USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

«Душу зцілює добро» – вважають організатори виставки у Луцьку. ФОТО

28 Листопада 2013 16:02
Виставку творчих робіт людей з особливими потребами «Душу зцілює добро» відкрили у приміщенні луцької бібліотеки-філії №10.

Організатори – Волинська обласна благодійна організація стомованих інвалідів «Астом-Волинь» – мали на меті за допомогою заходу привернути увагу громади міста до проблем людей з обмеженими фізичними можливостями. Голова організації Катерина Мельник наголосила, що присутність авторів робіт свідчить про те, що ці люди сильні духом, вони продовжують жити і творити прекрасні речі.

Окрім ВОБОСІ «Астом-Волинь», на виставці були представлені роботи членів благодійної місії «Сонце любові», Центру реабілітації інвалідів з дитинства «Джерело життя», Волинської обласної організації УТОГ, Волинського обласного фонду «Інваліди Чорнобиля Волині».
Організатори запросили представників духовенства, благодійних організацій, владних структур.
Митрополит Волинський і Луцький Ніфонт зазначив, що з благословення Божого створила організацію «Астом-Волинь» Лідія Сташко, якої не стало у лютому. Але дуже добре, що організація продовжує свою діяльність та знаходить підтримку в благодійників, меценатів та церкви: як фінансово, так і духовно.
Особливо подякувала за допомогу керівник «Астом-Волинь» Катерина Мельник народному депутату Ігорю Палиці та благодійному фонду, засновником якого він є.
Своєю чергою, заступник голови правління благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» Ірина Констанкевич розповіла: «Роботи, продемонстровані сьогодні, свідчать про те, що в серцях авторів панує любов, іскра, якою вони освячені згори. Така творчість дає їм радість і можливість починати новий день з вірою та надією. Ігор Петрович підтримав програму, скеровану на допомогу стомованим хворим. Упродовж року сума допомоги склала 50000 гривень. Наступного року усі соціальні проекти, започатковані у 2013 році, продовжуватимуть діяти, фінансування на них не скорочуємо, а навпаки – збільшуємо».
Ірина Констанкевич передала Катерині Мельник сертифікат, який підтверджує функціонування програми підтримки членів «Астом-Волинь» у 2014 році. Також заступник голови правління фонду зазначила, що до Міжнародного дня інвалідів, який щороку відзначають у світі 3 грудня, уже придбано перші 500 продовольчих наборів. Їх роздадуть упродовж наступного тижня.
Катерина Мельник розповіла, що організація «Астом-Волинь» ініціює обласну програму раннього виявлення та профілактики проктологічних онкологічних захворюванням. Допомогу з державного бюджету на закупівлю ліків і медичного обладнання стомовані хворі не отримують, тому підтримка благодійного фонду є надзвичайно важливою.
Також, як зазначив начальник управління охорони здоров’я Федір Кошель, благодійний фонд «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» для міських лікарень закупив колоноскопи. Сотні лучан вже обстежилися на новій техніці. І якщо хворобу виявити на ранній стадії, важких наслідків можна уникнути.
На виставці були представлені вишивка серветок і сорочок, ікони, вишиті бісером, картини, фотографії, керамічні сувеніри й посуд, флористичні композиції, мереживне плетиво та багато інших виробів ручної роботи. Для людей з особливими потребами творчість – це частина реабілітації, духовне зцілення.
«Вишиваю хрестиком давно, а лики святої Олени, Петра, Андрія Первозванного з бісеру створила близько року тому, – розповіла одна з авторок виставки Олена Зелінська. – В ікони, вишивку вкладаю свої надії й віру в Бога».















Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus