USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Дошкільнята Волині чекають на будівництво нового садочка. ФОТО

4 Вересня 2013 12:53
Майже 60 років, у приміщенні колишнього житлового будинку, що у селищі Торчин Луцького району, виховуються дошкільнята. Сьогодні це адаптований до навчання малечі освітній заклад, у якому одночасно перебувають 125 діток. Хоча згідно з нормативами, він розрахований на 50 осіб менше.
У трьох одноповерхових приміщення одночасно перебуває 4 групи дітей: старша дошкільна, середня, молодша і ясельна. Є актовий зал, власна котельня на твердому паливі й окремо харчоблок.
На чергу у дошкільний заклад записано 130 діток. Отже, потреба в новому повноцінному садочку у Торчині – кричуща. З огляду на це, представники сільської, районної та обласної влад зініціювали будівництво ще одного дошкільного закладу. Кошти на це очільники пообіцяли передбачити в бюджетах усіх рівні.
«Виготовили технічну документацію на 160 місць. У два поверхи має бути приміщення. 12 жовтня 2012 року заклали капсулу під будівництво дошкільного закладу», - розповідає завідувач ДНЗ «Сонечко» у селищі Торчин Світлана Кравчук.

Зі слів завідувача дитсадка, бюджет майбутньої новобудови – 15 мільйонів гривень. Вже виділили мільйон і за ці кошти проклали нову телефонну лінію, позрізували дерева, вирили котлован. Проектом передбачено, що будівництво має закінчитися у 2014 році.


«Новий садочок буде на 8 груп. Бо зараз наш ДНЗ відвідують дітки не тільки з Торчина, але й сіл – Смолигів, Хорохорин, Буяни та Усичі. Також буде внутрішній басейн, сучасний спортзал, харчоблок і групи – все в одному приміщенні. Ігрові зовнішні майданчики облаштують згідно стандартів – з павільйонами», - каже пані Кравчук.
Зі слів заступника голови Луцької райдержадміністрації Арсена Сидорчука, в районі дошкіллям охоплені 1708 діток. Нещодавно відкрили садочок у Боголюбах, найближчим часом відкриття дошкільного закладу в Одерадах. А за три останніх роки додатково охопили дошкільною освітою 230 малюків, завдяки відкриттю додаткових груп у селах - Боголюби, Гірка Полонка, Воютин, Веселе, Боратин, Липини, Коршовець.
«Безперечно, нам важливий новий дошкільний об’єкт у Торчині, бо ця територія активно розвивається, люди мають роботу і, дай Боже, щоб ми виконали ті завдання, які взяли на себе. Бо це завдання Президента України перед виконавчою владою, щоб усі дітки були охопленні дошкіллям», - підсумував пан Сидорчук.












Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus