи із дітьми: «Ми взяли тренажери, які забезпечують перехресну роботу рук і ніг, це взаємодія обох півкуль головного мозку і зв’язок між структурами – відділами головного мозку – це звичайне обладнання, яке не протипоказане жодній дитині. Дуже добре, якщо батьки це знають. Я стовідсотково не помилюся, якщо скажу, що в основі подальшого успішного розвитку лежить рівень сформованості діяльності саме вестибулярного апарату».

Про особливі успіхи у роботі з особливими дітьми ініціатори ще остерігаються кричати, але зізнаються, що самі не сподівалися на такий поступ! Просто на очах один із маленьких учасників проекту вперше почав правильно крутити педалі на тренажері. Отже, недовго залишилося і до катання на велосипеді!

Проект такої реабілітації - експериментальний, та дієвий. Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк» таким чином підтримує не лише лікування та реабілітацію дітей, а й стимулює людей ініціативних, які прагнуть до розвитку, опановують нове, пропонують ідеї і їх реальне втілення. Це не перший досвід співпраці з цією громадською організацією. До цього був ще випуск спеціалізованої літератури, що успішно використовується і в області, і за її межами. Попереду – і спільний успіх, і стимул до нових ідей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus