USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Допитувати священиків про почуте на сповіді заборонять?

14 Червня 2011 13:42
Верховна Рада має намір заборонити допитувати як свідків священиків з приводу отриманої ними на сповіді інформації.

За відповідний проект закону номер 5335 «Про внесення змін до Кримінально-процесуального кодексу України» (щодо дотримання таємниці сповіді) у першому читанні проголосували 236 депутатів при мінімально необхідних 226. Про це повідомляють Українські новини.

Автор законопроекту депутат від НУ-НС Володимир Марущенко зазначив, що чинний зараз кодекс передбачає, що священики можуть бути допитані як свідки у разі, якщо особа, що довірила їм ці відомості на сповіді, звільняє їх від необхідності зберігати таємницю.

На думку Марущенка, наявність у кодексі норми щодо можливості допиту священиків як свідків може викликати зловживання.

Рада має намір уточнити, що адвокати, нотаріуси, лікарі і психологи можуть розголошувати конфіденційну інформацію лише за письмовою згодою особи, яка довірила їм її.

У червні 2009 року Рада відмовилася заборонити допит священиків як свідків у кримінальних справах у зв'язку з інформацією, яку вони отримали під час сповіді.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
lektoriy Показати IP 14 Червня 2011 16:41
Згадав ісотрію, як до одного священника пізно ввечері прийшов чоловік з закривавленими руками і сокирою і виявив бажання посповідатись. Він розповів батюшці, що щойно вбив людину. Через деякий час, коли злочинець пінов, до хати священника прийшла міліція і ... знайшла в нього в помешканні закривавлену сокиру. На питання чия це сокира батюшка відповідати відмовився, не дивлячись на застереження про те, що його можуть притягнути до кримінальної відповідальності. Не розкривши таємниці сповіді, священник сів за грати, як єдиний підозрюваний у злочині. Через кілька років справжній вбивця дізнався, що у вязниці сидить не винна людина, і прийшов до міліції з повинною. Приголомшені правохоронці після повторного перегляду справи випустили батюшку на волю, а винного посадили. І хоч втраченого життя не повернеш, батюшка не пошкодував, що саме так вчинив із собою..Ось так от історія..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus