USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Фонд Ігоря Палиці облаштує стадіон для школи № 27

4 Квітня 2018 22:23
Школу № 27 у Луцьку, що в 55-му мікрорайоні, повинні здати до 1 вересня, аби вже з нового навчального року її змогли відвідувати діти. Уже навіть оголошено конкурс на посаду директора навчального закладу.

Про це йшлося під час прямого ефіру на телеканалі «Аверс» 4 квітня.

Як зазначив голова Волинської облради Ігор Палиця, станом на 1 вересня 2018 року школа запрацює, однак без спортзалу. Фонд «Тільки разом», як пообіцяв Ігор Палиця, долучиться до облаштування біля навчального закладу зовнішнього стадіону, де учні зможуть займатися спортом.

Голова облради пригадав, що у 2011 році, коли тільки школу починали будувати, він разом із тодішнім головою облдержадміністрації Борисом Клімчуком був присутній на закладенні фундаменту цього об’єкту. А вже у 2012 році вдалося отримати кошти з республіканського бюджету на будівництво закладу.

«У 2013 році в мене були домовленості, і це вже було включено в бюджет на 2014 рік, про виділення 40 мільйонів гривень на добудову школи. На превеликий жаль, після зміни влади бюджет повністю переробили, а ці гроші викинули», – зазначив Ігор Палиця.

Він розповів, що нещодавно мав робочу зустріч із керівництвом міста, на якій, зокрема, був присутній Леонід Стефанович (депутат облради і директор ТзОВ «Житлобуд-2», – ВН). Під час зустрічі було з’ясовано, що для добудови школи не вистачає 18 мільйонів гривень.

«Стефанович запевнив і мене, і представників влади міста, що він встигає до 1 вересня здати школу без спортзалу, але з басейном і всім устаткуванням. Міська рада, наскільки мені відомо, вже заклала 10 мільйонів гривень у бюджет на співфінансування цієї будівлі. Я сказав, що ми, зі своєї сторони, спілкуватимемося з депутатами обласної ради або працюватимемо з Кабміном і знайдемо решту 8 мільйонів», – зазначив Ігор Палиця.

Він поділився, що, незважаючи на критику, саме йому належить ідея підняти ціну на оренду зовнішніх рекламних щитів у місті до ринкових, адже ці гроші направлять на закінчення школи № 27.

«За рахунок цього місто отримає додаткових 10 мільйонів гривень у 2018 році. І хочу сказати не тільки власникам зовнішніх рекламних щитів, а й усім, хто наживався та наживається так у Луцьку, що це все припиниться. У Палиці не буде своєї фірми, яка матиме білборди, в Палиці не буде своєї фірми, яка триматиме маршрутні таксі, чи фірми, яка матиме МАФи. Палиця зробить усе для того, аби луцькими ринками керувало комунальне підприємство міста і гроші йшли в бюджет Луцька. Потрібно, щоби за оренду МАФів, білбордів, усіх торгових конструкцій місто отримувало ринкові гроші. У бюджет, а не в кишені, як це відбувалося раніше», – наголосив Ігор Палиця.

Та додав, що сприятиме з усіх сил, аби питання, наприклад щодо продовження роботи МАФу чи отримання дозволу на нічну торгівлю, вирішували виключно на рівні міста, щоби «кожна копійка», оминаючи кишені чиновників, йшла в міський бюджет.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 4 Квітня 2018 22:37
хоч один обыцяє і робить!
Анонім Показати IP 5 Квітня 2018 00:16
Молодець. Тримае курс на громаду Луцька і області!
Лучанин Показати IP 5 Квітня 2018 11:46
А що з спортзалом??? Його взагалі не буде?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus