USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Ігор Палиця подарував обладнання для дитячої лікарні у Луцьку

12 Червня 2014 17:33
Напередодні Дня медичного працівника КЗ «Луцька міська дитяча поліклініка» отримала необхідний для функціонування закладу подарунок – обладнання для фізіотерапевтичного відділення, де проходять реабілітацію діти з особливими потребами. Так колектив поліклініки привітав народний депутат України Ігор Палиця.

Зустріч представників благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» із медичними працівниками відбулася сьогодні, 12 червня.

Головний лікар Луцької міської дитячої поліклініки Оксана Лєщинська розповіла: «Наше професійне свято ми чекаємо особливо, адже частину свого здоров’я, своєї душі, ми залишаємо на робочому місці. У нас дуже довга історія співпраці з благодійним фондом. Адже для лікарні коштом народного депутата Ігоря Палиці минулого року були встановлені металопластикові вікна. Цьогоріч маємо два подарунки – обладнання для фізіотерапевтичного відділення та продовження функціонування басейну, де окрім занять здорових діток проходять реабілітацію діти з особливими потребами. Басейн працюватиме ціле літо вперше за історію закладу. У зв’язку з недостатнім фінансуванням, щороку ми були змушені припиняти роботу.

Завантаженість груп зараз більша, ніж в зимовий період. Діти – це наше майбутнє, ради них ми живемо. Тому те, що робить благодійний фонд для лікування, оздоровлення, розвитку дитини – великий внесок у майбутнє».

«Ми знаємо про велике навантаження, яке лягає на ваші плечі і на всю галузь охорони здоров’я. Ігор Петрович, виконуючи свої зобов’язання як народний депутат України, свідомий того, що медицині потрібно приділяти особливу увагу. Після соціологічного опитування, проведеного благодійним фондом, ми з’ясували, що програма «Здоров’я лучан – запорука майбутнього» на першому місці серед семи, які реалізує фонд. Левова частка респондентів відповіли,що головним є придбання медичного обладнання, забезпечення матеріально-технічної бази лікувальних закладів та оздоровлення лучан у Буковелі. Ми бажаємо, щоб ваша праця була корисною, а ми своєю чергою як благодійний фонд будемо продовжувати робити все для того, щоб допомогти медицині, особливо дітям», -
привітала медичних працівників заступник голови правління благодійного фонду Ірина Констанкевич.

Застаріле обладнання 80-90-их років у відділенні фізіотерапії не відповідало сучасним вимогам. Це негативно впливало на якість надання послуг дітям. Нове обладнання вартувало благодійникам понад 79 тис.грн.

«Тому це серйозний подарунок для лікарні. Співпраця з фондом часто вирішує нагальні питання медицини. Важко переоцінити їхню благодійну справу», - розповів начальник управління охорони здоров’я Луцької міської ради Федір Кошель.

Завідувач фізіотерапевтичного відділення Світлана Гнатів додала: «Враховуючи те, що серед наших пацієнтів є особливі, нам потрібно, щоб апарати були сучасними, якісними, щоб не було жодних перебоїв у роботі. Більшість з них ми дозуємо по відчуттю дитини, по вібрації. Є маленькі діти, які не можуть вчасно попередити про свої відчуття. Ми маємо це все враховувати. З сучасною апаратурою працювати буде легше. У нас за рік приходить понад 14 000 дітей лише на фізпроцедури, це 40-50 у день. Важливо, що ми відкрили новий інгаляторій, поставимо нові апарати – а це і електрофорез, і апарати для стимуляції м’язів, і «Радіус». У інгаляторії маємо досить хороший ефект без використання медикаментів, які проходять через систему організму, печінку. Ми діємо лише місцево, знімаємо обструкції, гострі запальні захворювання.


Для 5-ти працівників Луцької міської дитячої поліклініки Ірина Констанкевич подарувала сертифікат на відпочинок у Буковелі від благодійного фонду.

Дитячу медицину цього року оголосили магістральною ланкою у рамках реалізації програми благодійного «Фонду Ігоря Палиці – Новий Луцьк» «Здоров’я лучан – запорука майбутнього». Понад 750 тисяч гривень – такі витрати передбачили у бюджеті благодійного фонду на сферу охорони здоров’я у першому півріччі.

Найближчим часом у планах благодійного фонду – ремонт хірургічного відділення Волинського обласного дитячого територіального медичного об’єднання та педіатричного відділення Обласного територіального медичного протитуберкульозного об’єднання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
міша Показати IP 12 Червня 2014 19:22
Слава ігорю палиці, храни його Б-г
Знаюча Показати IP 13 Червня 2014 10:59
Побільше б таких гідних людей та патріотів, я пишаюсь Вами, Ігоре!
Луцьк Показати IP 13 Червня 2014 11:22
Почесний Лучанин ! Дякуємо

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus