USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ікону з Волині встановили у Назареті

12 Жовтня 2014 17:17
Велика копія ікони Холмської Божої Матері, однієї з найбільш шанованих у православ’ї, оригінал якої зберігається у музеї в Луцьку, знайшла почесне місце на подвір'ї біля храму Благовіщення архангела Гавриїла в містечку Назарет в Ізраїлі, - інформує «Волинь-нова».

Цю ікону з благословення архієпископа Луцького і Волинського УПЦ Київського патріархату Михаїла замовили в обласному центрі рідні брати Віталій та Богдан Бадзюні, до яких приєднався їхній двоюрідний брат Олег Бадзюнь. До речі, усі троє — мешканці шахтарського міста й депутати Нововолинської міської ради. Виготовляв ікону луцький художник Микола Рубан, який і подбав, щоб її ще й прикрасили українським орнаментом.

На свято Різдва Пресвятої Богородиці у Свято–Духівському соборі Нововолинська встановили ікону, до якої прийшло чимало прихожан. Настоятель отець Стефан (Фульмес) провів біля образу Холмської Божої Матері молебень та освятив його. А наступного дня брати Бадзюні зі своїми рідними у складі делегації паломників із Волині на чолі з архієпископом Луцьким і Волинським Михаїлом доставили ікону в Ізраїль. Її встановили біля храму Благовіщення архангела Гавриїла в містечку Назарет, де зародилося християнство. Там було відправили службу Божу та подячний молебень за мир в Україні, за здоров'я та благополуччя всіх українців і волинян.

До речі, це вже четверта ікона з України, встановлена біля однієї з найбільших православних святинь.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus