USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Гіркін привласнив «касу», а Болотов запив?

9 Липня 2014 13:07
Чи був сенс сепаратистам продовжувати обороняти Слов’янська, який моральний стан ватажків сепаратистів та чому Порошенко міняє кадри в силовому блоці?

У цих питаннях розбиралися журналісти «Радіо Свобода», аналізуючи інформацію, яка публікувалася останнім часом у ЗМІ.

Із моменту початку антитерористичної операції на Донбасі територія, яку контролюють бойовики, зменшилася вдвічі. Російські найманці продовжують диверсії, підриваючи залізничні колії, мости та навіть контактні лінії.

Але роблять це, як переконує газета «Україна молода», радше від безсилля і відчуття близької поразки. Видання інформує, що між бандами сепаратистів посилюються внутрішні конфлікти, що засвідчує вимога бойовиків до одного зі своїх лідерів Ігоря Гіркіна віддати «касу», яку йому передали з Росії для фінансування «найманців». Найближче оточення Гіркіна також звинувачує його у зраді та привласненні цінностей із розграбованого Слов’янська.

Не краще почувається і лідер луганських бойовиків Валерій Болотов, який, за даними української розвідки, перебуває в дуже поганому моральному стані й останнім часом «запив гірку», розуміючи, що його чекає або смерть під час АТО, або полон. Зазирати до склянки Болотов почав після того, як обласний центр з усіх боків заблокувала українська армія. Про це газета розповідає у статті «Здавайтеся, вас заблоковано».



СЛОВ’ЯНСЬК: ЛЕГЕНДА ПРО «НОВИЙ СТАЛІНГРАД» - ЗЛИЙ ЖАРТ

Сепаратисти можуть доводити, що в подальшій обороні Слов'янська не було сенсу, що ніякого значення він не має, що справжні бої ще попереду. Можливо, з точки зору військової стратегії вони мають рацію. Але оскільки бойовики самі створили легенду про «новий Сталінград» і роздули його значимість, здача Слов'янська стала для них нищівною моральною поразкою, переконаний дописувач газети «Сегодня». Це якраз той випадок, коли нав'язлива пропаганда грає злий жарт зі своїми творцями. Експлуатуючи будь-який символ, потрібно враховувати, що коли-небудь життя змусить від нього відмовитися.

«КРИМ НАШ!»

А ще є головний символ українсько-російського протистояння – Кримський півострів. «Крим наш!» – Вигукують росіяни, упиваючись власною міццю. «Крим наш!» – твердять українці, які не бажають миритися з нахабною анексією. Але, як стверджує дописувач, якщо відкинути символічне значення, залишиться депресивний регіон, що не представляє цінності ні для України, ні для Росії. З часом практичні резони візьмуть гору, і «кримську валізу без ручки» доведеться викинути. Питання лише в тому, хто перший пожертвує непотрібним символом, і наскільки вишукано це буде зроблено.

КАДРОВІ ЗМІНИ В СИЛОВОМУ БЛОЦІ

Президент Петро Порошенко продовжує замикати коло посадових призначень, які знаходяться в його компетенції. Загалом, як підсумовує експерт газети «День», тенденції останнього тижня щодо призначень у силовому блоці свідчать про те, що Порошенко намагається зберегти дистанцію від основних політико-економічних груп впливу, оскільки він отримав владу без їхньої суттєвої підтримки. Президент також керується особистими характеристиками людей, яких призначає, та особистим досвідом співпраці з ними. Ці призначення свідчать про те, що робота над пошуком оптимальних кандидатур триває та відбувається селекція команди президента. У випадку Порошенка поняття «його люди» та «функціональні люди» абсолютно тотожні, переконаний експерт. Заголовок публікації – «Селекція команди».

До слова, як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, керівником Антитерористичного центру Петро Порошенко призначив Василя Грицака, випускника Луцького вишу та колишнього керівника відділу «К» СБУ (боротьба з корупцією та оргзлочинністю). Призначення Василя Грицака командиром АТЦ означає перехід від військової операції до поліцейської – встановлення, затримання, конвоювання військових злочинців, посібників терористів, тобто багатомісячна нудна зачистка від злочинних елементів Донбасу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 9 Липня 2014 14:20
десь журналысти певно забухали дати перепосту попутали... словяынськ :)))
куриловец Показати IP 9 Липня 2014 14:55
Да всех их на плаху без суда и следствия!
чувак Показати IP 13 Липня 2014 02:26
коментар було видалено
чувак Показати IP 13 Липня 2014 12:34
ну что, господа бандеро-укроСМИ ?!Коменты неугодные удаляем ?Я же писал, что вы пургу гоните и никакую "кассу" никто не крал и никто "в запой не ушел".Прошли все ваши надуманные "дали 5 дней на возврат и т.д..".Или Киев(его хозяева) с меньшими потерями садиться за стол переговоров, или потом с Киевом никто уже говорить не будет - нынешняя власть будет сметена.Эта война никому не нужна, кроме америкосов.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus