USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

На «Бандерштаті» розповіли,чого не вистачає українському опору. ФОТО

3 Серпня 2013 16:30
Про те, чого насправді бракує українському опору, розповів під час гутірки народний депутат Олесь Доній.

Голова мистецького об’єднання «Остання барикада» стверджує, що протягом років незалежності дві людини зробили найбільше проектів на межі політики та культури – це він та Маркіян Іващишин зі Львова. З його слів, їх викинули з політики, і не від доброї справи вони перейшли до культури. Олесь Доній вважає, що культурі не потрібно відокремлюватися від політики.





«Що може зробити кожен з нас і чого ми не робимо? Я бачив ролик про повінь у Луцьку, і найбільше мене вразила російська мова, яку було чутно за кадром. Для мене це був важливіший матеріал, аніж повінь. Це – відсутність опору. Ми сміялися на початку 90-их з росіян, які не бажають вчити іноземні мови і говорять за кордоном російською, а сьогодні у багатьох країнах російськомовна сфера обслуговування. А наші відразу ховаються там, приховуючи своє походження. Ми повинні запитати себе: а чи готові ми боротися самі? Мова – це один з різновидів опору, і нація вимирає, якщо вона не готова опиратися. Волинь – українська територія, але у вас переважають церкви Московського патріархату. У найбільших селах західної України нині що багатша церква, то бідніше село, тому що для церкви важливі золоті куполи, а не мораль. Зараз така ситуація, що перехід на російську означає добивати українську націю, а свічка, куплена у церкві московського патріархату – це ніж в спину нації», - звернувся до учасників гутірки Олесь Доній.




З його слів, наразі така ситуація, що переходити на російську, означає добивати українську націю, а свічка, куплена у церкві московського патріархату – це ніж в спину нації.

На його думку, українцям бракує не лідерів, а бажання і готовності боротися. Наприкінці 80их в українського студентства не було лідерів, але була ідея боротьби за незалежність України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Штефан, Луцьк Показати IP 3 Серпня 2013 22:07
Добре, Олесю, сказано. Моїми словами. Казлів набагато більше, аніж нормальних людей. Тих, що соромляться власного походження та рідної мови - як у морі піску. Особливо, у Луцьку і Нововолинську.
123 Показати IP 3 Серпня 2013 22:25
Шо нехватає українському опору??? Мазгов!!!!
анонімус Показати IP 3 Серпня 2013 23:41
ех, діти, діти - куди ж вас подіти?
гость Показати IP 4 Серпня 2013 08:35
Только ограниченные умом людишки разогревают злобу в народе на таком совершенно малозначмимом аргументе как употребление украинского языка за пределами твоего места проживания.Люди едут в поисках заработка а Доний мультимиллионер которого турнули прочь от кормушки и ему хочется туда снова.На руках малоразбирающихся в интригах политикана этот в**** чинуша мечтает въехать в Киев на белом коне.Шакал.
Александр Показати IP 4 Серпня 2013 12:28
Молодец, Олесь! Продолжу ряд твоих творческих умозаключений: а деньги, собранные Бандерштатом и "украинскими" свечками, - для УНА-УНСО, чтобы все-таки нейтрализовать "Врадиевскую ходу"! Вам же, "совести и чести" украинской нации, не дОдали!
КГ Показати IP 4 Серпня 2013 22:04
черговий пук гузя
ИМЕЮ МНЕНИЕ Показати IP 6 Серпня 2013 10:14
что-то ГУГЛ слово "гутірка" ну никак не желает перевести - где же таких словей пособирали краеведы и журналисты? и кстати....незалежнисть не складается от борьбы за слово украинское впротивовес русскому. незалежнисть - это когда власть не обдирает всех как липку налогами и поборами разными при этом не вкладывая почти ничего в развитие страны. незалежнисть - это процветание нации, а не суто его отдельных властьимущих особей
ANT Показати IP 14 Серпня 2013 17:17
Олесь! Багато в чому згідний з тобою. Але політика - це одне; культура - це трішечки інше; а релігія - ЦЕ ЗОВСІМ ТРЕТЄ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus