USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Два гуртожитки «Електротермометрії» передадуть у власність міста

27 Вересня 2017 11:07
Мешканці гуртожитків на бульварі Дружби Народів та вулиці Шевченка нарешті зможуть стати повноправними господарями у своїх помешканнях: гуртожитки передадуть у міську комунальну власність.

Про це йшлося під час 31-ої сесії Луцької міськради 27 вересня.

Депутати ухвалили проекти рішень про надання згоди на прийняття у міську комунальну власність гуртожитків за адресами бульвар Дружби Народів, 4 та вулиця Шевченка, 88.

Депутат Євгеній Ткачук зауважив, що ситуація з гуртожитками впродовж років була складною, відбувалося багато перемовин. Він раніше вносив проект рішення про викуп одного з гуртожитків, аби мешканці змогли приватизувати приміщення. Загалом в гуртожитках проживають 185 сімей. Були неоднозначні перемовини з власником гуртожитків, ПАТ «Електротермометрія», але тепер досягли консенсусу і власник готовий передати гуртожитки на баланс міста безплатно. У майбутньому мешканці хочуть створити ОСББ і займатися господарською діяльністю у своїх помешканнях.


Голова фракції «УКРОП» Ігор Поліщук зауважив, що справді проблема з гуртожитками існує з 2006 року. Щодо будівлі на бульварі Дружби Народів тривали судові розгляди, які до 2014 року усі були програні. Він закликав підтримати проекти рішень, тому що тепер мешканці нарешті зможуть стати повноправними власниками своїх помешкань.


Депутата Микита Рабан зазначив, що прийняття на баланс гуртожитків дозволить людям вирішити низку проблем, які раніше було неможливо вирішити юридично, тому що приміщення належали підприємству, що перебуває у складному матеріальному стані. Йдеться про ремонт покрівлі, фасадів, безперебійну роботу котельні тощо. Прийняття гуртожитків на баланс міста дозволить мешканцям розраховувати на фінансування з міського бюджету.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанка Показати IP 27 Вересня 2017 11:25
Краще би на соборності передали для жителів!!!
оля Показати IP 27 Вересня 2017 12:42
А на Шевченка і Дружби Народів хіба не жителі? Люди не один рік добивались такого рішення! І до Вас дійде черга!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus