USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Ігор Поліщук окреслив головні проблеми на ЛПЕ

12 Січня 2016 14:46
Мільйонні борги, кількамісячна затримка виплати заробітної плати, невдоволення колективу й відсутність стратегічного бачення - така ситуація на одному з найбільших комунальних підприємств міста.

Голова комісії з вивчення проблем на ЛПЕ, депутат міськради Ігор Поліщук окреслив коло проблем на підприємстві електротранспорту, на вирішення яких можуть повпливати обранці громади міста. Отож, аби виправити безгосподарність керівництва ЛПЕ та безвідповідальність чиновників Луцької міськради, депутати шукають шляхи виходу з кризи й розпочинають із ґрунтовної перевірки.

Про це йшлося 12 січня під час засідання тимчасової контрольної комісії Луцької міської ради з вивчення проблем діяльності КП «Луцьке підприємство електротранспорту», яку очолив депутат міськради Ігор Поліщук (УКРОП).

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини раніше розповідало про те, що Луцьке підприємство електротранспорту рекламує свої послуги, аби лучани все частіше обирали екологічно чистий та дешевший вид громадського транспорту. Втім, проблем на підприємстві повно – з якого боку не підійти: застарілі тролейбуси, обладнання, нераціональне використання коштів, борги, невдоволений колектив та нові обіцянки влади. Імітуючи прозорість, керівництво ЛПЕ організувало «день відкритих дверей» для депутатів та ЗМІ.

Для учасників засідання голова комісії депутат Ігор Поліщук окреслив головні проблеми на підприємстві.

«Проблемами ЛПЕ я займаюся з вересня. Тут є два питання: несплата належної субвенції від держави, на що ми не можемо вплинути, й робота керівництва ЛПЕ. Зокрема, нагадаю, із Польщі беруть безплатно старі запчастини і продають за ціною українських нових, також порушується нарахування премій та заохочень, одним не платять нічого, іншим дають більше, ніж передбачено. Зі слів працівників підприємства, відбуваються регулярні поїздки керівництва в Польщу невідомо з якою метою. Є багато фактів, які говорять про неефективний менеджмент. Для прикладу – зношені колеса на тролейбусах, з яких дроти стирчать, але їх не міняють, натомість витрачають кошти на фарбування машин», - розповів Ігор Поліщук.



У зв’язку з цим учасники зібрання ухвалили витребувати інформацію про:

- вартість автобусів «Богдан» та тролейбусів при попередньому міському голові (чи купували їх за ринковими цінами, чи за завищеними);

- скільки всього коштів, з пенями та штрафами, виплатили за автобуси «Богдан» (аби зрозуміти розмір переплати);

- бюджет минулого року (куди й на що витрачали кошти).

- кількість пільговиків в Луцьку, які мають право на безплатний проїзд в тролейбусах;

- копії актів перевірок Держфінінспекції з 2010-го по 2015-ті роки;

- структуру та штат підприємства;

- інформацію щодо процедури фарбування тролейбусів та підтверджуючі фінансово-господарські документи;

- інформацію щодо суми недоплати державних субвенцій за перевезення пільгових категорій пасажирів та обґрунтування таких сум;

- зобов’язання підприємства по договору лізингу;

- кількість тролейбусів, що були придбані, їх вартість, скільки з цих тролейбусів залишилося на ходу та скільки коштів було витрачено на їх обслуговування та ремонт.

Також члени профільної комісії ухвалили запросити на наступні засідання керівництво ЛПЕ, профспілки, представників трудового колективу й профільного заступника градоначальника, у компетенції якого ця проблема.

Наступну робочу зустріч запланували на 2-ге лютого.

Зауважимо, що працівники Луцького підприємства електротранспорту заявили, що готові зупинити рух тролейбусів з лютого, якщо міська влада не відреагує на їхні вимоги, головні з яких – підвищити зарплату та віддати борги. Щоправда, «промерівські» депутати міськради знову виявили небажання слухати водіїв підприємства про їхні проблеми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
ххх Показати IP 12 Січня 2016 15:03
гроші потрібно заробляти,навіть дотримуючись чітко графіку руху і свого маршруту. Дуже звична ситуація коли маршрути 1,2 зупиняються на обід на розвороті вул.Бенделіані (чому не біля драмтеатру?),а потім звідти розвертаючись їдуть. А ви їх чекайте на зупинках ДПЗ, Др.Народів.
Хлоп Показати IP 12 Січня 2016 15:04
А як там результат роботи пана Поліщука по зоопарку? Проблем вже нема, щоб окреслити? Так само і по ЛПЕ не буде, ми віримо!
Катя до Хлоп Показати IP 12 Січня 2016 15:24
Поліщук ніколи не очолював комісію по зоопарку. Ти щось переплутав, Хлоп. Та і коментарі під кожною новиною, де є Поліщук - це занадто.
Хлоп до Катя Показати IP 12 Січня 2016 15:38
Ну так-так, разом з паном Осіповим по зоопарку та КП "Ласка" то тінь пана Поліщука займалася проблемами та рішеннями...і де ж вони зараз? А чому занадто? Кому занадто? Що тінь пана Поліщука колись вирішувала і таки вирішила?
Анонім Показати IP 12 Січня 2016 15:12
1378 грн. -мінімальна зарплата в Україні. Зарплата водія тролейбуса в м.Луцьку- від 3000 грн. + соцпакет (оплачувана відпустка, лікарняний) Підвищити?
Анонім Показати IP 12 Січня 2016 15:24
То ще їм мало. І лазять там такі лохудри,що гидко на них дивитися. Приберуть їх і запровадьте електронний квиток. Пенсіонерам додайте до пенсії на проїздний квиток, скоротіть пільговиків бо зараз усі пільговики. Тільки по віку маєш 60 років і все.Ніякого посвідчення не потрібно, а паспорт. І всі проблеми зняті.
123 Показати IP 12 Січня 2016 15:40
Із того що окреслив Поліщук, не бачу шляхів виходу підприємства із кризи. Разом з тим застосування підвищеного розміру посадових окладів посадить підприємство в ще глибшу яму, адже у головного бухгалтера лише оклад буде в межах 15,0 тис. грн. в місяць, а в керівника більше 16,0 тис. грн. Власних доходів підприємства вистачить на те, щоб покрити 50 відсотків витрат на оплату праці. А що далі робитимемо, шановні члени комісії!!!!!!!!!
Mery12345 до 123 Показати IP 12 Січня 2016 16:55
Якщо до роботи беруться професіонали, то значить все буде виконано і будуть знайдені шляхи виходу з кризи, інакше не було б смислу
цікавий Показати IP 12 Січня 2016 16:44
"інформацію про процедуру фарбування тролейбусів" - це типу зверху вниз чи зліва направо накладали фарбу?
АНОНІМ Показати IP 12 Січня 2016 16:46
Це все дурня про що всі пишуть. Депутат Поліщук - дуже толкова і грамотна людина, котра знає і має можливість вивести дане підприємство з "кризи". А профільного заступника мера і першого заступника, котрий посідає другий раз це місце, потрібно посадити Н*К*Л.
Хлоп до АНОНІМ Показати IP 12 Січня 2016 17:06
Підтримую щодо депутата Поліщука! Навіть більше, ця людина знає і має можливість вивести не тільки дане підприємство з кризи, але і зоопарк, і КП Ласка, і Луцьктепло, тільки йому постійно "щось заважає", не вистачає впевненості встати на сесії міськради та сказати те, що ми з вами і так бачимо: "Я готовий встати до керма і всім доказати, як треба":)) Але ж як він "окреслює" проблеми!:))
123 до Хлоп Показати IP 12 Січня 2016 19:31
Романюковський троль детектед.
Лучанин Показати IP 12 Січня 2016 17:47
Відповідь на всі питання з вуст І.Поліщука "несплата належної субвенції від держави, на що ми не можемо вплинути," ГРОШЕЙ НЕМАЄ.Були б гроші -були б зарплати, запчастини і нові тролейбуси.Ніякий директор без гошей нічого не зробить...Пуста мова.
Тарас Чурило Показати IP 12 Січня 2016 22:45
Поліщук впертий хлопець, не відчепиться поки не досягне свого
Ірина Таран Показати IP 12 Січня 2016 22:46
Бідний Романюк, мабуть вже й не радий, що мер

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus