USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Другий день розпродажу на користь вояків – у центрі Луцька

27 Вересня 2015 17:01
Придбати книги, одяг, твори мистецтва або кулінарні вироби, долучившись таким чином до допомоги бійцям АТО, закликають лучан під час гаражного розпродажу.

Гаражний розпродаж, під час якого збирають кошти на потреби бійців АТО, триває 27 вересня у Луцьку.

У рамках заходу, що стартував вчора, 26 вересня, можна придбати новий та не дуже одяг та взуття, книги, диски, картини волинських художників та декоративні вироби, дитячі іграшки, смаколики, взяти участь у майстер-класі з розпису футболок тощо.

Як розповіла одна з організаторів розпродажу, засновниця інтернет-спільноти «Добрі справи» Вероніка Попик, до заходу долучилося чимало волонтерських організацій, зокрема «Волинь SOS», Волинська обласна спілка ветеранів Афганістану, волонтери Мирослав Ватащук та Ната Толмачова, ГО «Автомайдан України». Втім, найактивніше до благодійного заходу долучилися пересічні волиняни, які приносять велику кількість речей, продаючи які, волонтери збирають кошти для придбання теплої білизни для бійців АТО.
З її слів, не варто вважати такий розпродаж «гуманітаркою», адже серед одягу є чимало нових брендових речей. Окрім цього, речі відомих волинян планують продати через інтернет-аукціон.

Волонтерка Ната Толмачова розповіла, що зібрати речі на продаж допомогли добрі люди не лише з Луцька та Волині, а й з закордону: одяг передавали з інших міст України, Німеччини, Італії тощо. Дехто, приїхавши у Луцьк на декілька днів, знаходить час, щоб привезти речі волонтерам. У рамках розпродажу можна побачити і абсолютно нове вбрання з етикетками, тож до оцінювання кожної речі підходили окремо, враховуючи фінансові можливості лучан. Попри те, що на багатьох товарах вказана фіксована ціна, волонтери не забувають і про потреби лучан – наприклад, два пакети речей волонтери підготували у подарунок для дідуся, який вчора відвідав розпродаж.
Проект «Книга за життя», що реалізовується вже другий рік, також долучився до гаражного розпродажу. Як розповіла волонтерка Любава Казмірчук, книги продаються доволі активно і результати збору коштів викликають приємний подив. Літературу для продажу приносять пересічні волиняни, серед книг – художня, дитяча та історична література, як букіністичні видання, так і дороговартісні новинки, які можна придбати, зробивши благодійний внесок у скриньку для пожертв. Попри те, що занепокоєння викликали погодні умови, лучани усе ж відвідують гаражний розпродаж, лишаючи кошти на підтримку українських бійців, тобто волонтери сподіваються на гідний результат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Фірст Показати IP 27 Вересня 2015 17:54
Ну от хто по копійчині збирає, а хто зелені доріжки розстеляє....
Ні війні !!! Показати IP 27 Вересня 2015 18:27
Вибирали владу 24 роки....Українець українцеві став ворогом в Україні . Українська земля залита молодою кров'ю, встелена тілами юнаків, мирне населення Сходу без даху над головою, ліків, їжі нормальної...
Анонім Показати IP 27 Вересня 2015 19:16
Перетвооити центр міста на звалище. Невже магазинів і ринків із тією гуманітаркою мало? Чи гуманітарка наш стиль життя.
Анонім до Анонім Показати IP 28 Вересня 2015 07:11
Таки да
спостерігач до Анонім Показати IP 28 Вересня 2015 09:30
а що бл..... ь зробив ти для допомоги нашим пацанам на сході ?????
№1 до спостерігач Показати IP 28 Вересня 2015 11:47
Хах, "памагатєль" знайшовся..Ти для початку навчись писати так як треба!
спостерігач до №1 Показати IP 28 Вересня 2015 17:21
а ти, напевно працюєш у драмтеатрі і музика заважала мити підлогу перед початком вистави ?????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus