USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Генпрокурор підставив Вороненкова під кулі. Думка

28 Березня 2017 08:14
Непрямим винуватцем загибелі колишнього депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова є Генеральний прокурор України Юрій Луценко. Такий висновок випливає із заяви Іллі Пономарьова, ще одного втікача з Москови, пише Сергій Чирков на сайті видання Gazeta.ua.

У суботу колишній російський парламентарій розповів — його загиблий колега був шокований «зливом» конфіденційної інформації. Він не очікував, що про його свідчення у справі Януковича Генпрокурор України розкаже на весь світ. Вороненков сподівався, це стане відомо вже на процесі.

Юрій Луценко не лише засвітив свідка, а й оголосив його найважливішим. Тобто — фактично підставив Вороненкова під кулі, зазначає Чирков.

На думку автора, українські посадовці не вперше демонструють невміння тримати язик за зубами. Вони наче хизуються рангом посвячених у таємниці, не доступні простим смертним. Рідко публічна поява чи вихід в інтернет владного чиновника обходяться без сенсаційної заяви. Вихлюпуються не лише закрита оперативна інформація і таємниці слідства, а й державні.

До прикладу, головний військовий прокурор навіщось вирішив посвятити суспільство в деталі здобутків відомства. Анатолій Матіос розповідав про те, як прокуратура відсудила й передала Мін­оборони величезну кількість боєприпасів. І так захопився, що розголосив, яких саме набоїв не вистачає армії. В умовах війни такі відомості становлять військову таємницю.

Немало зайвого сказано й у справі вбивства Дениса Вороненкова.

Інформація про те, що кілер вижив, не могла не стривожити замовників злочину. У таких випадках вони починають нервувати, шукати шляхів прибрати стрілка. Наш генеральний прокурор, по-перше, не дав оперативникам зіграти на ситуації. По-друге, поспішив заспокоїти кремлівських замовників: кілер — не жилець і нічого нікому не скаже.

Поінформував Луценко супротивну сторону фактично про все. І що слідству відомо про напарника вбивці, і про машину, і про її марку, і про те, що її запеленгували і «зараз відстежуємо пересування доступними для нас засобами». Немає сумніву, помічник кілера правильно зрозумів послання генпрокурора — кинув «Део» й далі тікав на чомусь іншому чи пішки.

Читати ще: За вбивством Вороненкова може стояти генерал ФСБ, – екс-депутат Держдуми

«Складно не погодитися з колишнім головою Служби безпеки Ігорем Смешком. Політичні або й «родинні» призначення на керівні пости призвели до цілковитої деградації силових структур України», - підсумував Сергій Чирков.

Нагадаємо, 23 березня в центрі Києва, на розі вул. Пушкінської та бул. Шевченка, кілер відкрив стрілянину по Вороненкову, коли той виходив з готелю зі своїм охоронцем. Екс-депутат помер на місці.

Слідство розглядає дві версії вбивства: за свідчення у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича і за його участь у розслідуванні резонансної у 2000-х справи Три кити про контрабанду ФСБ РФ.

Екс-депутат Думи переїхав до України минулого року і дав свідчення у кримінальній справі проти Віктора Януковича. Окрім того, Вороненков володів інформацією про взаємодію російських спецпризначенців з Беркутом й іншими українськими силовиками під час Майдану.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Ігор луцький Показати IP 28 Березня 2017 08:54
Якщо відомством керує політик а не прфесіонал,то для нього головне це піар-акція,а не праця на благо вітчизни.
Таки Да до Ігор луцький Показати IP 28 Березня 2017 13:42
Пора Югіку вдівати куфайку!
Віктор Показати IP 29 Березня 2017 08:22
З нього такий генпрокурор, як із омна куля.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus