USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Гірникам волинської шахти виплатили частину заборгованості

18 Листопада 2016 16:55
Працівникам шахти №10 “Нововолинська” погасили заборгованість за серпень та частково виплатили зарплату за вересень.

Про це інтернет-видання “БУГ” повідомив виконувач обов'язків голови профспілкової організації “незалежників” шахти Олександр Герасимчук.

До слова, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що гірники шахти №10 “Нововолинська”, які продовжували голодування, звільняються.

За станом на 18-го листопада частина боргу за серпень (60%) і 75% заробітної плати за вересень надійшли на рахунки працівників.

Мінфін направив більше трьох мільйонів гривень на погашення заборгованості перед шахтарями.

Раніше, 27-го жовтня, гірники шахт №10 “Новововолинська” та “Бужанська” на автобусах прибули до митного переходу “Ягодин” та провели акцію протесту, блокуючи рух транспорту на трасі «Київ – Варшава» поблизу села Старовойтове, що знаходиться за 2 кілометри від міжнародного пункту пропуску.

У двох місцях гірники Нововолинська заблокували шлях біля Ягодинської митниці. Гаслами та плакатами шахтарі намагалися привернути увагу влади та громадськості до проблеми невиплати заробітних плат.

Шахтарі розповідали, що у них немає коштів, щоб заплатити за комунальні та прогодувати родини.

Унаслідок заборгованості 7-го листопада працівники “десятки” розпочали голодування – таким чином люди вимагали забезпечення їхнього права на оплату праці.

Отримавши частину заборгованості, працівники частково приступили до роботи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus