USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Гроші з батьків – не побори а доброчинність, - Клімчук

2 Вересня 2011 13:10
Збирати плату на потреби шкіл із батьків є нормальною практикою, аби лише витрати обліковувалися і публічно оголошувалися, - вважає голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук.

Таку позицію губернатор озвучив 1 вересня в ефірі Волинського телебачення.

«Сьогодні в 9-тій школі з директором школи розмовляли. Він мені каже: «Борис Петрович, будете на ефірі , вам обов’язково зададуть питання, що ми – директори шкіл – робимо побори з вчителів». Да ні, це не так, у всьому світі доброчинність по відношенню до освіти, доброчинність громадян, громад, батьків – це нормальне явище, практика. І це зовсім не побори в тому розумінні, як дехто хоче собі трактувати», - зазначив Клімчук.

«Єдиний нюанс: можливо, молоді директори не знають, що кожну копійку треба обраховувати, обліковувати, прозвітуватися. У дев’ятій школі це роблять публічно – на стендах», - розповів голова волинської ОДА.
Разом з тим, губернатор припустив, що є випадки, коли класні керівники визначають суму плати і ультимативно вимагають коштів.

«Самодіяльність класних керівників я не вітаю. Це має бути система, звітна по школі, відома всім і так далі. Делікатні всякого роду питання: подарунок вчителю на день народження. Це справа батьків вирішувати. І жоден порядний педагог не стане казати: купіть мені телевізор на день народження», - переконував губернатор.

Голова Волинської ОДА також додав, що школа повинна враховувати статки окремих сімей.

«Ніколи вони не скажуть тій людині, яка не зможе цього зробити: «Ти Іван Петрович, принеси 50 гривень». Ні, такого не було і бути не може. Я не вірю в те, що такі випадки можуть бути. Треба легенько підправити і не робити проблему», - зазначив Клімчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
Шокований Показати IP 2 Вересня 2011 13:17
Голова ОДА узаконює побори?!!
Ковельчанин Показати IP 2 Вересня 2011 13:41
Не важливо, як це називати - "добровільні внески", "благодійна допомога" тощо - факт залишається фактом - це є плата за навчання. І слід накінець цей факт визнати - безкоштовної середньої освіти (як і медицини) в Україні нема. І не треба нашим губернаторам, депутатам займатись словоблудством, а слід називати речі своїми іменами.
Читачка Показати IP 2 Вересня 2011 13:46
Ми вже звикли до брехні із уст політиків та можновладців, але на місцевому рівні, краще б помовчав, або перевів мову на іншу тему.В садочок влаштувати дитину безкоштовно - це з області фантастики, в школі на співбесіді чи не в першу чергу питають "А чим ви змогли б допомогти нашій школі?" Безсоромники, відкормлені до хрюкання ...
ххх Показати IP 2 Вересня 2011 14:50
Помовчати? Звичайно міг би. Але "ворон - воронові, око не виклює". Б.П. Клімчук сам колишній педагог, і звісно працівників освіти в обіду давати не хочеться. Та й до речі коментар дав - ну дуже демократичний. Самі вдумайтесь "Я не вірю в те, що такі випадки можуть бути.". А перевірити важко Борисе Петровичу? Та й опитування зробити не у педагогів, які вміють гарно розказувати не тільки байки Крилова, а у батьків. От вони то Вам і розкажуть, яке ставлення до дитини, коли відмовишся сплатити ВАШІ ТАК ЗВАНІ ДОБРОВІЛЬНІ ВНЕСКИ,
Свідомий Показати IP 2 Вересня 2011 14:53
О, блін, дожилися. Керівник області, узаконює у нас платне навчання, хоча в конституції написано, що кожна людина в нас має право на безкоштовну шкільну освіту !!! Ганьба клімчуку і ганьба їхній шайці
ТТ Показати IP 2 Вересня 2011 14:55
Ні, це не є нормально! Коли наша держава може собі дозволити на такому рівні утримувати владців, починаючи з розміру їхніх зарплат та кінчаючи службовими дачами,машинами, в декого і літаками, всілякми пільгами, компенсаціями та велетенськими пенсіями, то може собі дозволити і утримувати на належному рівні школи, а не збирати на це кошти з невеликих зарплат батьків. Це по-перше, а по-друге благочинність - вийнятково добровільна справа, а не систематично-примусова.
Тато та мама Показати IP 2 Вересня 2011 15:08
Ніхто у наших школах, маю на увазі із вчителів, не думає про підвищення якості навчання, застосування нових медодичних чи медотологічних способів навчання в школі. Думка лише одна, як тільки починається навчальний рік: здайте гроші у фонд школи, у фонд класу та ще 300 грн. на нові плвстикові вікна і т.д. А те, що з дітьми нормально ніхто з вчителів не займається, а лише думають як заробити гроші на репетиторстві. Спеціально щороку випускають незрозуміло які зошити для занять з окремих предметів і косять за кожен зошит по 17-20 грн. Ой, чуть не забули, це все добровільні внески і добровільні пожертування наші на розвиток нашої національної освіти...
Лучанка Показати IP 2 Вересня 2011 16:28
ЬБоже мій, як ви усі праві.Стидоба,яка благодійна допомога. Це пряме нахабне здирання з батьків грошенят, які ніхто не облікує, а гріють руки директор і класні керівники.А в садояках, що твориться. Чого вони цих грошей не приймають в касу і не видають касовий ордер. А тоді використовують на потреби школи, а не на потреби вчителів, щоб купували машини,будували домики.Тільки в касу і касовий ордер виписувати, можливо якийсь і буде контроль.А так-це барда повний. З 24 школи вчителька прямо вимагає грошенята на подарки її.Корупція і ще Климчук узаконуює.Абсурд
ІВАН Показати IP 2 Вересня 2011 20:54
А ХТО ДОПОМОЖЕ НАШИМ ДІТЯМ -ЯК НЕ МИ САМІ.БУВ В ШТАТАХ У КУМА ТАК І ТАМ ЗБИРАЮТЬ БЛАГОДІЙНІ ВНЕСКИ НА ФОНД ШКОЛИ. І ПОБОРАМИ ЦЕ НІХТО НЕ НАЗИВАЄ. ЗА СВОЇХ ДІТЕЙ В ШКОЛАХ НЕ ПЛАТЯТЬ ТІЛЬКИ ЖЕБРАКИ ТА ЖЛОБИ.
ЛУЧАНКА Показати IP 2 Вересня 2011 23:50
ОТО І ДОЖИЛИСЯ !! Пане Клімчук !!!! Найбільша Вам ганьба !!!! Як Вам несоромно !! Вже все місто говорить про Вас . Напевно Ви давали інтервю на ВТ в нетверезому стані , коли могли таке сказати в ефір . Де Ваша совість ?. Які благодійні внески у таких сумах ? Яка може бути бугалтерІя ? ПРО що ви говорите? Саме директор 9 школи можливо і найбільші внески просить.Чому ви несказали в ефірі, в якій сумі ті внески? Що ви з себе робите клоуна? Ми б вас дуже хотІли бачити ЩЕ дин раз в прямому ефірі , і щоб ви відповідали на запитання , які глядачі будуть вам ставити у прямому ефірі. Ви втратили сором. Вас Бог привів до влади , але він Вас і покарає. Бо Ви повинні навести порядок .То ви ще штовхаєте до злочину. Вже у липні була стаття про палац учнівської молоді.. ТАМ також Сидорук збирав благодійні внески, які через бугалтерію непроходили.. І її взагалі небуло при палаці. Смішно .НУ І ВИ СОБІ ЗАРОБИЛИ СЛАВУ. Навіть вчителі з вас сміються.
Оксана Показати IP 3 Вересня 2011 00:42
Клімчук правий. Якщо батьки допомагають школі - це нормально. А взагалі це повинна робити держава.
петр Показати IP 3 Вересня 2011 10:00
ганьба
! Показати IP 3 Вересня 2011 14:50
Троє соціально незахищених сімей відмовилися здавати гроші, бо інакше не прогодували б дітей. Після відмови класний керівник пересадила цих трьох дітей на старі табуретки. І це на тлі нових стільців. Одну дівчину почали називати «жебрачкою», чим довели її до спроби самогубства.http://www.poltava.pl.ua/news/9105/
нічого, все добре, доки добре.. Показати IP 3 Вересня 2011 15:29
http://forum.osvita.org.ua/viewtopic.php?t=1637
Т Показати IP 5 Вересня 2011 11:38
Порівняли х..р і палець - в Америці і в нас. Та у нас вісімдесят відстків населення жебраки, якщо порівняти рівень життя там і тут. Крім того в нас освіта безплатна. Ніхто не забороняє віддавати своїх дітей у всякі наворочені спец.школи, гімназії і ліцеї і платити за це, якщо це законно. А якщо це звичайна державна школа ЗО, то утримувати її повинна держава, хай скоротить видатки на чиновників всіх рвнів і вистачить тоді на школи.
телеглядач Показати IP 6 Вересня 2011 23:31
Вельмишановний чиновниче Клімчук. !!!Дай Бог Вам жити на таку зарплату , на яку проживають прості люди і попробувати ще з неї виділяти на доброчинність. Тоді можливо ви поспівчуваєте батькам .Не смішіть людей . Звичайно , з такими як у вас прибутками можна чинити доброчинність. Але ви чомусь її непроявляєте. Хоч і вас статки самі знаєте які. Вам відповідати перед Богом , як не на цьому світі , так на тому. Совісті у вас немає. ЧИ ВИ ПРОСТО незрозуміли , що сказали в ефірі? Яка ще доброчинніст. Діти в школах голодні. А ви несете усіляку нісенітницю.
Батько Показати IP 21 Вересня 2011 12:52
Можливо, потрібно приняти закон, згідно якого замість сплати податку з доходів перераховувати ці гроші на конкретні навчальні та медичні заклади? Тоді буде все добре. А так потрібно сплатити податки, які повинні йти на освіту та медицину в тому числі, а окремо треба платити за ту ж освіту та медицину. Ганьба вам, голова Волинської облдержадміністрації, за узаконення незаконності!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus