USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Для волинського бійця Міноборони зробило виняток

26 Серпня 2014 18:19
Для того, щоб повернути із зони АТО військовослужбовця-волинянина, брат якого загинув в бою, довелося звертатися до Міністра оборони.

Про це голова Волинської ОДА Володимир Гунчик розповів під час брифінгу 26 серпня.

Піднімаючи проблемні теми, які виникають у зв’язку з участю військових-волинян у антитерористичній операції, він повідомив, що чимало питань виникло, коли в зону АТО потрапили люди з незадовільним станом здоров’я. Довелося звертатися через військкомати в Міноборони для того, аби цих людей демобілізували. Зі слів Володимира Гунчика, він звернувся з пропозицією про те, аби діти тих, хто воює, воював, або загинув в зоні АТО, навчалися лише безплатно.

Виникали також неприємні випадки, коли брат-військовослужбовець із зони АТО приїздив на похорон загиблого на Сході брата і йому потрібно було повертатися назад (йдеться про Артема та Олександра Карабанів). Як повідомив голова ОДА, довелося звертатися до Міністра оборони для того, щоб зробити виняток і демобілізувати волинянина, адже є діючий закон. Міністр погодився на це, прийнявши відповідне рішення і в сім’ю, мовляв, «вдалося внести спокій».

«Ми розуміємо, що повернути втрату - неможливо. Це тільки маленька частинка того, чим ми можемо сьогодні допомогти таким родинам»,- зазначив Володимир Гунчик.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus