USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Директор обласного центру зайнятості: перший фах я здобула у школі

22 Серпня 2013 15:40
В Україні треба відновлювати професійні учбові комбінати при школах. Про це 22 серпня йшлося під час конференції у Волинському обласному центрі зайнятості. Своє бачення щодо необхідності шкільної професійної освіти висловила директор обласного центру зайнятості Раїса Кучмук.

«Я закінчила школу із золотою медаллю і фізмат з відзнакою, але: ще в школі я здобула кваліфікацію машиніста-механізатора. І я цим пишаюся, бо коли через 10 років я пішла вчитися на водія, мені не було соромно перед чоловіками, що я щось не знаю. І знання, і впевненість на дорозі мені дало оце свідоцтво тракториста.
Навчаючись на фізматі, я протягом трьох років опанувала спеціальність «медсестра», не кваліфікована, але я знаю, коли давати марганцівку, та чим знімати опіки. По-третє, я ще маю свідоцтво кінодемонстратора вузькоплівочного кіно. Крім того, я маю посвідчення «Про присвоєння громадсько-політичної кваліфікації «Лектора-міжнародника». І також маю диплом з відзнакою Університету марксизму-ленінізму, що мені знадобилося у житті як керівнику і працівнику, який працює у сфері «людина-людина».

І мене турбує та ситуація, що дитина, закінчивши школу, не має робітничої професії.

На жаль, зараз на Волині збереглося лише п’ять навчально-виробничих комбінатів. І нам набагато легше працевлаштувати дитину, яка прийшла після школи, а таких до нас приходить від 600 до 800 учнів щороку.

На вересневій сесії обласної ради ми знову розпочнемо розмову про те, що треба відновлювати шкільну професійну освіту», - зазначила Раїса Кучмук.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus