USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Дошкільнят реєструватимуть в Інтернеті вже з 1 травня

29 Квітня 2013 08:05
Загальна електронна реєстрація дітей розпочнеться з 1 травня в Луцьку. В єдиній комп’ютерній базі даних міститиметься інформація про дошкільнят, які мають відвідувати дитсадки. Реєстр буде доступним для кожного в Інтернеті на сайті міської ради, - інформує Волинь-нова.

«Згідно із заявами і нашим внутрішнім обліком у Луцьку є близько тисячі дітей, яких батьки хочуть віддати у дитсадки, але не можуть цього зробити через нестачу місць. Тому є потреба встановити прозору чергу», — повідомив начальник управління освіти міської ради Олег Гребенюк.

Можливість запровадження електронної черги влада розглядала давно. Керівництво управління освіти вивчало досвід міст, де схожа система уже існує. Пришвидшили вирішення цієї проблеми ініціатори проекту рішення та положення «Про порядок загальної міської електронної реєстрації дітей до дошкільних закладів» депутати Луцької міської ради Андрій Осіпов, Олександр Пиза, Богдан Шиба, Антон Сосновський, Роман Бондарук, Петро Савчук та Рустам Дячук. На сесії їхнє положення ухвалене як рішення про запровадження в обласному центрі електронної черги.

Упродовж квітня проводиться перереєстрація дітей, які вже записані у черзі, але інформація про них наразі містяться лише у журналах, котрі вели завідувачі ДНЗ. Із 1 травня має розпочатися запис дошкільнят через Інтернет. Триває і тестування технічного забезпечення. Проте через тривалі вихідні на початку місяця, ймовірно, реєструватимуть на кілька днів пізніше. Тим більше, що у другій декаді травня офіційно відкриють Центр надання адміністративних послуг, який буде забезпечувати технічну підтримку електронної черги у дитсадки. Якщо ж батьки не матимуть змоги самостійно ввести інформацію про дитину в Інтернеті, то їм зобов’язані допомогти працівники Центру.

«Зареєструвати дитину в черзі можна буде на сайті міської ради. Для цього слід вписати її повне ім’я, дату народження, адресу, серію та номер свідоцтва про народження, інформацію про пільгову категорію (якщо така є) та дошкільний заклад, який вона має відвідувати», - повідомила головний спеціаліст відділу дошкільної, загальної, середньої та позашкільної освіти Луцького управління освіти Валентина Гдира.

«Під час реєстрації батьки додають інформацію про себе: імена, адресу проживання, контактні дані. Заявнику присвоять статус «Зареєстровано у черзі» та порядковий номер. Коли у ДНЗ буде вільне місце, то керівник садочка повідомить про це реєстратора. Він надсилає електронного листа батькам, що підійшла черга їхньої дитини для зарахування у дошкільний заклад. Після цього протягом 10 днів вони мають подати необхідні документи. Керівники дитсадочків прийматимуть дітей лише згідно зі списками реєстру. Якщо вільного місця у той час, коли батьки хочуть віддати дитину у дитсадок, немає, то їм запропонують найближчий до їхнього місця проживання заклад. Батьки можуть вибирати будь-який ДНЗ - найближчий до дому або роботи. Відомості з електронного реєстру вилучатимуть на підставі наказу про зарахування дитини до ДНЗ, за заявою батьків або за рішенням суду», - додала посадовець.

Сьогодні у Луцьку працює 40 дитсадків. Як повідомив начальник міського управління освіти Олег Гребенюк, нових закладів найближчим часом в обласному центрі будувати не планують. Натомість у вже існуючих буде збільшено кількість груп за рахунок вивільнення приміщень, які не використовувалися.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Катя Показати IP 1 Травня 2013 09:04
А деж це реєстр - ссилка?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus