USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Гра «Синій кит» не причина самогубств трьох неповнолітніх на Волині, - прокуратура

4 Травня 2017 13:37
Перша версія, яку розглядали правоохоронці в самогубствах трьох дітей – участь у небезпечних інтернет-спільнотах.

Про це стало відомо під час брифінгу заступника прокурора Волинської області Ярослава Голинського 4 травня.

Нагадаємо, у квітні цього року трапилося три самогубства серед неповнолітніх. 10-го квітня у Луцьку знайшли повішеним 15-річного юнака. А 19 квітня у селі Літогоще Рожищенського району вкоротив собі віку 17-річний хлопець. Згодом, 23 квітня у селі Дроздні Ковельського району у зашморгу знайшли тіло 15-річної дівчинки на дереві в місцевому саду.

Зі слів заступника прокурора, правоохоронці першою чергою перевірили причетність згаданих підлітків до інтернет-спільнот, які закликають до самогубства. Він переконує: ці неповнолітні не брали участі в цих групах. Спростував він у тому числі й інформацію про те, що 15-річна Анастасія з Ковельського району 2 місяці грала в смертельну гру.

Читати ще: «Групи смерті» у соцмережах: поради батькам від волинського психолога

Нагадаємо, гра «Синій кит» прийшла з Росії. До участі підлітків заманюють через соцмережі. Дають завдання для каліцтва чи смерті. За «групами смерті» стоять серйозні фахівці із психології, які свідомо доводять підлітків до суїциду. Гра вже добралася України, Молдови та Польщі.

Читати ще: Правда про #синійкит. У грі - лучанка

Як повідомлялося раніше, у Берестечку (Волинська область, Горохівський район) 15-річна школярка вирізала на руці «синього кита». За попередніми даними, 15-річна лучанка дійшла до 38 рівня, отже, від самогубства її віддаляли лише 12 кроків, тобто – 12 днів.

Нещодавно студенти із Придністров'я на противагу смертельній грі запустили інтернет-гру "Білий ведмідь", яка є повною протилежністю "Синьому киту". Розробники проекту – Сергій Іордатий та Павло Доніка – заручились підтримкою правоохоронців та студентської профспілки, і створили спільноту у соцмережі Вконтакте.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus