USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як постують у волинських монастирях. ВІДЕО

29 Квітня 2013 08:18
Цукерками та горіхово-картопляними котлетами ласують у монастирі під час посту на Волині.

Так, ТСН відправила своїх помічників у монастирі на Волині, де вони жили і харчувалися кілька днів, вивчаючи гастрономічні секрети православного посту.

Як постять «люди в чорному» журналісти дізнавалися у Свято-Миколаївському чоловічому і жіночому монастирі - Свято-Різдва Христового. Побували у Володимир-Волинському та Жидичині на Волині.

Кличуть їсти і помолитися тричі на день бомканням дзвону. Перед тим, як зайти до келій неодмінно голосно читають молитву. Це — для того, щоб зненацька не побачити заборонене. Наприклад, ні монахиню, ні послушницю ніхто не повинен бачити роздягненою. Кухня — найстрашніше місце в монастирі, бо тут треба готувати і мити посуд щодня. Це у монахів - називається послух - і він, як і в армії, не обговорюється. Під час будь-якої роботи монахині подумки читають молитви або ж навіть тихенько наспівують.

У жіночому монастирі денний прийом їжі вважається основним. Зранку, після півторагодинної служби п'ють чай із печивом та цукерками. А в обід і на вечерю їдять щось пісне і смачне. Наприклад, пельмені із грибами та горіхово-картопляні котлети. А ще під час посту вони користуються темними чашками, які на Паску міняють на світлі. Перед кожним прийомом їжі читають молитву. М'яса, молока та яєць тут немає, проте є майонез і багато картоплі.

Герої експерименту, котрі майже місяць пробули у монастирі, уже відчули зміни. Чоловіку вдалося скинути 8 кг, а жінка тільки почала займатися спортом, бо без нього її вага залишається незмінною. Але на душі - точно стало легше.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Штефан, Луцьк Показати IP 29 Квітня 2013 08:48
Яке гарне українське слово застосували "Волинські новини" - "постять". Молодці. Дякую. А то якийсь дурень придумав "постують", а всі, як ворони повторюють. Тоді і піст не піст, а постувач.
Mangol Показати IP 29 Квітня 2013 11:27
Дуже гарний сюжет

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus