USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Працівники ЛПЕ готові зупинити рух тролейбусів з лютого

12 Січня 2016 13:02
Працівники Луцького підприємства електротранспорту заявили, що готові зупинити рух тролейбусів з лютого, якщо міська влада не відреагує на їхні вимоги, головні з яких – підвищити зарплату та віддати борги. Щоправда, «промерівські» депутати міськради знову виявили небажання слухати водіїв підприємства про їхні проблеми.

Нагадаємо, працівники ЛПЕ не отримують зарплат уже кілька місяців, і вже неодноразово апелюють до влади, щоб та «почала думати і про них».

Перше засідання тимчасової контрольної комісії Луцької міської ради з вивчення проблем діяльності КП «Луцьке підприємство електротранспорту» відбулося сьогодні, 12-го січня.

Нагадаємо, головою комісії обрали депутата Ігоря Поліщука (УКРОП), а членами комісії стали: Григорій Пустовіт (Батьківщина), Тарас Шляхтич (Самопоміч), Олександр Лазука (Народний контроль), Олександр Козлюк (Солідарність), Костянтин Петрочук (Радикальна партія), Віктор Ящук (Свобода).

Також запросили як експерта депутата Євгенія Ткачука й голову страйкового комітету водіїв Андрія Чертчика.

Спецкомісія намагалася врегулювати питання з колективом підприємства. Атмосфера під час зустрічі була дуже напруженою та конфліктною. Як з’ясувалося, депутати з команди Луцького міського голови не були налаштовані вислухати водіїв тролейбусів.

Так, член профільної комісії, депутат обраний від Луцької міської організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Олександр Козлюк наполягав на тому, аби не дати можливості виступити водієві підприємства, який міг розповісти про колективні вимоги та пропозиції працівників щодо виходу з критичної ситуації. Олександр Козлюк мотивував свою позицію тим, що водій не є представником більшості у колективі.

Зауважимо, на ЛПЕ працює 450 людей, з них сотня – водії.

«А чому ми маємо вислуховувати лише третину працівників, це нечесно по відношенню до інших. Ми виконали усі свої зобов’язання, тому давайте будемо слухати всіх працівників і керівництво разом, щоб не було однобоко, бо тут не присутнє керівництво», - наголосив Козлюк.

Голова комісії Ігор Поліщук відповів, що керівників обов’язково вислухають під час наступних засідань, втім, якщо депутати будуть ігнорувати водіїв, то вони просто зупинять рух.

ЧИТАТИ ЩЕ: РЕВІЗІЯ ЛУЦЬКОГО ПІДПРИЄМСТВА ЕЛЕКТРОТРАНСПОРТУ: ЩО ПОБАЧИЛИ ЗСЕРЕДИНИ

Григорій Пустовіт теж обурився з приводу виступу колеги, який не хотів слухати працівника ЛПЕ.

«Не можна говорити, що ми виконали усі свої зобов’язання, люди по три місяці не мають зарплати. Тому казати людям, що ми дали якісь гроші, а далі робіть що хочете – це не позиція депутата. Тролейбуси – це соціальний транспорт. А казати людям «потерпіть» - не можна! Сьогодні є заборгованість, і якщо прийшли люди сюди, то

давайте її вислухаємо і робитимемо свої висновки, давайте поважати людей»,- наголосив Григорій Пустовіт.

Водію ЛПЕ Андрію Чертчику усе ж таки дали слово.

«Дякую за запрошення, зокрема Ігорю Поліщуку, який мене запросив. І це правильно, бо без колективу не можливо вирішити конфлікт. Я прошу депутатів відкинути політичні амбіції й зайнятися конструктивною робою, щоб підприємство справді було європейським», - сказав Чертчик.

Він наголосив, що вимоги водіїв такі: підвищити зарплату, віддати борги, проводити навчання водіїв. Якщо ж це не виконають, говорить водій, то рух транспорту припинять з першого лютого.

До слова, слідчі Луцького відділу Національної поліції розслідують провадження за заявою працівників ЛПЕ, які звинувачують керівництво підприємства у фінансових махінаціях.

Зауважимо, що сьогодні на підприємстві відбуватиметься примирення працівників та керівництва ЛПЕ за участю відділення Національної служби посередництва і примирення у Волинській області, представників з облради і міськради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
Катя Показати IP 12 Січня 2016 13:24
Той Колюкодой рідкісна сволота па тадл*ка!! Він завжди зневажливо ставився до людей, а от керівництву любив прислужити будь-чим. І тут показав своє свинство та хамство - вважаючи простих людей бидлом. Але працівники ЛПЕ - не стадо баранів і свого доб'ються, тим паче, що є не байдужі депутати до людського горя та проблем, Поліщук і Пустовіт молодці, дякую вам за підтримку!!!
Хлоп до Катя Показати IP 12 Січня 2016 13:39
Катя, а Ви зробіть пікет біля міськради, щоб когось з них призначили керівником! Вони ж самі мріють, як будуть керувати Вашим підприємством беззбитково, і зарплати Вам обов"язково підвищать! Ви спитайте в них, вони точно знають, як робити, і докажуть це на справі, бо не балаболи, а люди слова!
Черчик Андрій Показати IP 12 Січня 2016 14:04
Друзі не сваріться, все буде добре! І підприємство буде одним з найкращих в Україні і будуть лучани їздити в нових, комфортних тролейбусах, головне завжди у всьому залишатись Людиною і невтрачати терпіння і спокій. А за розвитком події на підприємстві електротранспорту слідкуйте тут https://www.facebook.com/lutskdepo/
Анонім до Черчик Андрій Показати IP 12 Січня 2016 14:48
"найгірше підприємство з найнижчим рівнем обслуговування"-взято за посиланням https://www.facebook.com/lutskdepo/ Правильно, а як воно може стати одним з найкращих, коли ТИ-ЧЕРЧИК-водій ЗА КЕРМОМ, везеш пасажирів в центрі міста, при цьому замість керувати тролейбусом знімаєш та коментуєш відеоролик. Ти якими кінцівками керував? Чим думав і про що?
реаліст Показати IP 12 Січня 2016 14:13
То кому вигідно зупинити рух електротранспорту? Чому "Новий Луцьк" жодної копійки не витратив на розвиток транспортної інфраструктури Луцька? Хоч-би одну зупинку облаштували для пасажирів. Та врешті-решт придбали б для лучан новий тролейбус. Голий популізм і пустословство вже дістали всіх. Поліщука - директором? Пустовіта? Навіщо призначати на посаду некомпетентну людину, що не є спеціалістом в транспортній галузі?
Реалісту до реаліст Показати IP 12 Січня 2016 14:29
А хто сказав, що Поліщук чи Пустовіт претендує на посаду директора?
Хлоп до Реалісту Показати IP 12 Січня 2016 15:43
А кому ж вирішувати головні проблеми окрім тих, хто їх вже "окреслив"?:)) В таких спеціалістів від "креслення" до реальної справи один крок, і вони завжди готові його самостійно зробити:))
Колька Романька до реаліст Показати IP 12 Січня 2016 14:35
А що за пред'яви до "Нового Луцька"?! Це Фонд, вони вкладають кошти куди вважають за потрібне й нікому нічого не зобов'язані. Втім, за роки їх роботи сотні лучан дякую, бо стільки як зробив Фонд за 5 років свого мерства і близько Луцький міський голова Микола Романюк не зробив!!!!!!!
Qwerty Показати IP 12 Січня 2016 14:18
Козлюк вірний пес Романюка ясно, що буде захищати свого шефа від тієї ганьби, до якого було доведене підприємство. Навіть ціною гнобіння працівників ЛПЕ.
)))) до Qwerty Показати IP 12 Січня 2016 14:37
мабуть цуцик чекає на сосисочку від господаря, видно що любить їх, бо личко роз'їв так, що в двері маршруток заходить боком, щоб поміститися)))
123 Показати IP 12 Січня 2016 14:49
Женік експерт? Ахаха. Хіба що в тому, щоб гайки крутити та гроші за голосування в міськраді по земельним питанням зшибати.
ВОНО Показати IP 12 Січня 2016 15:08
бачили очі що вибирали тепер їжте хоч повилазьте
Василь до ВОНО Показати IP 12 Січня 2016 15:59
Просніться! Вам ще Шевченко колись про це казав, а ви очі заллєте і вважаєте що ви розумніші за всіх і за вас хтось все зробить. Я це не конкретно до вас, а узагальнено. Вже давно ніхто нікого не обирає - кого поставили, того і маємо, хочемо чи ні. Народ розучився думати головою, ми ж ідемо в Європу, в тупу безмозглу Європу, яка ще тримається на вихідцях з СРСР, які ще встигли вивчитися, а не купити диплом в прмому чи переносному сеснсі. Я, як інженер, який ще встиг вивчитися, скажу що підприємство не буде працювати до того часу поки до нього не зміниться відношення. Не можна займатися бізнесом і за рахунок цього утримувати це підприємство. Кажіть що хочете, але в вас нічого не вийде. І з розумних людей його піднімати при такому відношенні ніхто не піде. Тільки згідно норм та правил! Туди треба на відновлення влити чимало бабла, більшість з якого не повернеться. Це реальність. Треба забути про україніське ноу-хау - "економія". Не можна зекономити на колесі чи фарбі. Согодні не зафарбована цяточка завтра виросте в гниле залізо, яке буде потребувати капремонту, тобто ще більших витрат. Ще раз - норми та правила + не втручання влади та дупутатів. Яка різниця, чому тут описали хто з депутатів з якої партії? вони відстоюють інтереси лучан чи своїх партій? А якщо партій, то яке їм тоді діло до лучан? Включайте мізки!
реаліст до Василь Показати IP 12 Січня 2016 17:16
депутати відстоюють інтереси своїх партій-100%
небайдужа Показати IP 12 Січня 2016 17:25
Соромно щоб по обласному центру їздив такий металобрухт !!!Ганьба владі !!!
сашка Показати IP 12 Січня 2016 17:33
Є проблеми, потрібно вирішити. Є винні, мусять бути покарані. І ті покарані будуть прикладом для своїх друзів. А бувший гол.бух & екс-директор, добрий знайомий миколи, як прийде пора, всіх здасть.
Джулія Показати IP 12 Січня 2016 17:59
А як оце "Нагадаємо, працівники ЛПЕ не отримують зарплат уже кілька місяців" співвідноситься із таким-КП ЛУЦЬКЕ ПІДПРИЄМСТВО ЕЛЕКТРОТРАНСПОРТУ запрошує на роботу водія тролейбуса, заробітна плата 3000 грн. За довідками з питань працевлаштування звертатися: м. Луцьк, вул. Даньшина, 1/52, тел. 0332291738. http://www.dcz.gov.ua/vol/control/uk/publish/article?art_id=146044&cat_id=1185688 ???
лучанин Показати IP 12 Січня 2016 23:56
коменти аж пппц... скільки раз я заїзжджав на ДЕПО фактично не бачив НІ ОДНОГО ТВЕРЗОГО МЕХАНІКА або ж якому не пор...уй яка машина вийде на рейс. це говорити про загальну прогниившу систему а бабло то ж іде ще, й списується з балансу
Лана Показати IP 13 Січня 2016 15:43
Потрібно зробити реформу в пенсійному законодавстві. Зробити, як роблять у всіх країнах світу. Пенсіонерам доплатити по 300-500 гривень і нехай платять у автобусах і тролейбусах. Хочуть їдуть, хочуть економлять, це право пенсіонера. Адже є люди, які зовсім не їздять. А то пахне корупцією і відмиванням грошей. Якщо ви хочете, щоб було чесно, потрібно зробити так.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus