USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Гузь і Лапін у Луцьку дали першу прес-конференцію

19 Грудня 2014 15:21
Народні депутати від Народного Фронту Ігор Лапін та Ігор Гузь відзвітували за перший місяць роботи у Верховній Раді.

Нагадаємо, волинські депутати визначилися з комітетами, до яких вже увійшли працювати. Так, Ігор Лапін працює в комітеті з питань правової політики та правосуддя, а Ігор Гузь в комітеті закордонних справ.

Відтак, вони розповіли чим займалися у парламенті окрім того, що затвердили український уряд. З їх слів, вони активно працювали в комітетах Верховної Ради.

Ігор Лапін каже, що нині один з пріоритетів його роботи - звільнення і люстрація суддів. Крім того, ще одна сфера його інтересів – об’єкти, які були незаконно приватизовані за часів Януковича і їх реприватизація, а, точніше, націоналізація. Нині він займається «перевіркою і збором інформації щодо цих процесів». Крім того, він займається підготовкою до змін певних законів, особливо його цікавить закон про адвокатуру. А ще на його думку, кредитні канікули мали б отримати не лише учасники АТО, а й члени їх сімей.

Ігор Гузь теж окреслив «фронт дій». Так нинішня його мета - долучитися до активної підготовки до бюджету 2015 року, бо є чимало пропозицій з його округу. Нагадаємо, особливо складна ситуація в Нововолинську, де вже 36 мільйонів держава боргує за будівництво 10-ої шахти, а наступного року взагалі можуть на Волині не отримати цих грошей.

Є в нього й нові пропозиції щодо законів. Так, його перші пропозиції стосуватимуться боротьби з алкоголізмом, він планує розробити законопроект, щоб впровадити ефективніші методи боротьби з нелегальним продажем алкоголю, можливо, впровадити жорсткіше покарання за це.

Ще Ігор Гузь готує законопроект, який забезпечить відсоткове відрахування з митних оборотів на території які прилягають до неї приміром, в розмірі 1%. Тобто, Волинську митницю попросять поділитися з місцевими бюджетами не лише в розрізі податків з доходів фізичних осіб, а й часткою зароблених до держбюджету коштів.

Ще один проект, який він хоче реалізувати, можливо, в перспективі: безвізовий режим у зоні Надбужжя (Шацьк-Любомль-Іваничі-Новолинськ). Також він пропонує повернути Нововолинську зону пріоритетного розвитку (що припинили у 2005 році).

До слова, громада Володимира-Волинського просить посприяти, аби історико-культурний заповідник «Володимир» отримав статус національного. Ще поспілкувався він з комбригом 14 з’єднання (колишня 51 ОМБ) Олександром Жакуном. Так, на добудову житла для володимир-волинських військових треба 7 мільйонів гривень, аби завершити довгобуд.

Крім того, є неприємності й у прикордонників. Зокрема, в селі Кречів Іваничівського району, де має бути перехід Кречів-Крилів, керівництво прикордонної застави переведене з Луганської області з зони АТО. Ніхто з них не отримав статус, а командир застави в АТО взагалі втратив у бою трьох своїх друзів, і -15% працездатності. Він теж не отримав статусу.

Прокоментували народні обранці й документи, які жваво обговорюють українці – йдеться про пропозиції оптимізації бюджетних витрат і скорочення багатьох статей витрат. Вони вважають, що уряд і Верховна Рада не збільшуватимуть пенсійний вік, скасовувати виплати на дітей і стипендії, виплати соціального характеру. А ось пенсіонерам на посадах, вважає Ігор Лапін треба оголосити бій: мовляв, «досягнув пенсійного віку – до побачення, дай молодим дорогу».

До слова, депутати кажуть: доведеться скорочувати держапарат, впроваджувати страхову медицину, а ціна на газ таки буде економічно обґрунтованої.

«Можна довго дискутувати з приводу ефективності Яценюка, але альтернативи не бачу. І щодо іноземців в уряді: в цій ситуації потрібна допомога, в тому числі й з-за кордону. Я вважаю, що ці люди ідуть на серйозні для себе ризики», - каже Ігор Гузь.

Власне, ще чим займатимуться окрім бюджету депутати – адмінреформа. А по тому можна й говорити про місцеві вибори. Крім того, на часі – судова реформа, якої потребує українська судова гілка влади.

Під час прес-конференції прозвучала ще одна обіцянка: зініціювати парламентські слухання по бурштину, в тому числі й волинському. Адже на Волині дійшло до перестрілок чи то через непорозуміння, чи то через переділ сфер інтересів. До слова, є інформація, що в згаданій перестрілці окрім стягів Правого Сектора була й символіка «Азову», який входить до структури МВС.

А з цією ситуацією має розібратися міліція, оскільки на місці нікого на гарячому не затримали, тому не виключено що одна зі сторін забажала пропаритися на видобутку бурштину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 51
З княжого Показати IP 19 Грудня 2014 15:31
Гузь, купи Лапіну костюма
Анонім до З княжого Показати IP 19 Грудня 2014 18:59
А шо, Лапін не спроможний собі на костюма?
Анонім до Анонім Показати IP 19 Грудня 2014 19:54
Костюм розуму не додає!!!:)
не пацик Показати IP 19 Грудня 2014 15:33
говорили балакали - --------- ? а невже неможна сказати те що вже двно на волині знают : думаю що непройде і місяця як знову буде новий коментар-головне щоб люди непотерпіли а від цих клоунів правди чекати годі : конспіраторі хренові - байки вже непройдуть
Лапіну Показати IP 19 Грудня 2014 15:35
Хай Ігор розкаже скільки від видобутку бурштину має і як платив Самооборонівцяи за мітинг під ОВК по 500 грн.
Інна Показати IP 19 Грудня 2014 15:41
бла- бла-бла ,нічого конкретного і путнього
месник до Інна Показати IP 19 Грудня 2014 15:52
А шо надо конкрэтно? ))) Редакція називайте їх своїми іменами Ушльопок і Позолоти руку!!! Як що хочуть помогти Україні, хай свої голови науковцям віддадуть!!! Може ліки від шизофренії придумають!!!
Олесь Показати IP 19 Грудня 2014 15:49
Лапіну треба купити нормальний цивільний одяг. Чи ці статусно- мілітаристські понти, і у ВР теж- " щоб відрізнятись?" на Парасюка подивіться- Справжній Козак.!!!!! І без камуфляжу видно - Достойний чоловік..... А ви.... Зустріли по одягу, розпрощаємось по справах...
месник до Олесь Показати IP 19 Грудня 2014 15:56
Ви гімно хоч в пакет покладіть, хоч в коробку з бантиком, все одно смердіти буде!!!! Я взагалі пропоную ЗМІ, байкотувати їх як сепаратистів! Хай один одному пресконференції дають!!!
Олесь до месник Показати IP 20 Грудня 2014 11:19
Згідний з Вами. Тут все ясно стало дуже швидко. ( Шкода що не до виборів) Помічники лапи раптом круто "піднялись"- у статусі Тепер їх постійне місце дислокації- бар РОУЗ- раніше шеф їх там щоня "засідав". Ростуть люди... Життя вдалося. Гопніки і пустодзвони стають нашими представниками в Парламенті . Нажаль. Тому ми маємо ВИМАГАТИ - прийняття Законів про- зняття недоторканності, - механізм відкликання таких "помилок громади"....
Сєня Показати IP 19 Грудня 2014 16:10
Адвокатів теж пора люструвати і кидати в сміттєві баки за те, що шкуру з людей деруть за примітивні справи, а самі жирують.Судді хоч якусь відповідальність несуть за вирок, а адвокати іноді похожі на щуллєрів, вимагаючи в людей гроші за програні в суді справи. Їх роботу і доходи ніхто не контролює. Так далі не може бути. Повинні бути якісь єдині тарифи за надані послуги. Скажіть, де може проста людина, яку звинуватили в криміналі, взяти 50.0 тис доларів адвокату, який обіцяє їй виграти справу. Через це і тюрми переповнені простим людом, які не мають грошей, щоб відкупитися.
Гузнулапаному Показати IP 19 Грудня 2014 16:15
1. Коли буде знята депутатська недоторканість з депутатів? 2. Чому Шуфричі, Бойки, Ківалови, Льовочкіни та інше лайно з ОБ(риг) не у в"язниці? 3. Чому "рехформи" а-ля Порох-Яйценюк мають проводитися виключно за рахунок нас бідняків? 4. Чому ви й досі граєтесь з вогнем?
месник до Гузнулапаному Показати IP 19 Грудня 2014 16:25
Льовочкін , бойко хоч і крадії но інтелегентні!! А ці бидляки з 90 х
петро до месник Показати IP 19 Грудня 2014 17:30
Бачиш, ти навіть сам визнав, що твої ідеали льовочкін та бойко - злодюги...
месник до петро Показати IP 19 Грудня 2014 20:45
Мої ідеали це Я !!!! Я мав на увазі толерантність політиків, яка присутня в кожній фракції! А чому торкнув саме них, да тому що їх згадали. І в порівнянні двох зол, то я обрав би них, замість наших Волинських героїв.
мясник до месник Показати IP 19 Грудня 2014 22:15
коментар було видалено
Анонім Показати IP 19 Грудня 2014 16:52
Гузь в комітеті закордонних справ. треба його в посли одразу чи в асамблею ООН хай виступає як же соромно за Україну
Анонім Показати IP 19 Грудня 2014 17:51
ви запитайтеся яку іноземну мову крім бла-бла знає ваш по закордонних справах. а по великому юристу у ковельчан попитайтесь ціну і знання. така держава і такі месії, в якого б піджака їх не вділи і в який комітет не відправили..
Коя Показати IP 19 Грудня 2014 17:57
Як можна було проголосувати за них при виборах в депутати? Один буде люструвати суддів,а в самого тато суддя (зараз на пенсії) і має прозвище САШКА-ЗОЛОТА РУЧКА (це про Лапіна),а неук Гузь невже довчився в приватному вузі і буде писати закони? ЖАХ !!!
Олесь до Коя Показати IP 20 Грудня 2014 10:53
Все так... Але ж вибрали їх МИ- ?
Володимирський Показати IP 19 Грудня 2014 18:00
Гусь - приїзжай но до нас своїх виборців , а не в Луцьку конференції влаштовуєш .
анонім до Володимирський Показати IP 20 Грудня 2014 19:30
і до Любомля теж треба їхати а то ми виявляється за Них голосували!!!жах що народ із своїм майбутнім зробив!!
Володимир Показати IP 19 Грудня 2014 18:20
Вже Гузь хоче допомоги від міліції, яку добряче угробив на Волині
свг Показати IP 19 Грудня 2014 18:23
два зас...ця вилізли. як нічого не робили так і нічого робити не будуть.
Шахтар Показати IP 19 Грудня 2014 18:25
Тепер буде кому мітинги організовувати в Нововолинську. Всім стане легше. Нарешті дочекалися нормального депутата.
Любомльчанин Показати IP 19 Грудня 2014 18:52
У вівторок гузь був у Любомлі. Зайшов в райдержадміністрацію задерши носа не з ким з рядових службовців не привітався,помічники і ті сказали добрий день,народний обранець.
Анонім до Любомльчанин Показати IP 19 Грудня 2014 19:57
коментар було видалено
Анонім Показати IP 19 Грудня 2014 19:24
Читаючи коментарі розумі
Анонім Показати IP 19 Грудня 2014 19:31
Читаючи коментарі розумієш які клоуни прийшли до влади. Жодного позитивного відгуку. Така оцінка народна а вони лізуть на пресконференціі.
Володимир Вол. Показати IP 19 Грудня 2014 19:56
Гузя у Луцьку не обирали, то немає що у Луцьку піаритись, у свій округ їдь і там перед громадою звітуйся про своє неробство!!!
розум Показати IP 19 Грудня 2014 20:14
А чому постійно в парі? Лапін - зрозуміло, депутат по Луцькому округу, а те чеперадло, Гузь, чого совається по Луцьку. У Нововолинськ, Володимир, Любомль. Чи працює так як і в Старовижівському та Ковельському районі. Ото робітник.
от так до розум Показати IP 20 Грудня 2014 13:46
Ми с Тамарой ходим парой...:)
Думка Показати IP 19 Грудня 2014 20:25
Два ДИБіЛА ! Не дай боже таких депутатів.
месник до Думка Показати IP 19 Грудня 2014 20:47
Бог вже дав таких дибілів депутатів!!!!)) То кара небесна!!
я Показати IP 19 Грудня 2014 21:03
не Бог дал, сами выбрали....
Лучанин Показати IP 19 Грудня 2014 21:46
Все вже визначено.Гузь - буде "доїти" митницю, а Лапін - займатися бурштином. Недаром Данильчука так швидко прибрали з керівництва - заважає Лапіну незаконно добувати бурштин.
Галя Показати IP 19 Грудня 2014 22:44
А де знаходиться приймальня Лапіна?
наша раша Показати IP 20 Грудня 2014 00:52
Я по дурі голосувала за Лапіна. ....емоція, ейфорія пройшла. мені уже некомфротно, ПРОСТО СОРОМНО. Таких як я - кілька тисяч...Романтики...Сліпі...Тупі
Анонім до наша раша Показати IP 20 Грудня 2014 12:35
коментар було видалено
Ґудзик їдь но сюди Показати IP 20 Грудня 2014 01:23
Гузь це пусте місце і таких у раді багато побачите не зробить нічогісінько для Нововолинська Володимира та Любомля куди не відправ і як не одягни а воно е гів. Но
виборець Показати IP 20 Грудня 2014 09:14
Прочитавши такі коменти, таким депутатам, з сорому, треба складати повноваження або громаді збиратись і робити відклик і це законно і можна позбавити таких нероб депутатства!
до виборця Показати IP 20 Грудня 2014 10:53
ти чого скласти мандат і від корита відірватись, а як же митниця, а як бурштин
громада до до виборця Показати IP 20 Грудня 2014 11:33
Не забувайте, що вони обирались по мажоритарці і від них вже нічого не залежить! Громада збирає необхідну кількість підписів і аля-улю - вони не депутати! І це треба вже робити, а не сидіти склавши руки і доленьки клясти, а чому так живемо, а чому...? От поки такі у ВР у нас і буде так! Ганьба Гузю і Лапіну!!!
Лаврентій (любомль) Показати IP 20 Грудня 2014 11:46
Шановні, зверніть увагу, які відгуки? Усі в одну "лузу". Виходячи із цього можна зробити висновок про нас виборців - тугодумів. Чим ми керувались і чим ми думали коли таке чудовисько як Гузь нами обирався нардеплом по 19 округу?! Пані, НАША РАША, тепер Ви свої дії оцінали обєктивно. А чому вам і вам подібним не можна було скористатися розумом під час виборів? Пізно! Ось так у нас, майже, завжди.
Павлович до Лаврентій (любомль) Показати IP 20 Грудня 2014 13:45
Бо народ затурканий і в тих районах де йшов Гузь, його локшина прокотила, а тепер...не жалійтесь?!:(
про Показати IP 20 Грудня 2014 15:55
гузятина це найгІрше що ми могли обрати але виннІ самІ
народ Показати IP 20 Грудня 2014 23:58
народ незатурканий - народ шкварки любить, народу грошики - народ голоси.
Так Показати IP 21 Грудня 2014 11:37
"Гузь і Лапін у Луцьку дали першу прес-конференцію" - І останню. Час попросити їх скласти мандатати.
Кошельник Показати IP 21 Грудня 2014 13:00
визнаю , що у Володимирі громада фактично обрала Костю Зінкевича , а от Нововолинськ , Іваничі , Любомль та сільське населення цих районів обрали гуся . У Володимирі виборчу компанію для гуся проводили наші хронтозміновці та пристосуванці литвинівці - така правда .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus